Manga Jókai: Děsivé pověsti z Japonska

Manga Jókai: Děsivé pověsti z Japonska https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506555/bmid_manga-jokai-desive-povesti-z-japons-dkp-506555.jpg 4 37 7

Tyto klasické japonské pověsti jsou založeny na příbězích, které napsal slavný autor Lafcadio Hearn mezi lety 1890 až 1904. Oceňovaný komiksový spisovatel Sean Michael, mimo jiné Hearnův velký obdivovatel, se rozhodl některé z nich převyprávět a výsledkem je Jókai Manga! V ní najdete hned sedm nejznámějších klasických pověstí. Atmosféru jednotlivých příběhů dokreslují úžasné ilustrace od japonské umělkyně Inko Ai Takita z Velké Británie. Autentický zážitek umocňuje i tradiční japonský způsob čtení – odzadu dopředu.... celý text

Literatura světová Povídky Pověsti
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Manga Yokai Stories: Ghostly Tales from Japan , 2020


více info...

Přidat komentář

Boboking
05.02.2024 4 z 5

Tajemná a překvapivá mystika a "hrůznost" z Japonska. K tomu ty kresby, skvělý zážitek. Přečteno v rámci ČV 24.

JKDelaney
25.12.2023 2 z 5

Čekal jsem mnohem více děsu a hrůzy..


Mikik
20.03.2023 3 z 5

Nenáročné, ale hezky zpracované. Myslím si, že Japonsko oplývá daleko děsivějšími pověstmi , takže to bylo trochu zklamání.

eraserhead
10.03.2023 5 z 5

Řecko-irský přistěhovalec do Japonska Lafcadio Hearn byl vlastně takový japonský K. J. Erben. I on o několika sbírek sesbíral místní mysteriózní, tajemné či vyloženě strašidelné legendy, pověsti a příběhy, z nichž dodnes těží mnozí filmaři i komiksoví tvůrci. Sean Michael Wilson je irský přistěhovalec do Japonska, který žije ve stejném městě jako žil Hearn a učí Japonce a Japonky angličtinu jen kousek od univerzity, kde ji vyučoval Hearn. Snad proto jaksi symbolicky po více než sto letech převyprávěl některé Hearnovy sebrané příběhy pro komiksové vydání a ve spolupráci s kreslířkou Inko Ai Takitou vytvořil tuhle obsažně i napohled hezkou sbírku mysteriózních, paranormálně romantických i vyloženě horrorových příběhů. K těm ryze horrorovým a mým nejoblíbenějším patří tradiční příběh o Nuke-kubi (mých oblíbených létajících hlavách) a naprosto mrazivý a šílený příběh s všeříkajícím názvem Jezdec na mrtvole. Ale ani ostatní příběhy nezaostávají. Tohle je skvělá příležitost seznámit se s japonskými strašidelnými příběhy (je-li čtenář dosud nepolíbený) nebo se jimi potěšit v zajímavé formě a podobě (vyzná-li se už), neboť kresby jsou výživné. A to v široké paletě věkových kategorií.

drakamena
02.02.2023 2 z 5

Kresba hezká, ale samotné příběhy dost plytké. Nejvíce se mi líbil ten o knězi a skřetech. Jinak nic moc.

p3tris
03.01.2023 4 z 5

Mám rád japonské strašidelné příběhy. Jak moderní, povětšinou duchařské, horory, tak ty staré, ve kterých se to jen hemží různými bůžky a skřety. A přesně takové sepisoval Lafcadio Hearn, Ir žijící na přelomu minulého století v Japonsku. Takže převyprávění od Seana Wilsona, stejně jako starší Bušidó, mi padlo do noty. Což ještě podtrhla moc pěkná kresba japonské ilustrátorky Inko Ai Takity.

Shui
02.12.2022 5 z 5

Příjemně zpracované povídky s krásnou kresbou. Oceňuji ponechání textu pro čtení zprava doleva.