Vyznavači Kaala

Vyznavači Kaala https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30395/bmid_vyznavaci-kaala-4AV-30395.png 4 35 7

Markův synovec Oliver se nedostaví na misi na planetu Ornicu s tím, že odjel na dovolenou se svojí přítelkyní. Kvůli nedostatku agentů musí Mark vzít jeho misi, ale ještě předtím se rozhodne zjistit co je s Oliverem, který zmizel neznámo kam... Dalším tajemství je proč je planeta Ornica tak zajímavá?

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Najáda
Originální název:

Les adorateurs de Kaal , 1994


více info...

Přidat komentář

Terva
03.02.2023 5 z 5

„Připněte si
magnetické opasky,“
ozval se Ray.
„Začínám
s přistávacím manévrem.“

Už tvrzení generála Khova na počátku příběhu, že „Tahle mise na Ornicu není nijak důležitá“, mě přesvědčilo, že tohle bude zase nebezpečné dobrodružství Marka Stonea. A bylo. Navíc tento příběh je trochu delší než ostatní v této sérii. Považte, že kniha má skoro 200 stran – šokující, že? Má lehce podobný koncept, jako Lágr vyděděnců. Koncept, který pan spisovatel Jean-Pierre Garen moc nepoužívá. Jedná se o to, že se počátek příběhu odehrává na planetě Zemi, a pak, někde okolo páté kapitoly se teprve odlétá na místo určení. V tomto případě je to planeta Ornicu.

Malá ochutnávka:
Tamhle se posadíme.
„Smilování,“ ozval se prosebným hlasem Mark. „Jsme jenom lidé. Potmě nic nevidíme.“
„Každý nemůže být dokonalý,“ neodpustil si Ray ironickou poznámku.
Stroj se lehce dotkl země. Dvě minuty uběhly v naprostém tichu.
„Rozbory ovzduší jsou v naprostém pořádku. Můžete vystoupit.“

Jak jsem již několikráte psal – osnova je skoro stále stejná, poznáváte informace, které jsou použity snad ve všech příbězích. Ani tady to není jiné. Čtenář prostě ví do čeho jde. Král je mrtvý! Ať žije král! Akorát, a to mě překvapilo, místo korpulentního hostinského, kterého vídáme skoro vždy, je zde hostinská žena. Nadarmo asi dodávat, že to rozhodně není štíhlá blondýna. A další novinko je sex. Jasně, vím, že to není novinka jako taková, ale tady je ho o hodně víc. „Ne . . . teď ne . . . Za chvíli tu budou zákazníci . . . Ach! Ano . . . Ano . . . Ještě . . . “ Jako by nám tu chtěl pan spisovatel naložit vše v dvojité dávce. A to se mu opravdu podařilo.

Citát: Výhodou elektronického mozku je, že jeho majitel nikdy nic nezapomene.

jan7113
01.02.2023 4 z 5

V tomto díle je kapitán Stone (s Rayem a Oliverem) vyslán zasahovat rovnou na dvě různé planety, aby zachránil majetky nejbohatších magnátů. Vše pochopitelně dobře dopadne a zlouni jsou zaslouženě potrestáni.
Jako vždy je knížka čtivá, rychle to odsýpá. Jako vždy je příběh plný sexu (a tentokrát opravdu plný!) A jako vždy mě pobavily protesty vesmírného piráta, když se napadená loď začne bránit - situace jako vystřižená z dnešního světa...


cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

kraah
29.01.2017 3 z 5

Standardní Mark Stone

Maff
19.08.2015 2 z 5

Kolovrátek, jednohubka, oddechovka, A víc snad není ani potřeba psát.

Richie1
18.01.2015 3 z 5

Mark Stone pomáhá odhalit spiknutí, jehož cílem (za použití neznámé drogy) je nelegální získání nesmírného bohatství. Další Stoneovo dobrodružství se odehrává na planetě Ornica i na Zemi a setkáme se i s některými postavami z předchozích dílů. Opět oddechové, průměrně kvalitní čtení.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Zábavné čtení, nedá se mu nic vytknout.

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Vyznavači Kaala je v

Přečtených91x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce48x
Chystám se číst3x