Krvavé kameny

Krvavé kameny https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12206/bmid_krvave-kameny-PkW-12206.jpg 4 32 4

Mark Stone se opět ocitá ve vážném nebezpečí. Je povolán na planetu Elsa, aby vyšetřil záhadná úmrtí zaměstnanců důlní společnosti. Hrozí přerušení těžby vzácného naria a tím i finanční újma krásné Else Swensonové, majitelce planety a kapitánově milence. Stone se proto snaží ze všech sil a spolu s androidem Rayem brzy odhalí prozaické pozadí celého případu. Přitom ještě stačí navázat přátelství s prapůvodními obyvateli planety, kteří ho vybaví vskutku originální zbraní… -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Les pierres de sang , 1989


více info...

Přidat komentář

Terva
03.04.2023 5 z 5

"Když si uvědomím,
jakou práci mi to dalo
všechno vymyslet!
A nakonec jde všechno do pytle.
Já snad chcípnu vzteky!"

Tohle je první Mark Stone v novém formátu. Najáda předala štafetu vydávání Ivo Železnému a ten hned několik věcí předělal. Knížky jsou útlejší a vyšší, hřbety nejsou barevné. Také jsou odstraněny listy, které dělily každou kapitolu v příběhu. Místo toho se šetří místem, kapitola končí, pak dva centimetry mezera a ihned začne kapitola další. Knížka je tak minimálně o dvacet stránek tenčí. Největší změna, která mě osobně docela štve je fakt, že v původní Najádovské éře byl telepatický rozhovor mezi Rayem a Markem vždy výrazně odlišen skloněným písmem. Ivo Železný to nedělá a tak se trochu zhoršila přehlednost. Snad to později napraví.

Malá ochutnávka:
PEGGY - Nechte si těch srandiček, kapitáne Stone. Naposled vás varuji. Mohlo by se stát, že bych vaše pozvání nakonec přijala. Přišel byste o veškerou reputaci, kdyby nás dva viděli spolu. Vaše přítelkyně by pukly smíchy a vaši kolegové by se divili, co se to stalo.
MARK STONE - Klidně to risknu. Věnujete mi celý večer?

Obsahově je to klasika. Mark Stone na planetě Elsa opět v ohrožení. Tentokrát má na mále málem i Ray. Protivníků je hned několik. Hlavně podivní a nebezpeční krystaličtí tvorové, a pak Solanské intriky a nebezpeční lidé. Opět jednoduše napsané se spoustou zajímavých myšlenek a nebezpečných situací. Vše to, skoro jako vždy, vyvrcholí vesmírnou bitvou a je zničeno pár kosmických korábů. Tak že vše, co vám chybělo při čekání na další příběh je tady znovu. Tohle dobrodružství se jen tak neomrzí a kdo se do toho začetl, bude číst dál a dál, dokud to všechno nepřečte.

Citát: Na rozdíl od tebe si nerad hraju na návnadu.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Richie1
03.11.2015 3 z 5

Tento díl mě zaujal svým pojetím vesmírného práva (co se týče "záboru" opuštěné planety). Jinak obvyklé schéma, okořeněné navíc nezvyklými myslícími tvory. Nechybí ani tradiční závěrečný souboj na orbitě planety. 55%

Lusa
02.05.2011 5 z 5

Skvělé počteníčko

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Krvavé kameny je v

Přečtených87x
Knihotéce39x
Chystám se číst3x