Honba za grálem

Honba za grálem https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12149/bmid_honba-za-gralem-TbF-12149.jpg 4 35 4

Grál… Bájná nádoba obsahující Kristovu krev. Pověsti o dobývání grálu inspirovaly pozemskou literaturu, mnoho pozemských rytířů se vydalo ten tajuplný předmět hledat. Proč se však stejná legendy opakuje na vzdálené planetě Armina? Mark Stone a jeho osobní android Ray doprovázejí misi, která má záhadu rozluštit…

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

La quête du Graal , 1989


více info...

Přidat komentář

Terva
25.04.2023 5 z 5

Vypadá to,
že budeme
potřebovat
dobrovolníka
pro jeden úkol . . .

Další klasické dobrodružství Marka Stonea, kapitána pro dohled nad primitivními planetami, z pera Jean-Pierre Garena. Opět jsem se bavil. Jednoduché, přímočaré a předvídatelné. Jednohubka na pár hodinek z celého dne. Tentokrát je příběh ke konci trochu rozvětvený. Jakoby pan spisovatel spojil dva příběhy v jeden. Svou délko to však je stále jen jeden počin. Konec mi připadal jako z jiné knihy. Klidně se to opravdu mohlo celé přepsat do dvou příběhů. Trocha akce, trocha sexu, tentokrát méně humoru.

Malá ochutnávka:
Měla byste přestat myslet na ty vaše knihy! Básně vypráví jen příběhy o tom, jací by měli muži být. Skutečnost je ale úplně jiná. Jakmile je ve hře panství, peníze, žena nebo vaše existence, rychle změníte názor. A chcete-li vyhrát, musíte bojovat pět proti jednomu. Souboj je vždycky nejistý. Jen tak budete potom moci obdivovat básníky a pět na ně chválu . . .

Hledání Svatého Grálu nás zavede na jednu velmi primitivní planetu. Mark Stone a Ray dělají doprovod věděcké dvojici, která se snaží jít po cestách rytířů, kteří hledají tento artefakt. Není to bezpečné a několikrát jsou napadení zvířaty, kteří na planetě žijí. Hlavně tedy ten vodní pavouk no, fuj! Konec cesty by mě měl překvapit, ale tak nějak jsem to očekával. A pak se do toho připletou piráti, tak jako vždy, ale levárnu, kterou tentokrát provedou mohl pan spisovatel klidně rozvést do celé knihy. Ale i tak jsem se bavil.

Citát: Na světě nežijí jen rytíři z pohádek.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


grizlinka
02.06.2020 3 z 5

neurazí ale ani nijak zvlášť nenadchne, taková odpolední oddychová četba :)

Sidonie
06.01.2017 1 z 5

Taková odpočinková četba.
Když jsem se to pokusila nedávno otevřít a znovu si přečíst, překvapilo mě, jak hrozně psané to je. Všechny ty knihy o Marku Stoneovi jsou si dost podobné, dost námětů se opakuje, navíc na začátku je vždy vše znovu vysvětlováno. Vzhledem k tenkosti knih je to celkem nuda. Asi není vhodné číst je hned za sebou.

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Honba za grálem je v

Přečtených83x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce40x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x