Marco Polo

Marco Polo https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200968/bmid_marco-polo-nsg-200968.jpg 5 6 2

Životopisný román o osudech proslulého benátského cestovatele - jenž strávil 17 let na dvoře Kublaje chána - od doby, kdy se jako jedenačtyřicetiletý vrací s otcem a strýcem do Benátek a chce se s rodáky rozdělit o zkušenosti z Asie, přičemž naráží na nepochopení vládců republiky a setkává se s nedůvěrou svých spoluobčanů. Kniha je koncipována jako tragédie člověka, zaviněná dobou. Přítomná edice vychází z druhého vydání a přihlíží k prvnímu vydání všude tam, kde se v textu objevily významové nejasnosti.... celý text

Přidat komentář

smardice
05.04.2024 5 z 5

Dílo, které se nezabývá podrobným popisem Polových orientálních dobrodružství, ale spíše se soustřeďuje na vylíčení hlavního hrdiny po návratu do Benátek, jeho pocitů a touhy po uznání benátského lidu a také na atmosféru tehdejší doby. Celé skoro 9-ti hodinové vyprávění je umocněno hudbou, která provází příjemný hlas vypravěče.

odiet7360
23.09.2022 5 z 5

Zajímavá sonda do duše Marca Pola a jeho doby. Elpl dějově v kapitolách skáče a líbily se mi zejména popisy nálad a situací. Nedoceněná kniha. Vyšla i jako audiokniha, kterou velice hezky namluvil Tomáš Furbacher. Je to taková kniha do deštivého odpoledne.