Máme na víc: #jen se domluvit

Máme na víc: #jen se domluvit https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481889/bmid_mame-na-vic-jen-se-domluvit-8HP-481889.jpg 4 32 11

O ekonomii, politice a roli žen ve veřejném i osobním životě Rozhovor s ekonomkou Danuší Nerudovou, rektorkou brněnské Mendelovy univerzity, členkou KoroNervu a velmi aktivní osobností českého veřejného života, se týká nejen ekonomických témat, jako jsou daně a důchody, o nichž D. Nerudová dovede zasvěceně a přitom srozumitelně vyprávět, ale i otázek sociálních, jako je postavení ženy v české společnosti. D. Nerudová nedávno ohlásila prezidentskou kandidaturu na rok 2023. Rozhovor vede Jiří Nádoba, novinář z týdeníku Respekt. Předmluvu ke knize napsal Petr Pithart.... celý text

Přidat komentář

Marika Vanova
10.01.2023 3 z 5

Před volbami jsem si chtěla přečíst něco o paní Nerudové, ale v této knize jsem se spíše ocitla v sekci - ekonomika, daně, důchody . . . , o paní Danuši, o ní samotné, jsem se toho zas tak nedozvěděla, což mě mrzí.

Christo
31.12.2022 3 z 5

Kniha rozdělená na témata blízké paní Nerudové a to od důchodové reformy po školství, kterým se dávalo zbytečně moc prostoru a odpovědi se opakovaly. Chybělo mi víc témat z pohledu zahraniční politiky, morálky nebo třeba jen umění. Všichni ostatní kandidáti na prezidenta by měli knihu dokonce ještě více nic neříkající a obecnou. Z tohoto pohledu kniha splnila očekávání a hlavní myšlenka, že kandidátka je nejvhodnější na stmelování společnosti a i na hledání různých kompromisních řešení, si získala můj hlas. Taky snad už bude na hradě konečně ekonom, který vyznává hodnoty humanismu.


Přečti_si
30.12.2022

V rámci rozhodování před prezidentskou volbou jsem sáhla po rozhovorech 2 kandidátů, kteří mi dávají smysl. Jako první jsem přečetla rozhovor s Danuší Nerudovou - probírá důchodovou reformu, daňovou reformu, školství a další důležitá témata. Nejvíc se mi však líbila poslední část s širokým mixem otázek, které mi kandidátku trochu více přiblížily. Petr Pavel bude následovat vzápětí.

Taufa
27.12.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem si zakoupil za záměrem dozvědět se více o kandidátce na prezidenta. Paní Nerudová je velice aktivní, schopná a mám mnoho dalších důvodů proč je pro mě jedinou možnou volbou, která má šanci na výhru v prezidentských volbách. Dětství a život mi opravdu připomíná “obyčejnou holku”, líbí se mi její vztah k Brnu a k Vysočině. Vidí v Česku potenciál a nic o sobě neskrývá. Hodně svého času věnovala důchodové reformě, studiu o férových daní a školství. Tím vším je mi sympatická a opravdu vidím šanci na nadějnou a reprezentující hlavu státu, doporučuji přečíst! 5/5

Mandlevest
09.11.2022 5 z 5

Už o ní vím dost, abych věděla:-). Ale nikdy neškodí, rozšiřovat si obzory. Zejména, když se jedná o tuto chytrou, empatickou a zajímavou dámu. Výborný rozhovor, zkuste ho.

SarkaStang
28.10.2022 5 z 5

Knížku jsem si pořídila, abych se více seznámila s jednou z našich kandidátek na prezidenta. Jsem ráda, že jsem ji přečetla. Pomohlo mi to udělat si lepší nazor na Danuši Nerudovou. Jedná se o velmi silnou a schopnou ženu, která nejen, že ví, co chce, ale i ví, jak se k tomu dopracovat. Bylo to z mého pohledu velmi povzbuzující čtení, plné naděje na lepší budoucnost.

Chajda69
03.02.2022

Rozhovorovou knihu mám vždy problém hodnotit hvězdičkami, tuto tak hodnotit nebudu. Rozhovor je poměrně krátký, rychle plyne, nejde nijak zvlášť do hloubky a o tom, že je to neoficiální zahájení prezidentské kampaně snad ani nikdo nepochybuje.

A já musím říct, že na mě to zahájení fungovalo. Není moc věcí, ve kterých bych se s Nerudovou názorově neshodl. Určitá zjednodušení některých věcí vzhledem k délce knihy odpouštím a z mnoha důvodů mám pro první kolo prezidentské volby jasno. Chci prezidentku, a chci tuhle prezidentku.

marca_m
24.01.2022 3 z 5

Z této edice knižních rozhovorů Vyšehradu jsem zvyklá na poněkud hlubší a osobnější profilové knihy, i vzhledem k obsahu se nelze ubránit dojmu, že kniha je prvním produktem prezidentské kampaně. Názory Nerudové jsou však veskrze sympatické a sama jsem ráda, že mám jasněji o jejích postojích.

intueri
02.01.2022 4 z 5

Příjemné setkání se zajímavou ženou.. Nalákala mě rozebíraná témata, ale hvězdičku ubírám za častější opakování stejné látky. Taky skládám pochvalu za fajnovou předmluvu P.Pitharta..

bralenka
28.12.2021 5 z 5

Jsem ráda, že se mi kniha dostala do ruky. Chytrá, schopná, sympatická žena s názorem.

1alena1
22.12.2021 5 z 5

Zajímavé seznámení se s naší výbornou ekonomkou, velice aktivní ženou, která by mi vůbec na hradě nevadila. Hezká, chytrá, vtipná a ŽENA !!! Neskutečně perfektně napsaná předmluva panem Petrem Pithartem.

Štítky knihy

rozhovory

Autoři knihy

Jiří Nádoba
česká, 1976
Danuše Nerudová
česká, 1979

Kniha Máme na víc: #jen se domluvit je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst18x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x