Malý princ (převyprávění)

Malý princ (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508582/bmid_maly-princ-bR9-508582.JPG 5 1 1

Vypravěč příběhu havaruje s letadlem a zřítí se uprostřed Sahary, tak jako kdysi i samotný autor Malého prince, Antoine de Saint-Exupéry. Tady se setkává s hlavním hrdinou, jímž je laskavý a zvláštní človíček, který přicestoval z veliké dálky, aby poznal nové světy, a který vypravěče naučí dívat se na věci úplně jiným pohledem.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Sun
Originální název:

Principito


více info...

Přidat komentář

Marekh
05.01.2023 5 z 5

Jedná se o převyprávění Malého prince španělskou spisovatelkou SAROU TORRICOVOU.

Originál Malého prince od Exupéryho jsem četl již několikrát a ke knize se rád vracím. Toto převyprávění se mi také líbilo. Jedná se o edici SVĚTOVÁ ČETBA PRO ŠKOLÁKY.

Na počátku knihy se nachází hlavní POSTAVY, které vystupují v této pohádce. V závěru knihy se nachází medailonek samotného autora a informace o knize.

Kniha je vytištěna na kvalitním křídovém papíru a obsahuje pěkné ilustrace. Myslím si, že je to pěkná kniha pro školáky (6–8 let), kteří se čtením začínají a v této knize je převyprávěno to nejdůležitější z Malého prince. Samozřejmě knihu si může přečíst naprosto kdokoliv a bude se mu líbit. Po dočtení této knihy jsem měl chuť si přečíst originál MALÉHO PRINCE s vlastními autorovými ilustracemi a do četby jsem se pustil. Tuto knihu mohu číst opakovaně a stále mě čtení baví. Navíc se mi tato kniha hodila do Čtenářské výzvy 2023 (Bod 11. Kniha, kterou nebudete číst poprvé).

Kniha se mi líbila po celkové stránce. Obsahuje větší font písma. Oceňuji, že se v knize nevyskytovaly pravopisné chyby a překlepy.