Manželka

Manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383480/bmid_manzelka-pWg-383480.jpg 4 101 36

Šokující thriller z domácího prostředí připomínající román Za zavřenými dveřmi. Angela potkává Jasona na večírku, pro který zajišťuje občerstvení. Je přesvědčená, že jejich romance bude jen krátkodobý úlet, jak to ostatně bývá mezi letními hosty a místními. K jejímu překvapení má však Jason, úspěšný profesor ekonomie, jiné plány. Následující léto se vezmou. Manželství je pro ni skvělou příležitostí začít znovu a jinak. Se synem se odstěhuje na Manhattan, kde nikdo nic netuší o její tragické zkušenosti z mládí. S Jasonem navíc tvoří perfektní pár. Po šesti letech se Jason díky úspěchu své knihy a rostoucí proslulosti v médiích stává známou osobností. Tím se ale najednou dostává příliš pozornosti i Angele, která o to ani v nejmenším nestojí. Jejich dokonalý život se začne hroutit ve chvíli, kdy jedna ze stážistek na univerzitě vznese proti Jasonovi obvinění ze sexuálního obtěžování a další žena, Kerry Lynchová, přijde s ještě mnohem závažnějším tvrzením. Jason prohlašuje, že je nevinný, a Angela mu věří. Když však Kerry záhadně zmizí, musí Angela přehodnotit svůj pohled: jak na muže, jehož si vzala, tak na ženu, které se rozhodla nevěřit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Wife , 2018


více info...

Přidat komentář

klarence
16.03.2024 3 z 5

Tak přiznám, že se mi to chvilkami zdálo zdlouhavé, ale postupně to začalo nabírat dech.. Podezření jsem v určitou dobu dostala, ale přesto stálo za to, vydržet až do konce. Jsou tam skryté detaily a to stálo za to vydržet.

stju
26.04.2023 5 z 5

Přiznám se, že zpočátku jsem chtěla dát za pravdu komentujícím, kteří hodnotí knihu jako zdlouhavou, kde se příběh jen zvolna posunuje dál. Za mne ale doporučuji vydržet - velmi brzy jsem se do příběhu začetla a to tak, že jsem se opravdu na každé zasednutí ke knize těšila s očekáváním, jak se bude život Angely a Jasona vyvíjet dál. Ačkoliv v průběhu vyšetřování docházelo k mnoha překvapivým odhalením, tak závěr, ten jsem opravdu nečekala...
V 62.kapitole mě hodně zaujalo Angelino zamyšlení "Co kdybych...?" Každý z nás má určitě také svoje "Co kdybych", které kdyby se stalo-nestalo, mohl by se náš život vyvíjet úplně jinak, stejně jako ten Angelin.
A ještě jedna Angelina vzpomínka mě nutí k přemýšlení - na učitele v 9.třídě pana Gardnera, který se snažil žákům vysvětlit, jak je důležité v každé situaci pečlivě volit slova. Málokdy nás napadne, že když si myslíme, že něco víme, i tím argumentujeme, není to totéž, jako být si něčím jistý nade vší pochybnosti. Věřit něčemu není vůbec stejné jako vědět to. (Krásně vysvětlené na straně 30 - doporučuji :-).)


Haduwig
11.03.2022 4 z 5

Já se tedy začetla a nemohla přestat. I přes to sdílím pocit mnohých, že by děj mohl odsýpat rychleji. Všemožné drobné nuance vysvětlující motivace postav byly opravdu zpracované mistrně a já tak krom Jasona a Angely fandila vlastně i Corinne s Brianem.

Jednu z nejvýraznějších výtek tak mám k anotaci, která v podstatě prozradí děj 2/3 knihy a k přirovnání Za zavřenými dveřmi - to je opravdu zavádějící a člověk čeká na něco, co nepřijde.

Určitě si od autorky přečtu i další knihy, a pokud někomu sedí převratné odhalení na konci knihy, pak zkuste Michaela Bussiho.

beruska
07.02.2022 2 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila, ale přišlo velké zklamání.. Dala jsem jí dvakrát šanci, kdy jsem si říkala, že zkusím knihu číst odznova, ale musela jsem ji i napodruhé odložit.. Rozvláčné, zdlouhavé, prakticky bez děje.. Moc mne to mrzí, ale za mne 2 *... Obálka knihy je ale hezká :)

micha-ella
07.09.2020 4 z 5

Celé to bylo rozvláčné, pomalé, dlouhé úvahy, dlouhé dialogy (v životě to tak chodí, ale v knížce toho na mne bylo moc). Kdybych četla s přestávkami, asi bych se nevyznala v tom množství postav, v právnických fíglech a v intrikách podnikání, ale námět mě zaujal a postupně se motivy jednání vyjasňovaly a bylo to docela napínavé. Konec mě namíchnul, jako tak často, když náhle přijde velký zvrat - pro mne zbytečný.

sarkaditt
22.04.2020 3 z 5

Díky větě "Šokující thriller z domácího prostředí připomínající román Za zavřenými dveřmi." jsem po knize sáhla. Nevím, kdo tuto větu napsal, ale s knihou Za zavřenými dveřmi to nemá absolutně nic společného. Spíš jsem zklamaná, že jsem očekávala podobně fantastickou knihu a ono to nepřišlo.
Nemohu ale zase knize křivdit, četla se hezky, taková jemná oddychovka. Zhruba v polovině knihy jsem si říkala, že se tam už nic nového neděje, celkem se vše opakuje. Parkrat se mi stalo, že jsem se musela v dialozích vratit, abych si ujasnila, kdo co vlastne říká. Detektivka Corrine mi byla do 2/3 příběhu nesympatická, naopak po celou dobu mi bylo spíš líto Jasona Powella.
Větší část rozuzlení příběhu jsem odhadla, což se mi moc často nestává, naopak otevřený konec mě nemile zaskočil (čekala jsem, že to bude pokračovat a ono už jen poděkování).
Jak asi dopadl Jason? Chudák...

L.Helena
07.04.2020 4 z 5

Celá kniha se dobře četla, děj se posouval tak celkem pozvolna, čtenář měl čas vše vstřebávat. Pořád to bylo hodně zajímavé a docela nejasné, jakou úlohu Jason v obviněních proti němu vlastně hraje. Občasné střípky z Angeliny minulosti v knize působily jako koření. A pak přišel závěr, který vše doslova překopal. Jedno překvapení střídalo druhé a čtenář prakticky neměl ani čas si vydechnout. Lehce pootevřený konec pak nechává na čtenáři, aby se sám rozhodl, se kterou z osob bude sympatizovat či naopak.

Hvězdinka
25.01.2020 3 z 5

Nic není takové, jak na první pohled vypadá a stejně tak hlavní postavy tady. Každý tu byl svým způsobem pokřivený. Četlo se to dobře, jen otevřený konec se mi nelíbil.

Stella_Reed
21.01.2020 2 z 5

Knížku jsem četla skoro půl roku. Pořád jsem se do ní nemohla začíst. Nebavila mě. Postavy byly všechny nesympatické, nemohla jsem si zapamatovat, kdo je kdo. Nicméně chtěla jsem ji dočíst. Asi po 2/3 jsem se začetla a knížku konečně dočetla.
Přirovnání k "Za zavřenými dveřmi" vůbec nechápu. Tam jsem napětím nemohla přestat číst, tady mi bylo vlastně jedno, co se stane.

Knižní střípky
29.11.2019 3 z 5

Je to má druhá kniha od Alafair Burke a opět musím napsat, že jsem spokojená. Já mám ráda knihy, kde autoři dávají hodně prostoru právnickým záležitostem, je to pro mě zajímavé obohacení, náhled do amerického soudního systému obzvláště. A zde je opět vidět, že autorka ví, o čem píše, neb právničina je vedle spisovateLství rovněž její profesí.
Co říci závěrem? Opět se mi dostal do rukou román, který měl hlavu a patu, kdy charaktery postav byly hodně dobře rozpracované, román, díky němuž jsem se dozvěděla něco nového a který mě hodně bavil stejně tak jako autorčina novinka TA LEPŠÍ Z NÁS. I když TA LEPŠÍ Z NÁS se mi líbila přeci jen o trochu více.
Více v recenzích
Knižní střípky

JessieEx
26.11.2019 4 z 5

Manžel Angely Powellové Jason, úspěšný podnikatel a pedagog, je obviněn ze sexuálního obtěžování a velmi záhy i ze znásilnění. Angela je však přesvědčená, že je její manžel nevinný, a zatímco sama skrývá hrozné tajemství z minulosti, snaží se stát za svým manželem - i když se jim zásluhou možná křivého obvinění rozpadá život. Je Jason Powell sexuální násilník nebo je nevinný? To byla otázka, kterou jsem si pokládala opravdu po celou dobu čtení. Chvíli jsem mu věřila a chvíli zase ne. Díky tomu byla knížka opravdu neskutečně napínavá.
Už jednou jsem četla román s podobným motivem, kdy byl muž obviněn z harassmentu, a zatímco tam byl příběh podán z pohledu onoho muže, v případě Manželky se jedná o pohled a pocity manželky obviněného. Kromě kapitol, kdy na příběh nahlížíme očima detektivky Corrine, které mě ale tolik nebavily.
I když vyprávění Angely bylo velmi pozvolné, spíše psychologické nežli akční, moc mě bavilo, měla jsem problém odložit knížku a to napětí by se dalo krájet. Bohužel posledních asi deset stran na mě vyhrkla příliš rychle, najednou je vše vysvětleno a já jsem se v tom překotném vysvětlování trochu ztrácela a mám několik nezodpovězených otázek. Celkově konec mě dost naštval i když byl přesně takový, jaký jsem očekávala - šokující. Nevím kde vydavatel přišel na ta srovnání se Za zavřenými dveřmi, tahle knížka vůbec není o domácím násilí, to je tam zmiňováno spíš jen okrajově, jako vzpomínka na minulost. Vypadá to že ti, kteří nám knížku chtějí doporučit, ji ani nečetli. Já jsem četla poctivě, nadšeně a proto doporučuji s čistým svědomím. Byla to pecka!

jasmína
20.07.2019 3 z 5

Tak nevím..... čekala jsem větší grády, napínavější děj a nestalo se tak.

Ač závěr knihy mě hodně překvapil.

Ale nějak jsem nepochopila přirovnání ke knize Za zavřenými dveřmi.....

Knihu jsem přečetla za dva večery, ale při druhém večeru jsem přeskakovala, abych to měla za sebou.....

Ankavi
30.06.2019 3 z 5

Mnoho tajemství, dějové zvraty, celkově však velmi průměrná kniha. Závěr ji trochu vylepšil, nicméně po jazykové i dějové stránce nemohu hodnotit lépe.

Pepina19
15.05.2019 2 z 5

prostě nuda.....

ArwenAragorn
15.04.2019 3 z 5

Uf! Ztráta času. Příběh mě už od začátku nezaujal, přestože tyhle typy psychologických thrillerů mám ráda. Neskutečně se vlekl a k tomu se v něm pořád řeší spousta pro mě nezáživných právnických kliček. Jednu hvězdičku ale musím přidat za závěr a překvapivý motiv.

LeSk
28.03.2019 1 z 5

Ztráta času. Absolutne nezazivne čtení se spoustou právnických prupovidek, rozhodne nedoporučuji, bohužel.

mariva
26.03.2019 3 z 5

Knížka mě dost zklamala, trvalo mi dlouho, než jsem se do ní začetla a i pak jsem se v ději chvílemi ztrácela. Nevadilo mi střídání časových linek, ale chaos v současném ději. Závěr to o hodně vylepšil, byl překvapivý ani ne tak v současnosti, tam se to dalo čekat, jako spíš skutečnými událostmi, ke kterým došlo v minulosti.

putpuda
25.03.2019 3 z 5

Nevím, nevím.... Mě to tedy moc nebavilo... Nějak jsem se nemohla začíst. Ale dolouskala jsem to :D

anája
16.02.2019 4 z 5

Dobrý psychothriller, ke konci jsem už ale začala tušit kdo by mohl být vrahem.

martina3159
13.02.2019 3 z 5

Byla to taková kniha do vlaku a nebyla úplně špatná. Od půlky jsem ale začala tušit, kdo je vrah :-).

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Alafair Burke
americká, 1969
2018  71%Manželka
2019  79%Ta lepší z nás
2016  78%Celá v bílém
2018  76%Nezavírej oči
2016  77%V podezření

Kniha Manželka je v

Přečtených137x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce166x
Chystám se číst96x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x