Máme se téměř báječně

Máme se téměř báječně https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60663/mame-se-temer-bajecne-60663.jpg 3 31 7

Sex, lži a nenávist. A možná i trochu lásky. Seznamte se s Dobsonovými a Jamiesonovými, dvěma rodinami na pokraji nervového zhroucení. Jack Dobson odešel od manželky a dvou dětí, když jeho mladá přítelkyně Nina otěhotněla. Teď se cítí jako trapný hejsek a Nina, která vyměnila divoké noci s kamarádkami v klubech a hospodách za klidné noci doma a za utírání zvratků své dcery, si připadá jako otrok. Takže když jí Jack oznámí, že pojedou na luxusní dovolenou do Itálie, Nina je radostí bez sebe - dokud se nedozví, že s nimi pojedou i Jackovy děti - jedenáctiletý Saul a třináctiletá Tabita. Greg Jameson si je zcela jistý, že tohle bude jeho poslední rodinná dovolená, po návratu se chystá od své ženy Alice a dvou synů odejít. Greg je vysoce výkonný ředitel reklamní agentury a Alice (se svými sukněmi na gumu, nepoživatelnými večeřemi a neoholenýma nohama) se k jeho image prostě nehodí. Avšak Alice, aniž by věděla o jeho záměrech, má svůj vlastní plán: znovu otěhotnět… Zábavné, inteligentní a překvapivě upřímné. Kniha Máme se téměř báječně pojednává veskrze o rodinném životě - tedy o cizoložství, žárlivosti, hněvu a jen sem tam o lásce a náklonnosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Having a Lovely Time , 2005


více info...

Přidat komentář

zdennyrakky
24.02.2024

Když jsem teď dva dny marodil, nepustil jsem tuhle knihu z ruky. Prostě bavila mě, proč to nepřiznat. A nepochybuju, že byla napsaná s dobrým úmyslem. Žasnu ale nad tím, kam až byla autorka ochotná zajít v cynismu a vulgárnosti některých postav. Překladatel-muž se na tom myslím dost vyřádil :-D Btw., asi před rokem jsem četl román K moři od Petry Soukupové a tahle kniha mi ho strašně připomíná - ale styl psaní je samozřejmě úplně jiný. Takhle nějak by možná K moři napsal Patrik Hartl :-D

Davina
20.02.2016 2 z 5

Na mě trochu depresivní kniha... Nedokázala jsem se do ní začíst. Nebavila mě, možná proto, že jsem mladá a neprovdaná a od manželství si slibuji opravdu něco jiného. Takže knihu odkládám a doufám, že už se k ní nikdy nevrátím.


Klarinet
15.01.2016 2 z 5

"Nikdy u chlapa nekritizuj jeho schopnost řídit auto, jeho smysl pro orientaci, jeho vlasy, jeho kravatu, fotbalový tým, jeho děti...." Jak pravdivé! I knížka je tak pravdivá, ze života, rádoby šťastné rodiny s nešťastnými rodiči na dovolené...a nové začátky.

lenuskav
03.01.2014 5 z 5

celkem drsná realita....ale náderná knížka,přečteno jedním dechem...

Kačík
01.01.2012 1 z 5

Pro mě až moc moderní kniha. Čtení by člověka mělo pozitivně naladit, tento titul mi však přivodil spíše depresi a ne příliš pěkný obrázek o tom, jak manželství vypadá po 15ti letech. Ještě že byla kniha půjčená, sama bych si ji rozhodně nekoupila.

bai.Cerna
13.08.2011 5 z 5

Čtivé, super jazyk i styl:)

kroftik
10.07.2011 4 z 5

Hezký román. Ze života o životě. O tom, že ať je člověk jaký je, každý má nějakou přestavu o životě, svoje sny a naproti tomu svoji realitu. Zpočátku jsem měla problém s tím, že je v knize poměrně dost postav, ale časem jsem si je všechny uspořádala a zařadila. Naopak si myslím, že jejich množství a naprosto odlišné, velmi dobře vylíčené charakteristiky byly jedině ku prospěchu. Kniha stojí určitě za přečtení.

Autorovy knížky

Jenny Eclair
anglická, 1960
2009  69%Máme se téměř báječně

Kniha Máme se téměř báječně je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x