Mánie

Mánie https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126145/manie-126145.jpg 4 111 34

„Vynikající – vše, co by měl obsahovat skvělý thriller.“ - LEE CHILD „Znepokojivý svět bezprostředního ohrožení a temné posedlosti.“ - HARLAN COBEN Myslíte si, že znáte své sourozence? A co když se nevinná klukovská výprava na zamrzlé jezero promění v noční můru z minulosti, která vám už napořád bude připomínat, že s vaším bratrem není něco v pořádku? Fotoreprotér Nick Wilder je na stopě vraha, který řádí v Seattlu jako smyslů zbavený. V jediném okamžiku však Nick zjistí, že žije úplně jiný život, než si představoval… Psychothriller Mánie, románový debut Craiga Larsena, to je halucinační výlet plný překvapení, krve a rozmazaných vzpomínek. Ale i když se budete bát, za každou cenu nechávejte oči otevřené!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

MANIA , 2009


více info...

Přidat komentář

evvva
07.11.2022 5 z 5

Náhodou super, knížka,co Vás nutí udržet pozornost, neriskovat přeskočit slova,řádky,stránku....v tom okamžiku byste se v ději ztratili totálně a protože mně to nedalo, můžu teď s klidem říct...jo,tahle kniha byla fajn, nakonec,kdo z nás není tak trochu " schizo"

pavel9410
02.10.2022 3 z 5

Prislo mi, ze jsem byl porad tak nejak napred, ze slo zvraty docela predvidat. Az moc prekombinovane, postavy cernobile. Takova jednoducha potrava pro mozek, idealni oddechovka na vikend.


Zuzana215
06.02.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla mezi prvními a dovolím si říct, že probudila k životu moji ,,čtecí mánii" :) už je to skoro deset let zpátky, tak se recenzuje obtížněji..mě se to líbilo a ráda bych si přečetla i něco dalšího.

Jája92
07.11.2021 3 z 5

Není to kniha, kterou bych přečetla na jeden zátah. Dost mi vadilo neustálé prolínání času, takže někdy trvalo, než jsem se zorientovala v ději. Ke konci jsem už tušila, oč v knize kráčí. Rozhodně nemůžu říct, že by to byla kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout.

Dreisii
23.08.2019 3 z 5

K této knize jsem přistupovala trošku se skepcí,podle recenzí a komentářů,nicméně mě se líbila.Není to na pět hvězdiček,ale není to zas žádný brak.Děj se mi líbil,svižně se četl i postava Nicka nebyla špatná.Závěr mě i docela překvapil.

trudoš
13.08.2019 3 z 5

Co se románu Craiga Larsena musí nechat, je svižný děj. Je to sice dost psychedelické a hodně se skáče tam a zpět, ale čte se to prakticky samo, o tom žádná. Až to chvílemi evokuje tvorbu Davida Lynche, jen Mánie je možná trochu srozumitelnější. Což ve finále vypovídá i něco o zápletce, kterou jednoduše nastínit nelze. Neustálé zvraty, významné náznaky a nečekaná odhalení, to všechno charakterizuje knihu od první strany po poslední. Bohužel příliš mnoho motivů ještě nezaručuje úspěch, a že tady je jich nepočítaně. Dokonce tolik, že mě odhalení pravdy nakonec zklamalo. Kdyby alespoň koncepce nebyla tak hrozně průhledná - jakmile se spisovatel snaží o nějakou tu fintu, je vám okamžitě jasné, že situace rozhodně nebude taková, jak ji nastiňuje. Po chvíli už to přestává být napínavé a poměry se stávají spíše srandovní.
Ovšem jako oddechové čtivo je to ideální. Je tu sice pár věcí nedomyšlených a sem tam něco nedořešeného, ale když máte otevřenou mysl, zábavu na pár hodin máte zaručenou.

Brutální_Nikita
01.08.2019

Hrozná hovadina.

allyce
17.05.2019 3 z 5

Hodnotím průměrem, zápletka ničím nepřekvapila a závěr byl notně přestřelen.

cantona
12.07.2017 3 z 5

U této knihy dávám tři hvězdy a to jsem ještě štědrý. Příběh byl celkem fajn i když bez napětí. Čtenář si pořád říká "kdy se to konečně rozjede" a ono pořád nic. Nakonec se to rozjelo na konci a musím říct, že mě pan autor fakt rozesmál jak to zprznil. No tak snad třeba příště, ale tohle byl slabší průměr.

fis.rena
30.07.2016 2 z 5

Slabší střední proud thrilleru.
Hned na začátku je jasné,kdo bude v tom "průšvihu" zapletený,protože takových okatých situací jsem dlouho nikde nečetla. Pro někoho,kdo thrillery začíná číst,bude toto dílko určitě uspokojivé.
Mínus je teda ta nepřehlednost v časech,to se skutečně nepovedlo...

Loucillé
14.06.2016 5 z 5

Psycho-haluz! Výborně zpracované, chvílemi jakoby chtěl autor, aby i čtenář měl pořádnou schízu, aby se vžil d hlavní postavy Nicka. Ke konci už bude někomu jasné, kdo v tom jel a kdo ne, neprozradí to autor ale zcela, takže hodnotím jako dobrý literární počin, ovšem úplně mistrovské dílo to také není.

MilDuch
30.01.2016 4 z 5

Během čtení jsem se sám cítil jako schizofrenik. Parádní čtení.

Echo
22.08.2015 3 z 5

Mé očekávání bylo příliš vysoké. Přesto mě kniha zaujala svým kouzlem a nádechem tajností, které se odhalily až v poslední kapitole.

Daniel.95
05.03.2015 4 z 5

Opravdu skvělá kniha s překvapujícím koncem. :)

Nicol13
15.02.2015 3 z 5

No, tak tohle bylo zajímavé... Váhala jsem mezi 3 a 4 *.
Knihu jsem si vybrala především pro poutavý přebal.
Sama o sobě byla (myslím) dobře napsaná, ale díky způsobu jakým byla podaná, mi ze začátku moc nesedla... V častém prolínání časů a událostí jsem se ztrácela.. Často jsem knihu odkládala, abych si vlastně uspořádala myšlenky a uvědomila si, kde se vlastně děj právě odehrává..
Nakonec jsem se cítila stejně zmateně jako hlavní hrdina.. A to byl nejspíš záměr.. Nebo taky ne..
Ale když jsem se přiblížila asi k dvousté straně, najednou všechno uběhlo hrozně rychle a já s nechápavým výrazem držela v ruce závěrečnou stranu. Konec byl napínavý. Zajímavý zvrat událostí... Sice u konce spíš trochu scifi než thriller, ale dobrý :D

Dodee
02.02.2015 5 z 5

Knihu jsem přečetla za pár večerů. Moc se mi líbila. Kdybych nepotřebovala spát a pracovat, tak bych ji nejspíš přečetla v kuse. Velmi se mi líbila. Prolínání vzpomínek a reality mě bavili. Paráda!

Disease
02.01.2015 2 z 5

Na prvotinu možná dobré, ale obecně slabší kousek. Zápletka průhledná, i když se nás autor snaží tahat za fusekli a rozjede i několik slepých uliček. Za 39 kc z Levných knih v pohodě.

ChristineP
20.12.2014 3 z 5

Tahle kniha stála 49 kč a já si řekla: proč ne? Anotace vypadala zajímavě a navíc se mi moc líbila obálka.
Ale teď k samotné knize. Doufala jsem, že se nebude jednat o klasickou detektivku a měla jsem štěstí. Tento psycho-thriller je napsán velice čtivě a napínavě, ale místy to bylo zmatené a těžko jsem se orientovala v čase. Na konci se však všechno pěkně ucelilo a samotný závěr mě docela překvapil.
Kniha byla dobrá, takový zlatý střed. Vůbec mě nezklamala, ale ani mě nějak výrazně neoslnila. Prostě taková oddychová četba :-)

keri.H
13.12.2014 5 z 5

Tak tohle byla opravdu super kniha. :)

Lorrainee
13.10.2014 5 z 5

49 korun... to byl hlavni duvod proc mi skoncila doma. Anotace zajimava, tak co. Cekala jsem od toho neco? Ne. A vida! je to super kniha. Pripomina mi to Sestru od Luptonky ale tohle je o hodne lepsi.
Hrozne se me libilo prolinani reality, vidin, minulosti... moc povedene napsane.

Autorovy knížky

Craig Larsen
americká, 1968
2012  73%Mánie

Kniha Mánie je v

Právě čtených3x
Přečtených163x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce92x
Chystám se číst39x
dalších seznamech1x