Manhattan - Tajemství New Yorku

Manhattan - Tajemství New Yorku https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156530/bmid_manhattan-pribehy-ze-srdce-velkomes-S0W-156530.jpg 4 10 2

New York je živý a pulzující. V této knize je uveden tucet záhad s ním pevně spoutaných. Příběhy jsou napínavé a vzrušující samy o sobě a byly by, ať už by se odehrávaly kdekoliv. New York jim však dodává na zvláštní intenzitě svou barevností a bohatostí. Těšte se na příběhy od Stouta, Yaffea, Palmera, Hocha, Stevensona, Asimova a dalších.... celý text

Přidat komentář

lexikon_tf
19.08.2022 5 z 5

Soubor dvanácti kratších detektivních povídek od různých autorů. Příběhy se odehrávají na newyorském Manhattanu a nechybí zde napětí, vraždy, nejrůznější podivní podezřelí, zlodějíčci, protřelí kriminalisté, amatérští vyšetřovatelé anebo kouzelníci.
Vyhovoval mi výběr povídek i jejich délka a ucelené příběhy. Tuhle oddechovou knihu doporučuji k přečtení všem, kdo mají rádi napínavé příběhy a rádi se při čtení přenesou do pulzujícího velkoměsta.

zahadum
26.05.2020 4 z 5

Malá tenká knižka v ktorej je presne dvanásť poviedok. Čo majú spoločné ? všetky sú to detektívky a všetky sa odohrávajú v New Yorku. Niektoré sú výborné ale priemerné, niektoré sú veľmi priemerné až slabé. Nič čo by sme nikdy nevideli ale oceňujem,že je to originálna antológia poviedok z jedného mesta. Prekvapivo Asimova poviedka je asi najslabšia keďže je absurdná a ťažko by som ju nazval detektívna.