Manželka na útěku

Manželka na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516521/bmid_manzelka-na-uteku-yL6-516521.jpeg 4 21 7

Connie už má svého nudného života plné zuby. Pečuje o domácnost, hlídá vnoučata, dělá taxikářku manželovi a při tom všem se cítí nenaplněná a přehlížená. Jednoho dne pohár trpělivosti přeteče, Connie se sbalí a ve svém otlučeném Fordu vyrazí z jihu Anglie na sever až do Skotska. Nečekaná dobrodružství jí pomohou objevit, po čem skutečně touží, a Connie stojí před rozhodnutím, zda se vůbec vrátit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Runaway Wife , 2018


více info...

Přidat komentář

cori
17.10.2023 3 z 5

Connie jednoho dne dojde trpělivost s pozicí služky, chůvy, pečovatelky a taxikářky, nasedne do auta a odjíždí na sever nalézt sama sebe. Na své cestě se seznamuje s mnoha zajímavými lidmi, s nimiž se spřátelí. Dojemné je setkání s tanečnicí Jeannie, která se chce dožít devadesátky, i s ženami, které zažily domácí násilí. Poklidné roadmovie s milými a přátelskými lidmi pohladí po duši a přímo vybízí k výletu pryč z každodenního stereotypu.

kusma
25.08.2023 3 z 5

Kniha se mi četla dobře, líbil se mi hlavně začátek. Bylo to takové milé, letní počtení. A toho vína a ginu, jako na flámu, ale proč ne.


alnahu
08.07.2023 3 z 5

Příběh ženy -manželky,maminky,babičky, která se ve své rodině cítí nedoceněná a v podstatě ,jako služka .A tak si jednoho dne řekne a dost sedne do svého autíčka a vyrazí do Skotska - cestou prožije spoustu dobrodružství a vůbec se jí nechce zpět domů. Tato kniha mě příliš nenadchla.

mysterygirl
28.05.2023 5 z 5

Moc se mi libila

evineckY
23.05.2023 4 z 5

Život nám přináší události a změny - někdy k lepšímu a jindy ...
Connie to pojala úžasně a s přehledem. Kde je psáno, že žena v důchodovém
věku má jen povinnosti. Užila jsem si skvělé cestování a setkávání s neznámými i s přáteli.

Danago
22.05.2023 5 z 5

Connie je velice sympatická starší žena, která žije v celkem spokojeném manželství, ale v určitém bodě začíná zjišťovat , že ji všichni v rodině berou jako samozřejmost. Necítí lásku manžela ani vděčnost a porozumění dospělých dětí. Hlídá vnoučata , manželovi zajišťuje veškerý servis a cítí se spíše jako hospodyně než jako manželka a matka. Proto se jednoho dne rozhodne a sedne do svého auta a cestuje Anglií na sever, při této cestě potkává nejrůznější lidi a dostává se do zajímavých někdy i ožehavých situací. Získává přátele na celý život a hlavně nachází sama sebe.
Její cesta je zajímavě popsána, knížka se moc dobře četla. A závěr se autorce opravdu povedl a rozhodně mě překvapila.

PetraN17
18.05.2023 4 z 5

Vypadá to, že budou další díly a já jsem celkem zvědavá, kam až nás zanesou. Knížka byla takový cestovatelský deník se zajímavými lidmi a příběhy, kdy si Connie ujasní kdo vlastně byla a kde se zasekla.. a co to pro ní znamená :)))