Komentáře knihy Na ledě
To, že je příběh plytký a o ničem už to napsáno bylo. Já jsem byla ale ještě navíc rozpačitá z překladu. Mnohokrát se mi stalo, že jsem nechápala význam věty, snažila jsem se jí přečíst třeba pětkrát, ale stejně nepochopila. Třeba příběh Henryho s tou holkou. Střih, něco se stalo, ale v překladu se to ztratilo. Chtěli by to trochu učesat.
Miluju krasobruslení a hokej, ale za mě teda ne. Knihu jsem četla v originále a neskutečně se to vleklo. Zápletka skoro žádná, má to přes 400 stran a příběh nulový.
Miluju tenhle žánr, miluju hokejovky... Ale toto za mě nene!!! Nesedlo mi tady vůbec nic od postav po příběh.. těšila jsem se na tuhle virální záležitost, ale v mém případě zklamání...
Znáte takové to rčení “nesuď knihu podle obalu”? Tak to rozhodně platí pro tuhle knihu. Od obálky jsem čekala milou slow burn romantiku, jako byl Lukov, s dávkou bruslení. To jsem se ovšem spletla. Bruslení tam sice bylo, ale 18+ kontent ho o dost převýšil. Vztah hlavních postav se z jedné strany sice odvíjí pomaleji, ale z druhé naopak velmi rychle. Čtenář této knihy by se měl tedy připravit na obsah peprnějších scén, kterých tam je dost a i poměrně detailně popsaných.
Jakmile jsem překonala prvotní překvapení z obsahu knihy a průběhu vztahu hlavních postav, byla jsem spokojená. Kniha je velmi čtivě napsaná a dá se od ní velmi těžko odtrhnout. Nate působí jako typický zbohatlický kluk, který dostane vše, co chce, ať už se jedná o kapitánský post nebo pěknou holku do postele. Postupně se však dozvídáme, že jeho život není tak růžový a že umí být i velmi milý a pozorný, když najde tu správnou osobu - v tomto případě Anastasii. Dotkneme se tu i témat jako jsou problémy s rodiči, psychické problémy nebo toxické chování a toxický vztah.
U mě se kniha minula účinku.Anebo jsem pro ni tá nesprávná věková kategorie.
Nenadchla mě žádná postava a musím říct že z hokejového prostředí jsem teda četla lepší knihy.
Dočetla jsem to horko těžko. A dojmy z knihy ve mě nezůstali prakticky žádné.
Plytký příběh. Přitom nápad zajímavý. Mě kniha nezaujala a nebýt dějové linky s Aaronem, bruslařským parťákem, tak bych snad ani nedočetla...
(SPOILER)
Takže, knihu jsem měla přečtenou za dva dny, takže paráda, tím pádem pro mě příběh ubíhal docela rychle, i když je pravda, že někdy to byla těžká nuda.
Co se týče hlavních postav, tak s těmi mám problém. Takhle otravnou hlavní hrdinku už jsem v knize dlouho neměla. Pořád se rozčilovala a furt měla nějaký problém. Spíš to bylo jak kdybych četla o někom, kdo právě nastoupil na střední a je furt v pubertě. Otrava.
Hlavní hrdina mi občas připadal, jak kdyby v jeho těle byla ženská na to jak se choval, bylo to takový až moc uhlazený, milý, a prostě moc mi to nesedělo, ale třeba někde tam venku takový kluk (chlap) je, kdo ví?
Co se týče spicy scenes, tak ty už jsem pak přeskakovala, protože toho fakt už bylo moc. Autorka toho mohla trochu ubrat.
Jinak nápad na příběh nebyl špatný, ale některé postavy mě fakt iritovaly.
Znovu už bych si tu knihu nepřečetla.
Čtu a zatím pro mě zklamání. Hodím si sem pár poznámek:
1) Nedaří se mi začíst. Knihu čtu už asi týden a jsem na straně 150! Nějak mě to netáhne.
2) Ten sex už je na mě So much. Příliš porno a kámasútra.
3) Irituje mě hlavní hrdinka.
Update asi po čtyřech dnech.
4) Stále čtu, mám za sebou cca 60% a hlavní hrdinka mi leze na nervy.
5) Jediný kdo mě baví je Henry. Proč mu říkají Hanku? Pravděpodobně Josef/Pepa verze ale rozčiluje mě že každé v postavě se říká aspoň dvěmi verzemi jejího jména.
6) pořád mě to nechytlo.
85% stále čtu, nudí mě to a začínám přeskakovat odstavce. Vyvolává to ve mě chuť přečíst si po sedmé Návrh od E Kennedy abych si spravila chuť.
Finální udate, dočteno a bylo to trochu na sílu, čtení mi trvalo neuvěřitelné dva týdny. Nechápu ten hype okolo. Možná ty erotické scény, kdy se vždycky hlavní hrdinka změnila ve všeho schopnou pornoherečku. Oceňuji snahu o nejakou tvorbu charakteru ale Stasie mě opravdu štvala a ani Nate to nezachránil. Pak už mi to přišlo zbytečně dlouhé. Výše zmiňovaný Návrh vaří v podstatě se stejnými ingrediencemi na menším prostoru ale přesto pro mě uvěřitelněji a je nějak tak jako lidštější.
Na jednu stranu mě ta knížka bavila - upřímně jsem se u ní zasmála, což je u mně známka toho, že to není úplná ztráta času.
Líbí se mi vyprávění z pohledu obou hrdinů, kapitoly jsou celkem krátké, napsané je to čtivě.
ALE.....
Některé části (třeba když Nathan nebo někdo jiný na něco vzpomínal) nebyly mnohdy k rozlišení od momentální situace, takže jsem přemýšlela nad tím, co je to za divný myšlenkový pochody. Bylo to takový rozháraný, a to nemám ráda...
A druhá věc - ke konci už bylo otravné, jak se vraceli k některým věcem stále dokola, viz. Aaronovo chování k Anně. A ta neskutečná poctivost a čestnost taky nebyla úplně uvěřitelná..hlavně, když je jim všem 20.
Ve finále hodnotím 3,5 hvězdičkami, tedy 75%.
Podle hypu, který kolem knížky byl, jsem opravdu čekala hodně. Byla jsem překvapená, když jsem si četla komentáře zde, ale dala jsem tomu šanci. Pro čtenáře, kteří nemají mnoho přečteno, věřím, že bude pro ně kniha velkým wow. Pro ty, co mají už za sebou desítky nebo stovky knih, věřím, že se mnou budou souhlasit, když řeknu, že to byl těžký průměr. Příběh sám o sobě neurazil ani nenadchl, hrdinové byli průměrní, dějové linky předvídatelné a erotické scény místy tlačené na sílu. Ve finále se jedná o jednohubku, která neurazí ani nenadchne a bohužel zapadne do průměru žánru contemporary s tropem love to hate.
Čekala jsem víc. Není to chyba knihy, za to, že je tak populární, ale myslim si ze ji to uškodilo. Nevystřelilo me to na měsíc i přes to ze je to dobrá knížka. Její hype podle mě není adekvátní. Děj je místy táhlý a nezajímavý. Knížka jako taková je celá dlouhá, šlo by to osekat o 100 stran a bylo by to lepší. Kniha je dost spicy ale taky romantická. Žánr mi sedl, ale podle Booktoku jsem čekala víc, ale to neznamená že je kniha špatná. Doporučuju ji, je to nenáročné čtení ale lehce dlouhé.
Noo nevím co jsem čekala, každopádně přišlo zklamání. Děj velmi táhlý, nezáživný, některé odstavce jsem vyloženě přeskakovala. Romanci ze sportovního prostředí mám ráda, ale tady mi to přijde, jako by to psal Pat a Mat. Bohužel tato kniha u mě nezůstane a poputuje dále.
(SPOILER)
Ze začátku se Stasia chovala jako protivná, malicherná, sebestředná mrcha. Tak předně to, že jí Nathan lhal ohledně poškozeného chladícího zařízení. Za prvé skutečně nevěděl, KDO to udělal, za druhé Russova eskapáda byla pouhou domněnkou, navíc mu slíbil, že to neprozradí a Russ v tom byl v podstatě nevinně. Nebo její vztekání, kvůli přetahování časů tréninků... to byla vina trenéra, ne kapitána mužstva.
V téhle fázi mi to hodně připomnělo knihu Zakázané uvolnění, kde on byl skvělý a ona se chovala hrozně.
Když se pak ale přenesla přes svoje pískovištní reakce, byla to hezká studentská romance. Trocha dramatu, docela dost psychologie a dva úžasní mladí lidé, kteří se našli.
Oddechová. Nebyla úplně špatná, místy zbytečně dlouhá, ale četla jsem už horší. Nic jsem od knihy neočekávala, takže na odpočinek dobrý.
Je mi líto, ale tahle kniha byla pro mě zklamáním. Čekala jsem zajímavý námět a vtipný děj, ale hlavně nějaký příběh. Ten se nekonal a tak jsem se nudila, až jsem poprvé v životě knihu nedočetla.
Tato kniha je tak nádherná, že jsem si hned po dočtení objednala další díl ze série Maple Hills – konkrétně V divočině (a ano, už teď pokukuju i po třetím díle V oblacích).
Autorka píše tak krásně, že láska hlavních postav hřeje u srdce nejen je, ale i samotného čtenáře.
Musím ale přiznat, že mě chvílemi štvala Anastasia – její občasné rýpání a povyšování mi lezlo na nervy… ale i tak jsem jim celou dobu fandila.
Nathan? Ten byl miláček od první stránky. Pan hokejista se vším, co má správný muž mít.
Od začátku jsem naopak nenáviděla Aarona, krasobruslařského partnera Anastasie. Namyšlený, samolibý, rozmazlený fracek, který má všechno a ničeho si neváží. Všem ubližuje, nad všechny se povyšuje… ach, jak já bych ho nejradši vzala hokejkou po hlavě .
Je to roztomilá sportovní romantika o hokejistovi a krasobruslařce (která si celou dobu myslela, že hokejisty nesnáší – a Nathana tuplem ).
Spicy scény jsou psané velmi hot , ale zároveň s citem, něžností a bez trapných či hloupých názvů intimních partií (a za to velké plus ).
Tu knihu jsem si absolutně zamilovala a nemohu hodnotit jinak než
5 / 5 hvězd
No, už jsem četla i horší knížky, ale i lepší... Takové nenáročné čtení, ale vracet se k tomu určitě nebudu.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
sex láska pro ženy milostné romány erotika dospívání romantika lední hokej krasobruslení hokejisté sportovní romanceHannah Grace také napsal(a)
| 2024 | Na ledě |
| 2024 | V divočině |
| 2025 | V oblacích |
| 2025 | Holiday Ever After |
Externí recenze
- Konec hry / Ivana, KLUBknihomolů.cz
- Žhavá love story na ledě! / Svět mezi řádky
- Na ledě - když to v příběhu dokonale jiskří od začátku do konce | RECENZE / Anastasja Vištalová, Dobrý blog

62 %
85 %
Na ledě
No... Dobře se četlo to ano, ale celkem o ničem... Za mě zklamání... Čekala jsem od toho mnohem víc...