Sen noci svatojánské (komiks)

Sen noci svatojánské (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61296/manga-shakespeare-sen-noci-svatojanske-61296.jpg 4 69 11

Manga Shakespeare série

< 4. díl

„Čtyři noci utečou jak sen," říká královna Amazonek Hippolyta v jedné z nejslavnějších Shakespearových komedií, která se všemi svými náhlými zvraty, proměnami postav a nepřetržitým proudem okouzlující fantazie sama uteče jak sen. Adaptace, která propojuje klasický shakespearovský jazyk v brilantním překladu Martina Hilského s moderním, dynamickým grafickým stylem japonské mangy, se odehrává v současných Aténách, ale přesto z velké části zachovává antický ráz, který námětu přísluší. Výsledkem je představivostí hýřící snový svět, kde se staré a nové prolíná s překvapivou lehkostí. Sen noci svatojánské je čtvrtým svazkem edice Manga Shakespeare, která představuje dílo největšího světového dramatika a básníka prostřednictvím japonské mangy. Důraz přitom neklade jen na vizuální styl, ale dbá i na krásu Shakespearova jazyka a na dramaturgické zpracování každé hry. Edici Manga Shakespeare tak ocení všichni, kteří se chtějí seznámit s nádherně barevným, krutým i laskavým světem Shakespearových her, ale nechce se jim chodit do divadla či sáhnout po „pouhém" neilustrovaném textu.... celý text

Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

A Midsummer Night , 2008


více info...

Přidat komentář

IVANA0123
08.06.2023 5 z 5

Šťastných konců není nikdy dost a tady jsou hned čtyři naráz. Tuto komedii mám moc ráda, i když vzhledem k množství postav jsem se v ní občas trochu ztrácela. U černobílé mangy jsem se bála, že se tedy v postavách nevyznám vůbec a opak byl pravdou. Děj byl vykreslen krásně a knížka byla víc než přehledná. A můj oblíbený rošťák pan Puk jako vždy roztomilý. Prostě jsem si knížku moc užila a takto předělaná klasika mi vůbec nevadila.
4,5*
(6/23)

hippiesak
01.06.2023 5 z 5

Naprosto geniální. Konečně vím, o čem je Sen noci svatojánské :) A to mám doma "originál" v českém překladu, tak se do něho mohu vrhnout také :) Kresba byla OK a příběh (vypadá to) se drží originálu. Takže osobně mohu jen doporučit, ale myslím si, že menší děti to moc neocení. Ale pro starší, co nechtějí číst divadelní hru, je to ideální :)


JmenujiSeZuzla
21.05.2018 4 z 5

Manga ani komiksy běžně nečtu, tak jsem se rozhodla jedno zahrnout do čtenářské výzvy 2018. Hru Sen noci svatojánské jsem nedávno viděla v podání mladý herců v anglickém, originálním znění. Celkový příběh a děj mě hrozně zaujal, tedy když jsem zjistila, že existuje i komiksové vydání, volba byla jasná. Hned na začátek - kresby jsou krásné. S mangy moc zkušeností nemám, takže jsem neměla moc s čím srovnávat, ale Kate Brown rozhodně odvedla svou práci moc dobře. U mang je způsob ilustrace obzvláště důležitý a příběh krásně doplnil. Samotný příběh už jsem znala, takže šlo pouze o ten požitek s celkové knihy. Musím říct, že po této knize a i po zajímavě provedené hře, bych se chtěla do Shakespearovi tvorby více pustit. Jeho styl mne láká už dlouho a, jak jsem se mohli dočíst i v samotné knize, tento muž má pro Anglii velikou cenu. Takže na tom něco bude. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, více se seznámila se samotným stylem mang a opět se trochu víc dotkla Shakespearových děl.

rarášek
21.04.2018 4 z 5

Samotné dílo jsem ještě nečetla, ale po přečtení tohoto komiksu to napravím. Asi nejvíc mě pobavil ten chlápek, co mu narostla oslí hlava, to bylo fakt dobrý. Kresba opět nádherná a velmi jsem si čtení užila.
Zatím byl z edice Manga Shakespeare Hamlet můj nejoblíbenější, ale teď k němu přidám i Sen noci svatojánské. Podle všeho jsem tuto komedii viděla už kdysi dávno v divadle, což je buď lež (ale podle programu, který mám, asi těžko :D) nebo už jsem to dávno zapomněla. Budu se na to muset podívat, protože tohle bych vážně ráda viděla v divadle. :)

Dakarianna
26.11.2017 5 z 5

Nečekala jsem, že mě to bude takhle moc bavit. Nádherné ilustrace, postavy se mi nepletly (což bývá u podobných komiksů – resp. mang – většinou problém). Příjemná oddechovka, která vás lehce seznámí s klasickým příběhem.

melanka0331
24.01.2017

Tohle jsem přečetla za hodinku, a moc se mi to líbilo, a to hru znám, protože jsem na ní byla s Klubem Mladých diváků. Nádherné ilustrace, hlavně barevné sekce jsou stejně krásné i u ostatních dílů.

Thackery14
20.06.2016 4 z 5

Kniha byla na začátku trochu popletená a nerozuměla jsem ji, ale po pár stránkách jsem se úspěšně dostala do děje. Příjemná oddychovka. + hvězdičku za krásné ilustrace!

Lumine
26.06.2015 5 z 5

Knížka patří mezi mé první komiksy a úplně první manga a doslova jsem příběh hltala. Už jsem byla na vystoupení Snu noci svatojánské v divadle a líbilo se mi, tak jsem sáhla po tomto komiksu a nelituji toho.

Eleanor-ka
20.03.2014 3 z 5

Manga moc nečtu, vlastně vůbec. Ale když jsem tohle dostala jako dárek, proč to nečíst? Občas jsem se v tom ztrácela (jak jsem říkala, manga a anime, to není nic pro mě), ale občas mě to i chytlo. ;)

Alma-Nacida
26.11.2013 2 z 5

Ach ne, chudák Willi. Chápu a oceňuji snahu o popularizaci těžké, klasické literatury a navíc divadelní hry, ale tohle? Výsledný dojem je zmatek, a to tu hru znám.

Lusa
20.01.2012 4 z 5

Nevím co o tom říct, prostě románek, na tu dobu asi dost vtipné, ale mě snad pobavilo jenom konečné vystoupení řemeslníků.
A zajímalo by mě co se stalo s tím chlapcem, kterého královně víl odlákali.

Autorovy další knížky

Richard Appignanesi
kanadská, 1940
2010  75%Hamlet (komiks)
2009  80%Richard III. (komiks)
2010  78%Sen noci svatojánské (komiks)
1995  72%Freud pro začátečníky
1996  70%Postmodernismus pro začátečníky

Kniha Sen noci svatojánské (komiks) je v

Přečtených101x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x