Manželství jako trvalý stres

Manželství jako trvalý stres https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49949/bmid_manzelstvi-jako-trvaly-stres-qdQ-49949.jpg 3 5 3

Příčiny stresu mohou být různé, jednou z nich je v mnoha případech i manželství. Jsou však partnerské vztahy, které nejsou řešitelné pouhou radou. V tu chvíli přichází na řadu manželská terapie. Existují ovšem i situace, kdy se jeden z partnerů takovéto terapii podrobit nechce. Co teď? Renomovaný český autor a psycholog, PhDr. Tomáš Novák radí čtenářům, jak přistupovat ke krizovým situacím v partnerském vztahu. Jak si poradit s různými závislostmi či se specifickými povahovými rysy partnera. Vše demonstruje na praktických příkladech přímo z praxe své manželské poradny. Přejeme vám mnoho úspěchů při řešení svých manželských a partnerských problémů.... celý text

Přidat komentář

Noisette73
16.09.2022 5 z 5

Dobrá kniha, srozumitelná a člověka připraví na to, že problémy byť přijdou se dají řešit.

Taťka Hraboš
07.06.2020 4 z 5

Kniha mne zaujala v jednom antikvariátu svou nízkou cenou, tak jsem ji koupil a nelituji. Stručné, jasné, srozumitelné, někdy možná trochu zjednodušené, ovšem Novák nepíše pro odborníky, ale pro normální lidi s omezenou znalostí psychologie, takže to vůbec nevadí. I když s některými jeho názory a postupy lze polemizovat, je to psycholog s dlouholetou praxí, takže určitě stojí za to si jeho - většinou příjemně útlé - knížky přečíst. Včetně této, která je sice určena především ženám, ale třeba jeho jednoduše a výstižně podaná typologie poruch osobnosti je poučná i pro mužské čtenáře.


jana26997
03.12.2019 3 z 5

První kniha, co jsem od pana Nováka četla. Měla jsem možnost potkat jej i osobně a jak kniha, tak setkání ve mně zanechaly trochu rozporuplné pocity.

Autorova praxe, vzdělání i zkušenosti mě přesvědčují o tom, že se jedná o odborníka a velmi zkušeného manželského poradce. To jistě nelze popřít. Zároveň se ale těžko vzdávám pocitu, že jsou informace v knize tak nějak zjednodušeny a zobecňovány. (Otázkou ale je, zda není problém v mé nedokonalé schopnosti posoudit věci objektivněji a čistě racionálně.)

Možná se jednalo o moji momentální neschopnost udržet pozornost, ale začátek knihy se mi zdál trochu neuspořádaný. Druhá část knihy, kde jsou popsána jednotlivá soužití s problémovými partnery byla naopak velmi čtivá, a také byla velmi informačně přínosná.

Pro mě to byla kniha taková odlišná, netypicky psaná. Nejedná se o populárně-psychologickou literaturu, která je pohodová. Popisuje poměrně rázně životní vztahové situace, takové jaké jsou. Pro člověka, který řeší vztahové problémy to může být velmi těžké čtení, ne příliš optimisticky laděné, ale nabízí reálný pohled na situace, které může zažívat spousta z nás.