Manželství, po jakém jste vždycky toužili

Manželství, po jakém jste vždycky toužili https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275644/mid_manzelstvi-po-jakem-jste-vzdycky-to-g5Y-275644.jpg 4 15 3

Autor, zkušený manželský poradce, ve své práci shrnuje řadu poznatků, které získal během své dosavadní poradenské praxe. Zamýšlí se nad tím, proč „manželské štěstí nepřichází automaticky“, a všímá si nervových bodů partnerského soužití: nerealistická očekávání od životního partnera, zvýšený tlak na změnu toho druhého, špatné přístupy ve vzájemné komunikaci, rozdělení práce a zodpovědnosti, vztah k rodičům, sexuální soužití, vztah k penězům. „Ještě nikdy jsem se nesetkal s manželi, kteří by uzavřeli manželství s úmyslem, aby jeden druhému zkazili život. Většina lidí chce mít milujícího, chápavého partnera, který jim bude oporou.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Marriage you’ve always wanted , 2005


více info...

Přidat komentář

ThrisaManx
22.01.2021

No...knihu jsem si kupovala s tím, že mi dá nějaký nový pohled na manželství a třeba i nějaké rady. Ale nijak valně nadšená jsem z ní nebyla. Takové průměrné čtení, ve kterém se člověk vlastně nic moc nového nedozví. S poměrně dost věcmi jsem tak úplně nesouhlasila. Ale zase zajímavé myšlenky a podněty tam byly, to ne že ne. Ale neřekla bych, že má knížka potenciál zlepšit vaše manželství, od toho jsou tady lepší díla.

Romanka89
22.07.2018 2 z 5

Vzhledem k tomu, že nejsem křesťansky založená, kniha se mi četla docela špatně, protože je vše bráno z biblického pohledu. Přesto tam bylo pár i pro mě relativně zajímavých pasáží.


Adell-ka
17.01.2017 4 z 5

Pokud máte pocit, že vám to v manželství skřípe, doporučuji sáhnout po této knize. Autor se stručně věnuje všem podstatným oblastem manželství, které jsou důležité pro jeho správný chod. Kniha je ovšem psána z křesťanského pohledu, tedy autorova doporučení jsou často podkládána Biblí.