Manželský sex

Manželský sex https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275262/bmid_manzelsky-sex-yTn-275262.jpg 3 54 18

Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků... David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat. I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa. David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu... Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Married Sex , 2015


více info...

Přidat komentář

MichaelaBublina
09.04.2024 2 z 5

Spousta vaty. Myšlenka tak na povídku, maximálně novelu. Tohle byla víceméně nuda.

nycol
01.04.2022 odpad!

To se nedá


vilibook
23.09.2021 2 z 5

Kdyby Davidovi přivedla manželka Blair domů a do postele svého přítele, fotografa
stalo by se co ? Asi by tak nadšený nebyl, nejspíš by se mu ani nepostavil.

petulkapeta
23.03.2021 2 z 5

knihu jsem si chtěla přečist hlavně proto,že ji napsal muž a zajimal mě jeho pohled na věc...a chudak David asi očekaval něco uplně jineho..jen bych čekala epilog,mělo to zvlaštní konec...

LuckyVagabond
20.04.2020 5 z 5

Líbí se mi knihy, ve kterých si vás autor získá na první stránce. A tady si mě autor získal hned v první větě: "Nejkrásnější žena na světě je ta, která čte knihu." (tohle si taky myslím) A člověku napoví v jakém duchu se zbytek knihy asi bude odvíjet. A nebyl jsem zklamán ani na dalších stranách. Hlavní postavy jsou inteligentní, vzdělané, mají rozhled, žena inklinuje ke zdravému životnímu stylu, muž trochu méně, občas si dají trávu, vínko, ale vše s elegantním rozmyslem. Po náročné práci se večer David a Viktorie pokaždé téměř rituálně pomilují, s vědomím toho, že se nesmí intimně zanedbávat aby si udrželi jiskru ve svém dlouholetém vztahu. Prostě ztělesnění mé představy toho jak by měli vypadat kosmopolitní Newyorčani střední třídy. Rozhovory mezi postavami nejsou trapně plytké jak u knih tohoto žánru bývá zvykem.
Viktorie a David si žijí svoji na první pohled Newyorkskou idylku. Idylka ale není jakýsi statický stav do kterého člověk spadne náhodou a najednou v něm přetrvává. Je to neustálý proces osobního růstu, přehodnocování zajetých vzorců a posouvání se vpřed a někdy i vzad. A to vyžaduje určitý mindset, který David a Viktorie mají a i proto je jejich sexuální život i po letech skvělý a i proto ruku v ruce s otevřenou komunikací nezavírají ze strachu vrátka před novými zkušenostmi.
A jak už to tak bývá, aniž by to předem plánovali do života se jim docela náhodou dostane jiná, pro oba atraktivní žena, která jim dá příležitost otestovat jejich teoretickou sexuální otevřenost a zároveň pevnost jejich pouta. A jak už to bývá v takových nových, intenzivních situacích, neobejde se to bez různých vnitřních pochodů, které bude potřeba zpracovat.
Kniha vlastně není ani tak erotická a porno scén si v knize člověk moc neužije. Řekl bych, že jde spíše více o psychologii celého procesu. Od komunikace fantazií, otevření se tomu v reálu, zpracování studu, strachu, až po různé dojezdy a konsekvence.

Určitě si knihu přečtu někdy znovu, jen tak pro radost z dobře napsaného příběhu. Je to vlastně poprvé kdy jsem erotickou knihu přečetl až do konce, aniž bych se do toho musel nutit. Možná je to i tím, že kniha je napsána mužem a převážně o mužské fantazii.
Překvapilo mě, že autor i když je novinář a psaní ho živí, nemá ambice chrlit erotické rychlokvašky. Prý už možná další knihu nevydá, cože mě trochu mrzí. Působí to jakoby pojetí příběhu sexu ve třech v jeho mysli dlouho zrálo a když byl správný čas, tak to prostě pustil do světa. U jiných ero knih mívám právě opačný pocit, že si autor sedne ke klávesnici, zvolí si téma a čeká co z něj vyleze.
Kniha je podle mě do určité míry autobiografická, proto působí příběh tak autenticky.

Vtipná zajímavost z poděkování na straně 211: "Především ale děkuji své ženě za její svatou
trpělivost a toleranci a naší náctileté dceři za její naprosté pohrdání."

pejty
22.10.2019 3 z 5

První polovina knihy byla zajímavá a četla se mi dobře. Druhá polovina už mě tolik nenadchla. Celkově ale musím říct, že se mi kniha líbila a nelituji toho, že jsem si ji přečetl.

Anna27
24.05.2019 2 z 5

První půlka knihy mě bavila, s tou druhou už to bylo horší. Nijak mě to nebavilo. Už jsem pár knih se sexuálním tématem četla. Knihy, které ve vás vyvolají nějaké emoce tímhle směrem. Bohužel s touhle knihou jsem neměla emoce žádné. Nic, prostě jsem ji jen přečetla.

Doubravka1975
10.04.2019 4 z 5

Knížka mě zaujala názvem a první větou : Nejkrásnější žena na světě je ta, která čte knihu. Četla se pěkně, zajímavý příběh. Spokojené dvacetileté manželství po všech stránkách nebo aspoň tak to David pociťoval, i když moc nechápu ten jejich rituál před sexem, ale vypadalo to, že jsou naladěni oba na stejnou notu, tak proč ne. Ale příběh vede k zamyšlení, že není dobré i když dostanete možnost si splnit svoje tajné erotické sny. Mohlo by to špatně dopadnout i když zážitek by byl úplně super....

klara1550
04.11.2018

Oceňuji mužský úhel pohledu a zároveň jsem si uvědomovala, že jsem ráda, že nevidím chlapům do hlavy...
Myšlenka mi přišla hodně zajímavá - spousta lidí po čase naráží na to, že jsou spolu dlouho, a jsou vlastně nespokojení ve své spokojenosti. Tady se to rozhodli vyřešit poměrně radikálně. A jako by jejich rozhodnutí najednou uvnitř nich samých otevřelo Pandořinu skříňku, a na povrch vyplavaly věci, o kterých ani nevěděli, že je v sobě a mezi sebou mají.

jluky
11.03.2018 4 z 5

Pre mňa prekvapenie - jasný mužský rukopis, inteligentná jednohubka o tom, kam to povedie, keď si "navaríme viacej ako dokážeme zjesť".......

adlak
19.10.2017 3 z 5

Začátek vypadal slibně, ale čekala jsem od knihy více. Ale byla celkem čtivá. Spíš na oddech.

LaCoccinelle
13.07.2017 3 z 5

Ke konci jsem se začala v knize trochu ztrácet. Průměrná oddychovka, dobře se čte.

Bubetka79
28.04.2017 2 z 5

Knihu jsem si přečetla v mínění, že to bude "jednohubka", což byl omyl. Ne tím, že by byla nějak delší, než jsem čekala, nebo by tam byla nějaká hlubokosáhlá myšlenka, ale knihu jsem tak často odkládala a ani si nepamatuji chvíli, kdy bych po ní sáhla vyloženě s chutí. Nebylo to hrozné, ale nebylo tam nic, co by mi řeklo " Jo, to bylo super! ". Hodnocení dávám hlavně kvůli pro mě nové myšlence. Nic podobného jsem ještě nečetla, ale po zkušenosti asi ani už číst nebudu.

luciefeix
26.04.2017 odpad!

pro mě nezáživné utahané a divný styl vyprávění

PetraBery
15.06.2016 4 z 5

Příběh o manželství z mužského pohledu. Jaký dopad může mít třetí osoba v manželském sexuálním životě, byť na omezenou časovou dobu? Domýšlíme všechny důsledky svých tajných přání i činů? Příjemná oddechovka, kterou jsem si při čtení užila.

bookcase
25.05.2016 4 z 5

Komorní manželské drama nejen o sexu. Čte se dobře, budete ho mít přelouskané za večer. Líbilo se mi, že o sexu psal konečně chlap a ne zase ženská. Věcně, stručně bez kudrlinek.

Marselle
04.05.2016 4 z 5

Tato kniha se mi líbila. Bylo to příjemné a odpočinkové čtení, které v sobě přesto ukrývá určitou hloubku, a nutí vás zamyslet se nad tím, jestli je vše po čem v životě toužíte opravdu důležité. Někdy totiž splněné sny mohou znamenat smutek a prohru, než pocit štěstí a vítězství. Tato knihy byla také mou první, kterou vlastně vypráví muž, většinou jsou romány psány z pohledu ženy.

banánovépyré
04.05.2016 5 z 5

Kniha má přebal, který vás bude bavit, a potah (jasně zelený), se kterým vám bude hezky. Taková milá a fajn vztahová jednohubka.
Myslím, že je to text, u kterého se nebudete nudit, a to ani ženy, ani muži. Není dlouhý a slupnete ho před spaním se skleničkou vína, napsaný je svěže a chytlavě, takže i když nečteme velký existenciální román, nutí nás text tak trochu přemýšlet i o nás samých.
Inu, únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob - ale nesmíme to přehnat.

Autorovy knížky

Jesse Kornbluth
americká, 1946
2016  57%Manželský sex

Kniha Manželský sex je v

Právě čtených1x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce54x
Chystám se číst25x
Chci si koupit3x