Malý princ slaví Vánoce

Malý princ slaví Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455247/bmid_maly-princ-slavi-vanoce-MKb-455247.jpg 4 21 8

Malý princ. Jak se mu asi daří? Náhubek beránka neměl řemínek, vzpomínáte si? Spásl beránek růži a baobaby potom princovu planetu roztrhly? Co si Malý princ počne bez růže a planety? Vrátí se ke svému starému příteli, navštíví jej na sedmé planetě? Co mezitím dělal Antoine? Čekal na něj v poušti a napsal novou knížku? Na tyto otázky odpovídá Martin Baltscheit v kouzelném vánočním příběhu a nechává Malého prince znovu ožít, před našima očima, v naší mysli a samozřejmě v našich srdcích.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , CPress
Originální název:

Der kleine Prinz feiert Weinachten


více info...

Přidat komentář

Vivetkav
31.12.2022 3 z 5

Mám rozporuplné pocity .. celkem vzato psáno pro děti od 6ti let ..no nevím i jako dospělá jsem měla co dělat, abych to pobrala. Je tam spousty podnětů ohledně vanoc a přátelství což bylo pěkné, ale dost složité, aby male dítko pochopilo co tím autor myslel.

Iva095
07.11.2022 4 z 5

Moc jsem si nebyla jistá co od této knížky čekat. Nebylo to špatné ale nebylo to ani tak dobré jako klasický příběh Malého prince. Nejhezčí na této knížce byli asi ty ilustrace.


anna.zahy
11.12.2021 4 z 5

Nebylo to takové, jak jsem si představovala. Hodně jsem se na to těšila, ale neoslovilo mě to, jen ty ilustrace.

rysavas
21.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Musím říct,že je to velmi důstojné pokračování Malého prince.... jsou tam ... ty moudré věty.... skryté myšlenky, které vám otevírají oči.... a je to tak dobré, že si tu knížku koupím, abych jí měla v knihovně.... ale možná .....

.....pozor možný SPOILER..........

......možná.... ten konec změním..... protože bych chtěla, aby do toho letadla nastoupil.....

Pdede
18.01.2021 4 z 5

Velmi milý příběh o návratu malého prince. A jeho kamarádka Vrána je výborná!

evacerna18
29.12.2020 3 z 5

Na knihu jsem se dlouho těšila a nakonec jsem ji dostala pod stromeček :)
Kniha je krásně graficky zpracovaná, ilustrace jsou hodně podobné těm od Exupéryho. Autorův styl psaní se však originálu podobá jen velmi vzdáleně a největším problémem je zde samotný děj. Ten není zdaleka tak zajímavý a s filozofickým podtextem, jako tomu bylo u původního díla. Nepříjemně překvapena jsem byla také tím, že v knize není příliš silná ani vánoční tématika. Vánoce jsou zde zmíněny jen okrajově a spíše kriticky, když si autor stěžuje na jejich komerčnost. Do sváteční nálady vás kniha nedostane. Nápad s Malým princem a Vánocemi se mi zdá velmi dobrý, ovšem zpracování mohlo být daleko lepší. Celkově dávám 3*, především za ilustrace.

vevu.
17.12.2020 4 z 5

Autorovi se povedlo vystihnout dnešní dobu a zároveň zachovat poetiku příběhu o Malém princi. Za mě palec nahoru a doporučuji, kniha má své kouzlo a netěží pouze ze známé postavy.

TerJac
24.11.2020 5 z 5

Jsem moc ráda, když mě něco vyvede z omylu. Když se mi tato kniha dostala do rukou, byla jsem skeptická. Byla jsem si jistá, že se jedná o dalšího "pisálka", který jen opět těží ze známé postavy.
Opak je ale pravdou. Knihu jsem přečetla jedním dechem a moc, i když je to slabé slovo, moc se mi líbila. Kniha mě dojala, opět mě přivedla ke krásným vzpomínkám k mé milované knize o Malém princi, kniha mě rozesmála a dokonce z ní dýchá i neuvěřitelná atmosféra Vánoc, která (bohužel) pravdivě odráží dnešní dobu. Smekám před autorem, tohle se povedlo!

Štítky knihy

Malý princ pro děti od 6 let

Autorovy další knížky

Martin Baltscheit
německá, 1965
2020  74%Malý princ slaví Vánoce
2017  81%Jediný den

Kniha Malý princ slaví Vánoce je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x