Manželské judo

Manželské judo https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70554/bmid_manzelske-judo-qGs-70554.jpg 4 27 6

Lidé by k sobě měli být hodní a všude by měla panovat láska a mír … Ano, to by bylo ideální. Protože však náš svět dokonalý není, manželé jsou si nevěrní, trápí jeden druhého a rozvádějí se. Ovšem jen ti, kteří neovládají manželské judo. Oblíbený autor Vám s moudrostí a humorem poradí, jak bez úhony proplout všemi úskalími manželského života a zvládnout i ty nejošemetnější situace. Přečtěte si, jak řešit krize malé i velké. Zjistíte, že téměř všemu se lze postavit s nadhledem – a dozvíte se, jak na to.... celý text

Přidat komentář

Parwana
01.01.2024

Perfektní. Už dlouho jsem se tak nepobavila. Ač se některými názory autora nesouhlasím, tohle by si měli všichni sezdaní povinně přečíst.

Lac
14.09.2021 5 z 5

Dovolím si nesouhlasit s Rombaldim. Kniha není příručkou jak v manželství podvádět, klamat a vymýšlet si různé věci, aby manželství fungovalo. Je varováním, jak předcházet párovému zhnusení. Dospělí lžou přirozeně, kdo nelže je stále dítětem - platí jak v manželství, v politice, i ve vztahu k životnímu prostředí aj.!!!


Rombaldi
16.09.2016 2 z 5

Veliké zklamání.
Velká část knihy se nedá použít, protože už je prostě jiná doba, neumím si představit, že by moje žena byla v domácnosti a já jí dával výplatu na stůl,

Knížka mi přijde jako příručka jak v manželství podvádět, klamat a vymýšlet si různé věci aby manželství fungovalo.

Raději bych se rozvedl, než předstírat infarkt, emoce, které ve skutečnosti necítím, vyhrožovat a lhát abych si udržel ženu tam, kde chci.

Pořád raději budu preferovat upřímnost.

Doporučil bych ji mužům, kteří mají v plánu v manželství podvádět, ale takovým mužům silně nedoporučuju si někoho vůbec brát.

Přesto všecko jsem si také v knize dokázal najít pár užitečných rad.
Je tam hezky popsané jádro hádky/sporu, člověk si uvědomí, že ne pokaždé se člověk hádá kvůli obsahu zrovna řešené věci, ale že jen zrcadlíme svůj nespokojený duševní stav...

LordSnape
06.12.2012 5 z 5

Doufám, že ze mě v manželství také bude schopný judista. :-)

vesirena
30.01.2012 5 z 5

No...chtěla bych se této knize poklonit...vdávala jsem se v roce 1972...nějakým zázrakem a rozhodně ne náhodou se mi kniha dostala do ruky, když jsme procházeli po 3 letech první krizí...no vidíte a za týden budeme slavit 40 výročí svadby... ;o)

Ale upřímně, když jsem poprvé četla, že po hádce má muž prásknout dveřmi a odejít do hospody nebo aspoň hodinu obíhat blok a žena má usednout ke stolu a přebírat s láskou rýži na zítřejší oběd (něco jako Popelka), tak jsem knihu zaklapla a řekla si, že to fakt mohl napsat jenom chlap...ale hlodalo to...a vemte si tu radost, když po jeho vypadnutí, si dáte v klidu kafíčko, naaranžujete přebírání rýže a vezmete knihu do ruky...v momentě příchodu pokračujete v práci...funguje to!!!

a tak se před panem doktorem skláním a děkuji...

Alix
30.11.-0001 5 z 5

Po přečtení této velice humorné a moudré knížky si řeknete, že v životě se dá vlastně zvládnout a přežít všechno.