Maria Callasová: Největší pěvkyně své doby a drama její lásky

Maria Callasová: Největší pěvkyně své doby a drama její lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499173/bmid_maria-callasova-nejvetsi-pevkyne-sv-00E-499173.jpg 4 28 11

Benátky 1957. Maria Callasová je nejznámější pěvkyní své doby, ale její umělecká dokonalost si začíná vybírat svou daň. Hrozí, že jí selže hlas, ale odpočinek, po kterém touží, jí svět opery ani její manažer a manžel Meneghini nedopřejí. Tehdy se Maria seznámí s charismatickým rejdařem Aristotelem Onassisem, a navzdory všem překážkám se do sebe bezhlavě zamilují. Jejich láska však trvá jen do doby, než Onassis pozná jinou ikonu – Jackie Kennedyovou...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Diva: Maria Callas – die größte Sängerin ihrer Zeit und das Drama ihrer Liebe , 2020


více info...

Přidat komentář

LucaM.
30.01.2024 5 z 5

Pro někoho jako já, kdo věděl o Marie Callas pouze to, že to byla věhlasná operní diva, byla tato kniha velmi milým a zajímavým překvapením.
Další z řady beletrizovaných biografií mi představil dámu s velkým hlasem i srdcem, které bylo plné její milované hudby a také citu k jednomu velmi významnému muži. Aristotelu Onassisovi. A právě jejich komplikovaný vztah máme možnost sledovat ve dvou časových rovinách. Život v luxusu, s vysokými nároky okolí i pod drobnohledem paparazzi.
Velmi se mi líbilo zpracování, kdy Maria nebyla jen vykreslena jako zářící hvězda, ale i vzteklá, panovačná a sebestředná žena. Která, když nebylo po jejím, dokázala rozpoutat pořádné peklo.
Čtení jsem si moc užila, i když fanoušek opery ze mě asi nikdy nebude.

intelektuálka
23.12.2023 4 z 5

Další ze zpracování života Marie Callas a její osudové lásky s Aristo Onassisem se mi líbilo ...

Musím ale předeslat, že jsem fanynkou této sopranistky .... a jejích tragických rolí La Traviata, Tosca, Norma, Butterfky .... a především miluji její roli Bizzetovy Carmen ....

Myslím, že osudové setkání s Aristem bylo nálezem i ztrátou ....ale myslím, že k sobě patřili ....

Její sláva - jeho bohatství .... ale stačilo to ke štěstí ?

Závěr je smířlivý - a já Marii přála toto nové shledání ....


zandu
29.11.2023 3 z 5

Asi tak do poloviny mě to moc bavilo. Zbytek knihy jsem se ale do čtení musela spíše nutit a poslední čtvrtinu jsem opravdu rychle přelétla.

ještěrka38
23.10.2023 3 z 5

Za mě asi prozatím nejslabší kniha z celé řady. Přišlo mi to hrozně ukňourané, takové i nepřehledné.

Jirinamac
01.09.2023 4 z 5

Od autorky je to má 2. knížka v edici Významné ženy a opět se mi dobře četla, jedinou výtku mám k tomu, že tentokrát bych byla raději, kdyby děj byl časově postupně a né jako návraty po letech.
Callasová mi úplně sympatická nebyla, přišla mi dost sebestředná, neupřímná a žárlivá, ať to bylo na sestru, kolegyně nebo přátele. Líbilo se mi nahlédnutí pod pokličkou boháčů, ale často tam asi štěstí nebude.

Szilvia1
05.07.2023 5 z 5

Příběh o Marií Callasové je krásně napsaný.

iceVS
13.04.2023 5 z 5

Asi velmi povedená verze jednoho životního příběhu, který už mám dost dopodrobna načtený.
Jen přestože mám ráda v ději přeskakování z minulosti do současnosti, zrovna v této knize mě to výrazně rušilo, asi bych upřednostnila souvislý děj.

Kanylka
06.02.2023 2 z 5

Přemýšlím zda se dnes najde autor, který dokáže napsat biografii tak, aby to všechno mělo hlavu a patu. O Marie nic nevím, při čtení vyhledávám informace pomoci google a to se mi nezdá jako dobrá cesta. Najde se prosím čtenář, který četl lepší verzi "paní" Callas? Děkuji

Parwana
18.01.2023 5 z 5

Tohle čtení mě hrozně bavilo, od začátku do konce. S Mariou jsem prožívala každý moment.

Majka1979
07.01.2023 5 z 5

Keď som si túto knihu kúpila, riskovala som. Nič podobné som ešte nečítala. Ale na moje prekvapenie, príbeh ma veľmi zaujal. Od začiatku do konca som to čítala s napätím, ako to vlastne celé dopadne.
Maria Callasová - operná diva a jej život. Bolo určite veľmi zaujímavé si prečítať ako prežívala ona, ako slávna speváčka, stratu lásky, nájdenie novej lásky, stratu dieťaťa, aplauz publika, vypískanie publika.
Toľko toho bolo v tejto knihe, že som si hovorila, že takéto niečo som si mala prečítať už dávnejšie. Za mňa jedna naozaj pútavo napísaná kniha. A určite jej kúpu neľutujem.
Skôr ma šoklo, že sa píše, že to je biografia, ktorej sa ja z diaľky vyhýbam. A popri tom ide o príbeh, životný príbeh jednej slávnej speváčky a toho, čo prežila.

iška
28.12.2022 3 z 5

Callasová a Onassis, vztah do kterého posléze vstoupí i Jackie Kennedyová. Mně se o něco více líbilo zpracování v knize Gill Paulové: Jackie a Mária.

Štítky knihy

životopisy, biografie pro ženy opery a operety operní pěvci milostný trojúhelník podle skutečných událostí milionáři

Autorovy další knížky

Michelle Marly
německá, 1956
2019  77%Mademoiselle Coco a vůně lásky
2020  67%Madame Piaf a píseň lásky
2022  82%Maria Callasová: Největší pěvkyně své doby a drama její lásky
2024  %Romy a světla Paříže

Kniha Maria Callasová: Největší pěvkyně své doby a drama její lásky je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce67x
Chystám se číst62x
Chci si koupit25x