Margo je švorc

Rufi Thorpe

Margo Milletová, dcera servírky z Hooters a bývalého wrestlera, vždy tušila, že se o sebe bude muset postarat sama. Když však na střední nečekaně otěhotněla se svým učitelem, připravilo jí to opravdu nejistou budoucnost. Teď je ve dvaceti letech bez práce, s dítětem a hrozí jí, že přijde o střechu nad hlavou. Ze zoufalství dovolí svému otci, aby se k ní nastěhoval výměnou za pomoc s hlídáním. Pak dostane nápad: založí si účet na OnlyFans. Díky otcovým radám ze světa wrestlingu se z ní stane internetová hvězda. Skutečně to však vyřeší všechny její problémy, nebo za slávu zaplatí příliš vysokou cenu?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2025 , Ikar (CZ)
Originální název: Margo's Got Money Troubles, 2024

Komentáře knihy Margo je švorc

Simba
včera

V téhle knize je zakomponováno hodně témat a jsou obratně zpracovaná. Kniha mi sedla jak ulitá. Čtivost žene vpřed i nepředvídatelný děj.
Margo je velmi lidská postava a provázejí ji běžné těžkosti života. Do mateřství vstupuje s jistou mírou naivity a nepřipravenosti, ale zároveň kdo ne, nedávala bych to do přímé úměry jen s jejím mladým věkem. Se situací se vypořádává po svém, včetně bydlení se spolubydlící a se svým otcem, kterého v podstatě nezná.
Situaci se snaží vyřešit vyděláváním na Onlyfans, což jí do života přinese další složitosti, ale také další osoby. Jak se s tím vším vypořádá a jaké pocity ve Vás vyvolá stojí za to vyzkoušet. Autorka navíc povedeně nevykresluje postavy a situace černobíle, názory se mi v průběhu měnily.
Celá kniha na mě působila reálně, s postavami, které chybují, ale zároveň nejsou vyloženě záporáci. Přinásí vyostřené emoce, které lidé zaujmou po zjištění, že Margo má videa na Onlyfans, a taky možná polidštění profilů a lidí, kteří se za nimi skrývají. Názor si udělejte sami, za mě skvělé a velmi rychle ubíhající čtení. Líbila se mi forma, kdy občas postava promluví ke čtenáři a místy nadnesená, lehká forma humoru.

“Měla pocit, že ji na každém kroku halí oblak hanby. Byla pitomá coura, protože si to dítě nechala, ale kdyby šla na potrat, tak by byla taky pitomá coura. V téhle hře neměla šanci vyhrát.”

katasokolov
08.11.2025

3,75/5*

Originální sonda do života mladé matky samoživitelky, která testuje své finanční možnosti přímo z pohodlí vlastního domova. Připočtěte také znovu nalezeného otce s jeho přínosnými radami a máte o zábavu postaráno.

Co dělat, když se vám obrátí život vzhůru nohama, přestože ani předtím nestál za moc?

Postavy v téhle knize nemohou být, ani omylem, pokládány za bezchybné. Každá z nich si s sebou táhne pytel problémů. Možná ale právě tohle dělá tu knihu skoro až neodolatelnou, byť konec je hozen trochu do hollywoodského stylu, což celé poselství tuhle pomyslnou korunu trochu smýkne z hlavy.

Z konečného hodnocení také strhávám body za nedovysvětlení vztahu s matkou a kolegyněmi, které s Margo na sociálních sítích spolupracovaly. Okleštění samotného závěru tak nějak knize vzalo to kouzlo, kterým svou syrovou pravdou čtenáře celou dobu zasypávalo.

O morálnosti a funkčnosti zmiňovaných platforem si udělejte názor sami.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Rufi Thorpe napsal(a)

2025  76%Margo je švorc