Manželovo tajemství

Manželovo tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408909/bmid_manzelovo-tajemstvi-BaD-408909.jpg 4 2873 752

2. vydání. Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý… Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho? Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Husband´s Secret , 2013


více info...

Přidat komentář

Janulica
dnes 5 z 5

Z kniha jsem byla naprosto nadšená. Čtivě napsáno, skvěle podáno. Zejména ženská psychologie je zvládnutá na výbornou. Mužskou psychologii nejsem schopná posoudit, ale ta mi přišla povrchní a málo rozpracovaná.

Lufiik
01.04.2024 5 z 5

Kniha se skvěle četla. Líbí se mi, jak se život všech tří hrdinek navzájem propletl a vyústil do napínavého konce. Četlo se mi s lehkostí,...jako kdybych koukala na film. Doporučuji. Jelikož mám čtecí resty, tak knihu zařazuji ještě do čtenářské výzvy z předešlého roku. Paráda. Autorka si u mě získala místo pro přečtení z jejich dalších knih! #ctenarskavyzva2023


Kami33
01.04.2024 4 z 5

Velkým kladem knihy je, že spisovatelka píše tak, že myšlenky hlavních hrdinů působí reálně. Člověk se tak umí vžít do jejich pocitů. Nicméně finále jsem čekala nějak více vystupňované a nakonec jsem z toho celého byla spíš zklamaná.

RMarkéta
06.03.2024 3 z 5

Více příběhů na začátku knihy působilo zbytečně chaoticky a vyvozovalo to zbytečné odbočky. Vyžaduje to čtenářovu pozornost, protřídit a poskládat si postavy. Chvilku mi trvalo si uvědomit, kdo je kdo. Ten začátek je prostě takový odrazující. Připadala jsem si při čtení, že pletu vánočku. Námět není vůbec špatný. Je tu samozřejmě i plno velmi silných situací.

Vatter83
02.03.2024 3 z 5

Z mého pohledu pouze průměrné hodnocení. Velmi kladně hodnotím myšlenku více příběhu, které se nakonec spojí v jeden. Začátek je ovšem velmi zmatečny, než se čtenář zorientuje v jednotlivých postavách. Začátek velmi liknavy a nudný, snad až tím vyústěním na závěr dohnala autorka ztracené body.

kob
01.03.2024 5 z 5

Výborná kniha.
Na začátku je čtenář trochu zmatený z množství postav, ale jejich osudy se brzy skvěle propletou a propojí. Napětí je rovnoměrně stupňováno až k dramatickému finále.

Nik..
06.01.2024 5 z 5

V první řadě - pište si postavy a jejich vzájemné propojení, protože to bylo šíílený Mraky postav, každá s každou je nějak propojená a přísahám, kdybych si to nepsala, nevím nicKaždá kapitola patří jedné rodině a po nějaké době se začne všechno krásně promíchávat. Rozjezd byl trošku pomalejší, ale jakmile se děj začal posouvat, nešlo přestat, potřebovala jsem vědět, jak to vyústí.

Zápletka:
3 úspěšné ženy, jejich rodiny, životy a problémy. Cecilia a její podivně se chovající manžel, Tess a její manžel, který se zamiloval do její sestřenice, která je pro ni jako sestra a nejlepší kamarádka. V poslední řadě Rachel, které před mnoha lety zabili dceru a její vrah se nikdy nenašel..Je zajímavé sledovat, jak se osudy těchto žen začnou postupně proplétat. Celou dobu chápete každou z těchto žen, každý její krok. Abych se vrátila k žánru knihynevím! myslela jsem si, že mi pomohou standardní weby, ze kterých normálně čerpám, ale dnes je to poprvé, co se nesešly Já bych se asi přikláněla ke společenské próze. Detektivku bych do toho asi nepletla, i když se tam zjišťuje kdo je vrah, nemá to podle mě úplně typické prvky detektivky. Je to přesně takový příběh, který můžete prožít i vy a právě proto se autorce povedlo, že čtenáři naprosto soucítí s hlavními hrdinkami. (Je to knížka hodně “ženy sobě, protože tady to chlapi naprosto celý zbabrali a ženský se s tím musely poprat )

Závěr:
Na deštivé, studené večery a dny, ideální!

LenkaMacak
30.12.2023 4 z 5

Moje první kniha od autorky a rozhodně nelituju, hned se pustím do dalších. Velmi čtivě napsané, konec jsem sice více méně uhodla, ale i tak skvělá kniha! 4/5*

Ka-čí
28.12.2023 5 z 5

Tohle rozhodně patří mezi ty knihy,které vám utkví v paměti.

vostra
04.12.2023 5 z 5

Skvělý, skvělý, skvělý!! Někdy v půlce jsem si říkala, že už vím jak to se všemi postavami dopadne, ale autorka rozhodně umí překvapit. Ten konec mě donutil ještě pár dnů přemýšlet nad svým vlastním životem, což je pro mě naprosto dokonalý. Určitě bych si ráda přečetla další díla autorky.

Ivanule
17.10.2023 5 z 5

Tak moje první kniha od autorky, a myslím,že jsem rozhodne nesáhla vedle:) Bylo to naprosto dokonalý musím napsat, začátek se pozvolna rozjíždět, setkáváme se s hlavními postavami knihy, až nás kniha na konci překvapí,tím jak všechno do sebe zapadalo a jak všechno vlastně bylo propojeno nějakým způsobem. A ten konec...Opravdu,jak se říká, kdybych v ten den,v tu hodinu, ten rok nebyla zrovna tam,kde jsem byla, jaký by nakonec můj život byl...co by mě čekalo?

ErčaV.
03.10.2023 5 z 5

Opravdu skvělá kniha, ze začátku se tedy dost pomalu rozjížděla, ale potom jak se to začalo rozjíždět to byla bomba. Závěr jsem úplně hltala a čekala jak to všechno dopadne. K téhle knize se hodí "Karma je zdarma" a je úžasné že funguje i po tolika letech.

Kira283
25.09.2023 4 z 5

V rámci Čtenářské výzvy jsem se pustila podruhé do čtení Moriartovky Manželovo tajemství. Zjistila jsem, že si nepamatuji z děje vůbec nic :) Takže pro mě vesměs bylo převapení podruhé...

Když jsem četla knihu poprvé, zanechala ve mně hluboký dojem. Napodruhé už tak hluboký dojem nezanechala, ale primárně tím, že Nine Perfect Strangers již jen tak něco od Liane nepřekoná. :))

Na Liane miluji zápletky a to, že nikdy není nic černé ani bílé. Všichni jsme jen lidé... I se svými, někdy i hořkými, tajemstvími...

PJ32
19.09.2023 5 z 5

Moje druhá kniha od L. Moriarty, ale určitě ne poslední. Čtivé, napínavé. Autorka skvěle popisuje myšlenkové pochody.

Marcik7
23.06.2023 5 z 5

Postavy tohoto románu (a že jich není málo) prožívají situace, o kterých nemám ani tušení, jak bych se v nich zachovala. Násilná smrt dítěte, nevěra manžela, zrada nejlepší přítelkyně, nepřiznaná vina, invalidita dítěte...jsou to silné okamžiky několika životů, popsané velmi čtivě. Pořád mě mátly ty Velikonoce na podzim - ale vždyť se to odehrává v Austrálii!

mazlak
04.06.2023 5 z 5

No paráda. Ten příběh by se klidně mohl stát a spousta lidí by pak mohla říct: "Tak takhle funguje karma." Jen škoda toho začátku, který byl pomalý a nudný. Dvakrát jsem knihu na čas odložil. Jsem rád, že jsem se vrátil a knihu dočetl. Vždyť chybování je lidské a odpouštění Božské.

Drnkla
13.05.2023 4 z 5

Začátek trochu nudnější, ale po 100 str. to nabralo pěkný spád a zajímavou zápletku. Moc pěkná psychologie postav.

Tída
09.05.2023 4 z 5

Slabší rozjezd, ale postupně se všechny linky knihy začaly propojovat, děj nabral spád a konec byl velkým překvapením. Zasloužené 4*

boeink
06.05.2023 4 z 5

Chtěla jsem hodnotit průměrně a nepsat žádný komentář. Když ale všechny kousky mozaiky zapadly na své místo a já dočetla ten nejlepší, nejzajímavější epilog, jaký jsem kdy četla, rozhodla jsem se počet hvězdiček zvýšit. Za mě tak 9/10.

snimcibdim
09.04.2023 4 z 5

Román důmyslně vystavěný a napínavý. Krom toho docela psychologicky zajímavý. V kategorii "romány pro ženy" ho tak lze hledat ne díky kvalitě (není to žádná červená knihovna), ale spíš jen kvůli tomu, že vše se točí okolo ženských hrdinek a jejich prožívání a jejich role v rodině a vztazích. Osobně by mi víc konvenovalo, kdyby se v druhé půli už všelijaké pocity méně rozpatlávaly a obešla bych se i bez toho změkčujícího epilogu, ale celkově to pro mě bylo příjemné překvapení. Sláva za každou knihu od ženy ženám jejíž hlavní pointa není v tom, že někdo je psychopat.
Vyslechnuto jako audio, což byla sázka na jistotu - T. Bebarová je výborná.