Manželky po rokoch

Manželky po rokoch https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455003/bmid_manzelky-po-rokoch-p3U-455003.jpg 4 93 24

Štyri priateľky – Iva, Diana, Martina a Michaela – sa k autorke po dvadsiatich dvoch rokoch vrátili a vracajú sa aj k vám čitateľkám. Príbeh o štyroch ženách, ktorých život rokmi prešiel nevyhnutnou premenou... alebo aj nie. V niečom sa zmenili ony, veľa sa udialo v ich živote, ale ich túžby a sny zostali podobné tým, ktorých aj pred rokmi mali plnú náruč. Len sa trocha uskromnili. Dotkol sa ich čas a niečo museli prehodnotiť, vyriešiť, zmeniť. Alebo to urobil sám život? Sama som bola zvedavá, čo s nimi po päťdesiatke bude, aké budú, či budú žiť s tými istými manželmi, čo sa stane s ich deťmi, teraz už dospelými, niektorá z nich už možno bude babičkou... Knihu som písala s veľkou radosťou, tešila som sa na stretnutie s Ivou, Dianou, Martinou a Michaelou, so ženami, ktoré som si pred dvadsiatimi dvomi rokmi tak obľúbila. Už aj mne chýbali!... celý text

Přidat komentář

lidunka1
09.04.2024 4 z 5

Není to žádná velká literatura, ale ani si na to nehraje. Jsem přesně ve věku hrdinek knihy a rozuměla jsem jim. Paní Keleová-Vasilková ovládá dobře své řemeslo a kniha byla čtivá. Trochu jsem těm čtyřem kamarádkám záviděl jejich přátelství.

Pechule
08.12.2023 4 z 5

Stejně, jako se mi líbí Manželky, líbilo se mi i jejich pokračování. Bylo prima seznámit se s pokračováním vztahů a rodinných životů čtyř zralých žen, nahlédnout pod "pokličku" jejich osudů. Tyto dvě knihy řadím k těm více povedeným od T. Keleové - Vasilkové.


Aleh
14.10.2023 4 z 5

Když jsem v knihovně procházela knihy od Táni Keleové-Vasilkové, měla jsem pocit, že je to zbytečné, protože jsem je všechny už četla. Narazila jsem však na Manželky po letech. Od autorky úžasný nápad, vrátit se po 22 letech k Martině, Ivě, Michaele a Martině. Jsou jako moje kamarádky, jsme přibližně ve stejném věku. A tak jsem se těšila na to, jak se všechny "holky" s tím životem během 22 let popraly, jak se jim vede, co jejich děti (dnes již dospělé) , manželé .... Co je po padesátce trápí, co jim dělá radost starost, na co se těší, prostě, jak jde život. Hltala jsem stránku za stránkou. Čtivé, zajímavé, milé zastavení jako setkání s mými blízkými.

Kasty
01.10.2023 5 z 5

Moc hezké pokračování Manželek. Knížky autorky mě nikdy nezklamaly.

Kerberos
11.07.2023 4 z 5

Doporučuji si před čtením přečíst Manželky jinak se budete v ději trochu ztrácet.Osudy čtyř kamarádek,které se stýkají léta,ale každá má trochu jiný osud.Jsem v jejich věku takže mi byly blízké,občas řeším podobné problémy.

vekkr
08.07.2023 5 z 5

Manželky byla první kniha této autorky,kterou jsem četla.Líbila se mi,a tak jsem pak četla i další.Moc mě zajímaly osudy po letech,ale nestihla jsem si první knihu připomenout,takže jsem se někdy trochu ztrácela.Bylo to velmi čtivé.

kudrdlinka
12.06.2023 5 z 5

Přestože jsem si před časem připomněla knihu Manželky, tak jsem se ze začátku chvíli ztrácela v těch všech jménech čtyř kamarádek a jejich dětí. Pak už to ale bylo fajn čtení o ženách mého věku, o jejich problémech v manželství, s dětmi, s rodiči, prostě se vším, co život po padesátce přináší.

m.valova
29.04.2023 4 z 5

Je to příběh z každodenního života,chvíle pesimismu,střídají chvíle optimismu a hlavní hrdinky se s tím snaží tak nějak porvat.Určitě obdivuji to,že kamarádství jim vydrželo celé ty roky a jsou si oporou,z druhé strany nedokážu pochopit,že si Iva v padesáti letech teprve hledá práci,Diana vlastně nepracovala nikdy....oběť rodině a dětem nevím jestli vlastně ve finále je doceněna.Ale každopádně určitě se ve spoustě situací najdeme a známe je ze života,chvílemi smutnějšího a chvílemi veselejšího.

radus
24.04.2023 3 z 5

Odpočinkové čtení, ale časté střídání všech kamarádek pro mě bylo ze začátku chaotické. A musím říci, že mě první díl bavil víc.

Januli
31.03.2023 3 z 5

I když jsem četla "první díl" tak si ho bohužel vůbec nepamatuji.. ale to nevadí, kniha se může číst i bez toho. Líbila se mi.

jirina3500
27.03.2023 3 z 5

Knihu mi půjčila kamarádka,netušila jsem,že již je to druhý díl,příběhů 4 kamarádek.Bohužel nemohu říci,že jsem knihu přečetla jedním dechem.Zpočátku mi vadilo velké množství postav a tudíž jmen.Sotva se trošičku začal rozbíhat děj,již bylo přeskočeno k jiné postavě.Ani hloubka jednotlivých postav,jen opravdu povrchní líčení všedního života,opakující se setkání se stejným scénářem.

Dalia
19.03.2023 4 z 5

Opět pohodové a zábavné čtení, u kterého si lze oddechnout. Osudy čtyř kamarádek, jejich přátelství, každodenní radosti i strasti... První díl Manželek bych hodnotila jako trochu povedenější, ale i u tohoto pokračování jsem se bavila.

Dalexa
05.03.2023 5 z 5

Knihu jsem, jako všechny ostatní od této autorky, přečetla jedním dechem. Snad proto,že jsem některé jejich problémy prožila víceméně osobně, snad proto, že jsem tiše záviděla soudržnost kamarádek o kterou jsem ochuzena. Je to velký dar.

Gabromila
01.03.2023 3 z 5

Navazuje na Manželky, velice čtivé, odpočinkové čtení, i když život hrdinek jednoduchy není. Moje asi třtetí kniha od autorky,vždy jsem si při čtení odpočinula.

Alena1957
09.01.2023 5 z 5

Od autorky jsem četla všechny knihy, toto pokračování knihy Manželky je opět velice čtivé, příběhy jednotlivých hrdinek jsou ze života, radosti i smutky. Tak jaký život je.

zdehan
14.12.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha ze života tak jak to Vasilková umí.

alnahu
01.12.2022 5 z 5

První díl Manželky-jsem četla již dávno a protože se mi příběh spolužaček líbil,tak jsem sáhla s chutí po pokračování jejich příběhu.V této knize již kamarádky dospěly a dnes jsou již padesátnice s dospělými dětmi.A samozřejmě,že ani teď se jim rodinné starosti a problémy nevyhýbají. Další čtivá kniha ze života.

dagmar9646
17.11.2022 1 z 5

Na Manželky po letech jsem narazila mezi novinkami. Autorka se zabývá životní fází, kdy děti odcházejí a starosti se stárnoucími rodiči přicházejí.
Jedná se o fádní podrobné líčení běžných životních situací, plytké sedánky u dobrého jídla nebo u skleničky, povrchní přátelství, kdy si "kamarádky" to nejdůležitější stejně neřeknou, natož aby si navzájem pomohly. Myslím, že život ženy po padesátce je daleko bohatší a neomezuje se jen na vaření, zavařování, uklízení a uraženou hrdost, protože manžel před deseti lety zahnul (Iva).
Čteme stále dokola líčení běžného života, jaký žije každá z nás a záleží jen na ní, jak se k němu postaví. Kniha mě nezaujala, neobohatila žádnou myšlenkou. Konec předvídatelný už od poloviny. Zbytečná kniha vlastně o ničem.

bookcase
12.11.2022 4 z 5

Čtení ze života o ženách středního věku, které už mají leccos za sebou. Každá něco řeší, ať už milostné problémy, nebo trable s dětmi či rodiči.

salexice
08.11.2022 3 z 5

autorka má dar výstižné charakteristiky. Dobře vykreslí charaktery, prostředí. Manželky po letech jsou volným pokračováním Manželek. Na pokračování jsem se moc těšila, pro zvýšení prožitku jsem si je raději přečetla obě a možná jsem dobře udělala. Přece jen mi leccos z paměti již vypadlo a nemusela jsem tudíž pracně lovit souvislosti v paměti. Pokud je vaším cílem u četby si odpočinout, zasmát se, dojmout se a neřešit při tom globalizaci, inflaci, migraci a jiná zvěrstva, máte v ruce to pravé.

Autorovy další knížky

2011  82%Dva životy
2003  81%Manželky
2012  78%Nikdy
2020  85%Slib
1997  75%Cena za voľnosť

Kniha Manželky po rokoch je v

Právě čtených2x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce37x
Chystám se číst30x
Chci si koupit12x