Malý průvodce po hrobech velkých II.

Malý průvodce po hrobech velkých II. https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307912/bmid_maly-pruvodce-po-hrobech-velkych-ii-N7b-307912.jpg 4 5 4

Kniha je pokračováním úspěšného stejnojmenného prvního dílu. Je překvapující, že nás, kteří se rádi procházíme mezi náhrobky ve stínu starých stromů, je tolik. Tahle zvláštní (a z pohledu mnohých trochu morbidní) záliba má dokonce svůj odborný název – tafofilie. Všem, které oslovuje mystická atmosféra hřbitovů, je určena tato kniha, jejíž autor sjezdil s fotoaparátem celou naši republiku a během pátrání mnohdy téměř detektivního hledal místa odpočinku dalších více než 250 osobností, které si zasloužily najít své místo i na jejích stránkách. Bohužel, tahle kniha nebude nikdy dokončena. I v minulém roce přibylo několik lidí, kteří si zaslouží fotografii a připomenutí v Průvodci…... celý text

Přidat komentář

Kabuky
03.05.2023 5 z 5

Velmi zajímavé čtení.

ViolettaCh.
31.12.2022 5 z 5

Hřbitovy miluju, je to místo klidu a možnosti rozjímání. A když má člověk i nějaký konkrétní cíl - třeba návštěva hrobu známé osobnosti - tak je spojeno příjemné s užitečným. Zaujal mě už první díl a jsem ráda, že jsem svou fotografií mohla přispět do tohoto druhého dílu.


JAG9
06.09.2022 2 z 5

Jakýsi pel-mel celkem známých osobností, jejichž poslední místo odpočinku není ovšem povětšinou velkým tajemstvím, kde se nachází. Na nějaké mimořádné zjištění hledaného hrobu ne úplně prvoplánově známé osobnosti tato série knih není. Naprosto neomluvitelné mínus je pak skutečnost, že autor neuvádí přesná data narození a úmrtí, ale pouze roky (!). Ve faktografické knize tohoto typu musí být uváděna zcela kompletní data. Záměr záslužný, barevné fotografie hrobů (pro někoho, kdo nechce jezdit po celé republice) jsou také v pořádku. Medailonky notoricky známých osob občas zbytečně dlouhé. Absence přesných dat mi pak vyloženě drásá nervy. Upřímně, kniha není uspořádána ani po konkrétních hřbitovech, ani po městech a stále mi tak nějak vlastně uniká, co tímto chtěl básník říci. Závěrem. Téma samo o sobě velmi nosné se značným potenciálem na dobrou knihu. Uchopení tématu ovšem zde zmatečné a nesystematické. Provedení průměrné. Práce s datovými položkami vyloženě katastrofální. Opakuji (potřetí), že pouze roky (bez konkrétních dat) prostě naprosto nestačí. Bohužel, ale knize nemohu dát víc než 2*. Celé to na mě působí jako shluk náhodně slepených výstřižků z novin. Je mi líto, ale do spokojenosti tedy opravdu daleko.

andrii24
28.10.2016 5 z 5

Nadešel čas dušičkový... Je třeba poohlédnout se do míst posledních, za mistrovskými počiny slavných, v průvodci uvedených. Fyzicky zmizeli nám z dohledu, ze zřetele, leč obraz jejich, již navždy vypálen v srdcích bližních a obdivovatelů, zůstane.

Autorovy další knížky

Miloš Dvořák
česká, 1939
2015  95%Malý průvodce po hrobech velkých I.
2016  88%Malý průvodce po hrobech velkých II.
2018  100%Malý průvodce po hrobech velkých III.
1998  0%Kladivadlo
2021  100%Malý průvodce po hrobech velkých IV.

Kniha Malý průvodce po hrobech velkých II. je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x