Malý průvodce životem a dílem Bohuslava Martinů

Malý průvodce životem a dílem Bohuslava Martinů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488420/mid_maly-pruvodce-zivotem-a-dilem-bohus-c94-488420.jpg 5 1 1

Publikaci badatele a znalce Martinů života a díla vydalo Městské muzeum a galerie v Poličce, v rodišti B. Martinů. Stručný, ale bohatý text obsahuje též řadu dobových dokumentů a obrazových materiálů.

Přidat komentář

milamarus
19.01.2022 5 z 5

Váhala jsem mezi “malým“ a “kapesním“ průvodcem a na počet stran vyhrál malý. Byl obsáhlejší. Přijdu do knihovny, vyžádám si ho ze skladu, čekám. První dojem: malý není. Má formát A4. (To jen pro informaci, kdybyste měli jako já velké oči a přitom málo místa v batohu.) // Je to povedená publikace. Na pohled líbivá, obsahově konzistentní a obrazová příloha, o které mluví anotace shora, je do textu dobře zakomponovaná. Není nutno listovat a hledat. Pochválit musím též za vytučňování některých slov a vět, s tím jsem se pár měsíců nesetkala.
Dávám maximální počet hvězd a pomyslnou šestou hvězdičku za takřka závěrečnou dvoustranu 80-81, se kterou se vydáte Poličkou po stopách Bohuslava Martinů.

----------------------------------------------
CITÁT:
„Jsem na černé listině.“