Malý domeček plný koleček

Malý domeček plný koleček https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253438/bmid_maly-domecek-plny-kolecek-7VK-253438.jpg 5 28 7

Nové vydání leporela s ilustracemi výtvarníka, který je znám ve světě zejména jako tvůrce prostorových skládaček. Jak už název napovídá, leporelo o domečku plném koleček je o hodinách. Děti předškolního věku se pomocí veselých obrázků a "opravdových" hodin s ručičkami naučí určovat čas. Hravým textem doprovází Eduard Škoda.... celý text

Přidat komentář

Tyyynab
14.05.2023 1 z 5

Nechápu moc, jak jsou zde chápány holky.
Kluk jde do školy, holka je doma a jde nakoupit, stará se o dům (wtf, kniha je z 80. Let, povinná školní docházka???), Kluci si hazou s volejbalovým míčem (sofistikovaná hra s pravidly) , holky jen s obyčejným... Úkoly si taky dělá jen kluk. Působí to fakt pitomě.

Medunkavera
12.07.2021 5 z 5

Však už jsem to psala, že toto je moje jedna z nejmilejších knížek z mého dětství.

Jedna z nejhezčích knih pro děti. Měla takové vyříznuté kolečko na každé stránce a až na konci byly hodiny a tam jste si mohli nařídit kolik je hodin. Třeba jste tam nařídili poledne a k tomu byla říkanka: Dvanáct hodin, to je hlad, na talíři je to znát.. V okamžení nic v něm není.. Dál už si nevzpomenu. Ale začíná to vstáváním školáka a končí, když jde spát.

Nejnovější vydání mám také. Když jsem ho viděla na pultě v knihkupectví, nemohla jsem věřit vlastním očím, že leporelo znovu vyšlo. Ani jsem si nevšimla, že v názvu chybí jedno slůvko. Zaměřila jsem se jen na tu holčičku a na hodiny. Nic jiného mě nezajímalo. Popadla jsem leporelo, protože tam bylo jediné a fakt - nebudete mi to věřit - já byla v tu chvíli šťastná. Škoda, že ty říkanky už nejsou takové, jak je znám, když jsem byla malá. Myslím si, že by se originál neměl měnit.


Briv
04.03.2021 5 z 5

* Našemu synkovi ji pořídila jeho prababička, ještě když byl úplně malinký a tak čekala jsem, že mu ji dám až trošku povyroste, ať hned nezničí ručičky. Nedávno ji zahlédl na poličce a moc se ji dožadoval, tak ji dostal. V necelých dvou letech byl hodinami naprosto fascinovaný a moc se mu líbily i obrázky. Je to moc povedená knížka. K ručičkám je (zatím) velmi šetrný, tak uvidíme :).

matali
20.10.2020 5 z 5

Moje velmi oblíbená knížka v dětství,mohla jsem točit ručičkami to mě mooc bavilo a nyní naší malé knížku čtu a malá kroutí ručičkami jako já jen už máme jen jednu ručičku

Katka2382
21.05.2020 5 z 5

Tuhle krásnou knížku jsme měli u babičky na zahradě a myslím že to bylo i první vydání(1955).Vždy se mi strašně líbila, zkoušela jsem ji pak sehnat,ale nepovedlo se:(.

Lucissia
04.08.2017 5 z 5

Tuhle knížečku měla babička a já si ji strašně ráda prohlížela. Teď doputovala až k nám a syna taky úplně fascinovala. Ilustrace jsou krásné a ty hodiny... No nádhera. Budeme určitě prohlížet ještě mockrát. :-)

bedkniha
20.05.2016 5 z 5

Krásná knížka, konečně jsem jí sehnala i s opravdovými" hodinovými ručičkami".
Koupila jsem si jí z nostalgie a pak dám vnoučatům. Jako malá jsem tuto knihu milovala. Dalo mi hodně práce sehnat ji a ještě v dobrém stavu. Mám z ní velkou radost :))