Manipulátor

Manipulátor https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312408/mid_manipulator-Q9W-312408.jpg 3 8 2

Je noc a ony se k vám blíží, vytáhnou drápy, vycení zuby, slaďoučce mňouknou a pak se na vás vrhnou. A trhají, drásají, škrábou. Je jich spousta a vy nemáte sebemenší šanci... Autor své přízračné drama napsal původně jako rozhlasovou hru, v níž hlavní roli vytvořil v jeho režii Rudolf Hrušínský. V knižní podobě je příběh ještě děsivější ve svém přiblížení se realitě. Jde o to, kam až lze manipulací dovést lidi. Ty, kteří nemají nic, a když náhle dostanou peníze, hrozí jim, že by zase mohli být chudí. To přece není možné! To si nezaslouží! Příběh o spisovateli, jehož fantazie již přesáhla možnosti vnímání čtenářů. A nyní tvoří své poslední drama, tvoří ho v životě. Bez ohledu na cokoliv. I na to, že ho to možná bude stát život. Chce dovést lidi, s nimiž zachází jako s loutkami, na okraj propasti. A čekat, zda do ní skočí. Baví se tím a s chutí jejich zoufalství prožívá... celý text

Žánr:
Thrillery , Literatura česká

Vydáno: , Brána
více info...

Přidat komentář

Polinka92
20.03.2021 4 z 5

V prvních stránkách kniha působí dojmem sbírky povídek, ale následně se příběhy hrdinů do sebe zaplétají. Krásné vyobrazení toho, jak snadno lze manipulovat s lidskou psychikou.

Beky
18.02.2021 2 z 5

Tak z tohohle mám opravdu rozporuplné pocity...
Absolutně nechápu sexuální popisy snad na každé třetí straně, které tam klidně být nemusely. Bez nich by to asi bylo lepší, přišly mi v celém příběhu vcelku nehodící se.
Psychologie manipulátora bylo to jediné, co se mi vcelku líbilo, záměr, kterým se snažil zjistit, čeho jsou schopni lidé pro peníze...
Ve čtení jsem pokračovala jen proto, abych se dozvěděla rozuzlení celého příběhu tolika postav... A i tak mi Fritz a Oskar přijdou v knize zbyteční, ale nejsem autor a třeba tam mají nějaký skrytý význam, co já vím.


Autorovy další knížky

Jan Žáček
česká, 1963
2013  74%Zběsilá bezmoc
2020  74%Shalom, má lásko
2021  60%Fotbalový král
2016  60%Manipulátor
2016  60%Hokejová pohádka

Kniha Manipulátor je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x