Strach nad městem

Strach nad městem https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23424/strach-nad-mestem-23424.jpg 3 14 4

Mark Beamon série

1. díl >

Napínavé pátraní po zločincích, kteří způsobili smrt tisíců lidí tím, že přidali do většího množství drog smrtící jed. Bývalý protidrogový agent FBI Hobart je zaměstnán u známého a bohatého reverenda Blake. Využije jeho nenávisti k narkomanům a s jeho souhlasem a finanční pomocí připraví složitou akci, která má "vyřešit" problém drog. Hobart a jeho společníci přidají do většího množství drogy jed, který začne působit až po určité době. Narkomani jsou varováni inzeráty, přesto v tisících umírají. Sledujeme pátrání agentů FBI po masovém vrahovi, který má sympatie velké části obyvatelstva. 1. vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Rising Phoenix , 1997


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.11.2023 3 z 5

Velké problémy s drogama nevyřeší nějaký jed kdo to bude chtít brát tak to bude brát kdyby čert na koze jezdil

ThomasRuhe
03.11.2021 4 z 5

K přečtení mě zlákal skutečně originální způsob jak vyřešit problematiku drog. Netuším zdali by zde popisovaný způsob otravy fungoval, já ani nevím jestli existuje i ta zmíněná houba, ale to zase tolik neřeším.
Jinak ovšem k celkovému průběhu děje, přes přípravnou fázi, počátek otravy i zakončení nemám vlastně mnoho připomínek. Kniha mě bavila a hodnotím ji 80%.


trudoš
06.08.2019 2 z 5

Pěkný námět, ale podivné zpracování. Místo toho, aby se Kyle Mills soustředil na to, co by mě jako čtenáře zajímalo, zdlouhavě rozestavuje figury na šachovnici. Kvůli tomu se zápletka rozjede až někde v polovině knihy, přičemž prvních sto padesát stran se pouze buduje zločin, který by vlastně šel shrnout do jedné věty. Ostatně, ono tady o nějaké vyšetřování nejde, autor spíš stupňuje napětí prostřednictvím přibývajících mrtvých. Problém je, že těch cca dvacet tisíc obětí v člověku nezanechá pražádné dojmy, jelikož se moc neprojeví na odhodlání policejních složek katastrofě zabránit. A protože se události odvíjejí podle předem stanoveného scénáře, sterilně dokonalý agent FBI tomu vážně příliš nepřidá. Tuhle roli by klidně dokázal odehrát i méně čestný, méně krásný a méně spravedlivý hrdina. Až bych pomalu řekl, že více zájmu ze strany tvůrce si ukořistila záporná postava, vzhledem k tomu, že její motivace i způsob realizace nekompromisní „čistky“ jsou rozpracovány mnohem důkladněji.

kalache
30.12.2014 4 z 5

paradox....spasitel nebo zrůda...

Autorovy další knížky

Kyle Mills
americká, 1966
2016  85%Hra bez pravidel
2020  82%Smrtonosný virus
2017  90%Příkaz zabít
2018  84%Nepřítel státu
2019  79%Rudá válka

Kniha Strach nad městem je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Knihotéce49x
Chystám se číst4x