Tajná mise

Tajná mise https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12158/mark-stone-tajna-mise-12158.jpg 4 40 4

Kosmická loď pro dálkový průzkum byla zatažena do magnetické bouře a během své nedobrovolné pouti přistála na neznámé planetě obydlené humanoidními bytostmi. Jejím prozkoumáním je pověřen Mark Stone. Během své expedice zjistí, že zdejší primitivní civilizace je ohrožena agresivními Akařany, bytostmi podobajícími se spíš ještěrům než lidem, ale s velmi vyspělou technologií…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Najáda
Originální název:

Mission secrète , 1992


více info...

Přidat komentář

Terva
30.11.2022 3 z 5

„Na vaše zdraví, chlapče,
pamatujte na Neumanovy rady . . .
. . . žádné hlouposti, žádné skandály.
Peggy vám předá dokumentaci . . .
. . . přivezte skvělou zprávu.“

Bál jsem se, že to v tomto příběhu pan spisovatel nedokáže dotáhnout do konce. Přeci jenom si na sebe vzal velký úkol. Mark Stone je sice na primitivní planetě, ale najdeme zde i dvě cizí mimozemské rasy, které mají jistý potenciál a jsou inteligentní. Ale nakonec jsem se bál zbytečně. Jednoduchost psaní opět překonala genialitu podání. Bohužel, na to, kolik je v tomto příběhu ras, se toho zase tak moc nedělo. Také způsob boje, kdy sám kapitán a jeho android, doslova zdecimují útočící armádu, je mnohdy až k smíchu. Opravdu mi to připadalo až moc jednoduché i na Jeana-Pierra Garena. Za ten nevyužitý potenciál jen tři hvězdy.

Citát: Blázni a ni hrdinové nežijou dlouho.

jan7113
02.02.2022 4 z 5

Další oddechovka na proložení těch "opravdových" knih. Mark Stone je starý (nebo spíš mladý) chlípník s vrozenou neúctou k pravidlům. A možná to je na něm tak sympatické. Knihy v podstatě nepřinášejí nic nového - Mark, ač nesmí, zasáhne do vývoje některé z planet, vyspí se s nejhezčí holkou a vrátí se jako by nic. Ale je vlastně vůbec žádoucí, aby se toto schéma jakkoli měnilo?


cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

Richie1
18.01.2015 3 z 5

Další příjemná oddechovka s intergalaktickým hrdinou Markem Stoneem v hlavní roli - tentokrát zachraňuje planetu Savara před útokem agresivních Akařanů.