Exil

Exil https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376856/bmid_exil-1yz-376856.jpg 4 122 30

Nomád série

< 2. díl >

Marc Dane, hrdina mezinárodního bestselleru Nomád, se vrací v novém vzrušujícím thrilleru. Brutální srbský gang, jehož zisk pochází z falešných jaderných zbraní. Zdiskreditovaný ruský generál s přístupem ke skutečné atomové bombě. Pomstychtivý vůdce somálských pirátů, který má důvod zničit celý svět. Vládní zpravodajská služba, která neví, jak ho zastavit. Jen jeden muž vidí, k čemu se schyluje. Ale ani on tomu možná nedokáže zabránit… Tajné vězení CIA, mrakodrapy v Dubaji, bouřemi ošlehané vrtné plošiny u afrických břehů či starobylé podzemní chodby a jeskyně pod Neapolí – tam všude svede Marc další závod s časem v boji proti neúnavným nepřátelům a nemilosrdným fanatikům. V boji o přežití.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Exile , 2017


více info...

Přidat komentář

Lothar.777
01.12.2023 4 z 5

První díl jsem nečetl, druhý jsem dostal jsem jako dárek a celkem jsem se odhodlával se do toho pustit. Ale docela jsem si pošmákl. Korupce, mafiáni, totální neúcta k životu a moc pěkně to gradovalo, člověk jen přemýšlel, co bude ještě dál a autor furt překvapoval. Takže cajk, za mě dobrý.

Dudlík08
13.06.2023 3 z 5

Trvalo mi skoro tři měsíce než jsem knihu přečetla, nešlo se do ní "začíst". Jak se mi to povedlo, tak za chvilku přečteno. Nakonec hodnotím 4 hvězdičkami, přeci jen to nebylo tak hrozné, chvilku si dám od Dane pauzu a určitě si další díly přečtu.


Dandulka
05.01.2022 5 z 5

Skvěle napsané, i když z počátku se příběh vyvíjel docela pomalu a kostrbatě. Asi v polovině ale dosral příběh spád. Místy jsem si říkala, co tak asi bude na zbývajících stránkách, ale vždycky přišel nějaký obrat a celá příběh se najednou posunul dál. Mám moc ráda nečekané zvraty a obraty.

iceVS
22.12.2021 5 z 5

Začátek knihy mi opět dal zabrat. Ale spíš to bylo těmi předvánočními povinnostmi. Pak jsem hodila rohlíčky za hlavu a začetla se a super.
Opět musím konstatovat, že děj a postavy mimo evropskou civilizaci (dobrá, tak i Ameriku ještě beru) jsou zcela můj čtenářský komfort. Čím to, že ve zbytku světa mají lidé potřebu se tak mastit ve jménu Alláha?
Kniha mě velmi bavila ve fázi, kdy se setkali lidé z Rubiconu s lidmi z Combine, to byla náramná zápletka. Nebo to zničené Bugatti Veyron...
Takže jdu i do dalšího dílu :-)

AlexandraBane
03.12.2021 5 z 5

Bylo to lepší jak Nomád, rozhodně to nenudilo a děj svižně utíkal.

Valdora
29.09.2021 3 z 5

Nevím, jak je to dlouho, co jsem četla Nomáda, ale bavil mě mnohem více. Tento příběh mi přišel zbytečně natahovaný, ke konci jsem četla už jen ze setrvačnosti, abych se dozvěděla, jak to všechno dopadne. Otevřený konec slibuje další pokračovaní, ale myslím si, že už se do jeho četby nepustím. Proto jen 3 hvězdy.

Parwana
16.07.2021 2 z 5

Jednička se mi líbila víc, druhý díl mě až tolik neoslnil, ke konci se to docela vleklo. Jsem zvědavá, jak to s Marcem a Lucy nakonec dopadne, proto se pustím i do dalších dílů.

MichalM398
13.12.2020

(SPOILER) Nemohu si pomoct ale Nomad se mi líbil více.Zdál se mi takový svižnější.Čekal jsem,že se zde objeví více zaporaku z předchozího dílu,když pak osvobodili Džadída.Čekal jsem další dějovou linku např. jak volal do Al Sajf ....Umřel celkem brzy,myslel jsem,že uteče.Co hodnotím pozitivně je,že jsem se dozvěděl z této knihy spousty nových informací.Exil je ruský projekt atomové bomby. Skutečně takováto bomba existovala nebo je to jen autorova fantazie,pokud ne je to děsivá představa co se mohlo stát během studené války.Že mají v Dubaji policisté Bugaty Veyron jsem věděl ale,že je tu takový rozdíl mezi bohatými a chudými to jsem nevěděl.Byl jsem z toho překvapen v TV ani na pohlednicich žádná chudoba vidět není :-D.Nejvíce mě ale překvapilo,že Dubaj se bojí,aby se neproměnila v poušť a proto staví tak moc,že dluží věřitelům.Somalska korupce mě nepřekvapuje ale,že tu díky tomu existuje tucet poskytovatelů tel.služeb,nejvíce telefonů připadajícího na jednoho člověka to už mě překvapuje.Italové zde v somálsku potapely lodě s továrním a nemocničním materiálem jako je olovo, rtuť,kadmium,uran.V neapoli jsem byl ale v podzemní z 15.stol ne,nebyl jsem nestihl jsem se objednat.O podzemí jsem tedy věděl ale
že se tu nachází nádrže na vodu vysekane do skály o tisíc let dřív,jsem nevěděl

jakub2418
14.07.2020 4 z 5

Marc Dane je prostě jeden z největších "klikářů" na světě, ale díky za to! Super čtení.

Jamra
03.07.2020 3 z 5

Jako by dobrý, ale ze docela zmatek v cizojazyčných jménách a osobách. Děj začátkem těžkopádný, ale nakonec se rozjede.

iveta3689
07.06.2020 3 z 5

Autorův styl je trochu těžkopádný, hůř se mi začítalo do děje. Příběh je ale vcelku dobrý, bez zbytečných odboček. Detaily jsou rozepsané tak akorát, neodvádí myšlenky od hlavní linky.

terinkha
15.04.2020 3 z 5

Asi se mi to líbilo víc než Nomád, ale na Poutníka to nemá. Africkej pirát byl jako záporák fakt dobrej. Jediný, co mi přijde opravdu úsměvný, je to, jak Marc vždy bojuje proti všem, nikdo mu nevěří, protože agentury jsou úplně zabedněné...Ačkoliv je kniha vcelku dlouhá, tak to celkem utíkalo, teď už jen čekám, jestli Marc konečně vlítne na Lucy nebo ne :-D
Lepší 3 hvězdy, takovejch 70 % ;-)

CharlesWard
11.02.2020 2 z 5

Po povedeném prvním dílu zabolí o to víc, asi jako kulka na solar plexus zachycená ve vestě. Děsím se Hackera...

Shanib
13.11.2019 4 z 5

Pomalejší rozjezd, ale pak to nabralo grády. Mark je sympaťák, který se v prvním díle otrkával a všechno bylo hlavně o štěstí. To hrálo velkou roli i tady, ale bylo znát, že už je otrkanější a jistější ve svých schopnostech. Nicméně autor z něj neudělal žádného neprůstřelného super hrdinu, ale člověka, který prochází jistým vývojem a dělá i chyby. Sekunduje mu opět Lucy, se kterou tvoří sehranou dvojku a je tu i zbytek týmu Rubikonu. Líbily se mi i neotřelé lokality, do kterých byl děj zasazen a zvraty v podobě "skořápek" mě bavily.

Dajine
24.09.2019 5 z 5

Dočteno s přestávkami. Nakonec docela dobrý. Hlavní hrdina nezklamal.

Patapuf
02.08.2019 4 z 5

Ze začátku silný pocit dejavú... ale autor se pochlapil a udělal z toho další napínavou akci... opět hodně štěstí Marca, ale i to je občas potřeba a nakonec samozřejmě ochutnávka zápletky dalšího dílu.... tak proč ne?

Eunike93
23.06.2019 5 z 5

Bála jsem se možnosti, že se děj druhého dílu bude dost podobat Nomádovi. Naštěstí nám autor dokázal, že psát opravdu umí, je vynalézavý a naprosto mě baví jeho připravenost (veškeré podrobnosti o zbraních, v Exilu rozšířené o auta). To, že akce převládá mi osobně vyhovuje, kniha má rychlé tempo bez zbytečných popisů a závěr slibující další velkou jízdu ;-) mě ihned přiměl sáhnout po novince = Hacker

Wladimirski
09.03.2019 4 z 5

Kdyby se poslední třetina knihy nevyvinula spíše v bondovku, tak bych dal hvězdiček 5. Jinak ale napínavé a čtivé.

zolicek
20.10.2018 4 z 5

Dobrá kniha. Ze začátku pomalé tempo , ale potom se to rozjelo.

cedos
13.10.2018 5 z 5

Pan Swallow mě baví i když akčnost převládá nad tématem příběhu a realita je na hony vzdálená. Téma kufříkových "atomovek" se však neobjevuje poprvé /S. Berry, Čtrnáctá kolonie/, takže se dá předpokládat, že "něco na tom bude". Mark Dane je sympatickým hrdinou, ale jako sólový hráč by ve skutečném životě byl vážnou hrozbou pro své kolegy "ve zbrani". I tak dávám pět hvězd a těším se na další knihu autora.