Manželstvo

Manželstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194621/manzelstvo-194621.jpg 5 21 5

Ako čeliť zložitosti manželstva s Božou múdrosťou. Timothy Keller je kazateľom Redeemer Presbyterian Church v New Yorku a tiež autorom kníh Falošní bohovia a Márnotratný Boh. Spolu s manželkou Kathy sú manželmi už 36 rokov. Na základe skúseností napísali knihu Manželstvo - neobyčajne hlboké čítanie o tom, ako zažiť radosť v manželstve. Táto kniha dokáže inšpirovať kresťanov, skeptikov, slobodných či zadaných, dlhoročných manželov, ale aj páry, ktoré práve rozmýšľajú o manželstve. V modernej dobe sa hovorí, že každý človek má nejakú spriaznenú dušu, že romantika je najdôležitejšou súčasťou úspešného manželstva, že váš manžel alebo manželka je tu na to, aby vám pomohol rozvinúť potenciál, že manželstvo je dočasné a že začať znovu po rozvode je tým najlepším riešením na zdanlivo neriešiteľné manželské problémy. Všetky tieto moderné predpoklady sú jednoducho nesprávne. Vo svetle Biblie spolu s manželkou Timothy Keller ukazuje, že Boh stvoril manželstvo kvôli tomu, aby nás pritiahol bližšie k sebe a vniesol do nášho života viac radosti. Vzťah s Bohom je nádherný, ale často nepochopený a plný tajomstiev. Jasné biblické pravdy a zmysluplné rady ako mať úspešné manželstvo - o tom je Kellerova kniha. Mal by si ju prečítať každý, kto chce viac poznať Boha a milovať hlbšie v tomto časnom živote.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Slovenské evanjelizačné stredisko (EVS)
Originální název:

The Meaning of Marriage , 2011


více info...

rusalka123
rusalka123
24.10.2022 5 z 5

Když u mě knihu s názvem Smysl manželství viděla po roce od svatby moje maminka, s povytaženým obočím se mě ptala, jestli ji nečtu trochu pozdě. Odpověď zněla, že rozhodně ne, možná ji dokonce čtu v tu nejpříhodnější dobu. Tohle je přesně jedna z knih, ze které si mohou něco vzít lidé v různé životní fázi.
Doporučila bych ji mladým svobodným, kteří se zatím neženou do vážných vztahů - možná proto, že se jich podvědomě bojí, nebo možná proto, že zatím ani nemají jasno v tom, proč by vlastně měli.
Doporučila bych ji i mladým lidem před vstupem do manželství. Trochu Vás připraví na to, co přijde.
Ještě spíš bych ji doporučila mladým manželům. Až nastanou první neshody, spadnou růžové brýle a třeba se vám někdy mihne hlavou černá myšlenka, jestli je vaše manželství dostatečně dobré (na sociálních sítích vztahy druhých přece vypadají tak idylicky...), ukáže vám, že jste naprosto, ale naprosto normální a místo nahlodávání, jestli jste si vzali toho pravého, vás nakopne, abyste nedostatky začali konstruktivně řešit.
A myslím, že bych ji klidně doporučila i dlouholetým manželům, zvláště pokud se ocitli v krizi. Protože moudré myšlenky není nikdy na škodu si zopakovat.
Já se ke knize rozhodně budu vracet i v budoucnu. Možná nic totiž není pro manželství a jeho budoucnost větší "záruka" než vědomí a přijetí faktu, že je to jedno velké dobrodružství plné překážek, které je nikoliv přesto, ale možná dokonce právě proto tak krásné. Což je v podstatě hlavní poselství této knihy.

Simikik
Simikik
29.01.2019 5 z 5

Tuto knihu doporučuji i pro mládežníky, kteří ještě v maneželství nejsou:)


PaníColumbová
PaníColumbová
14.05.2018 5 z 5

Tahle kniha o manželství se mi opravdu MOC líbila. Vzhledem k tomu, že není psána extrémně odlehčenou formou bych ji doporučila spíše těm, kteří se o problematiku manželství a partnerských vztahů zabývají déle nebo jsou hodně duchovně zaměření. Určitě není určena těm, kteří preferují "jednodušší formu psaní".
Mě osobně kniha zaujala hodně a byla pro mě přínosem. Oceňuji otevřenost autorů: ne každý by ventiloval své manželské soukromí.

jana9344
jana9344
22.09.2016 5 z 5

Po děsivé zkušenosti s jinou křesťanskou knihou o manželství (120 stran psaných odlehčenou formou, měla jsem pocit, že autor opravdu nikdy nezažil vážnější problém než neshodu ve způsobu vymačkávání pasty...) mě tato kniha velmi potěšila. Hluboká, opřená o zkušenost i o Bibli, dobře se čte a přitom nenabízí úplně jednoduché recepty. Vážím si důkladného poznámkového aparátu. Dost na mě zapůsobila část o sobectví, myslím, že to je trefa do černého.

nickym
nickym
24.01.2015 5 z 5

Líbí se mi komplexnost knihy, rozebírá hodně témat a přitom ne jen povchně, ale do hloubky s jasným závěrem. Líbí se mi, že autoři v knize používají všelijaké studie a hlavně vždy do problému vnesou náhled z Bible a také vždy ukazují jak a proč to je tak jak píší.
Kniha mě moc zaujala ačkoliv je psána malými písmenky a je poměřně dlouhá.
Stojí za přečtení především mladým rodinám, lidem co spolu žijí "na hromádce", ale hodně dá i svobodným, kteří se teprvé vztahům a jak k nim přistupovat, učí.