Něžná rebelka

Něžná rebelka https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225983/mid_malory-family-nezna-rebelka-7C1-225983.jpg 4 237 32

Malory Family série

< 2. díl >

Mladá skotská šlechtična prchá před svým zákeřným bratrancem do Londýna a doufá, že tam najde manžela, který by ji ochránil. Podaří se jí uniknout všemožným nástrahám a šťastně se vdát?

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Tender Rebel , 1988


více info...

Přidat komentář

Ewe291
19.10.2023 3 z 5

Antonyho som si oblubila celkom uz v prvej casti. Ale ..... Roslin mi liezla na nervy ale ze strasne, bola prosto ..... Nepacilo sa mi ako sla proti vsetkemu co jej bolo povedane a ako sa spravala. Za dalsie chybal tomu nejaky dej ktory by ma pohltil, mam prosto pocit akoby toto bola autorkyna prvotina a az potom pisala ostatne knihy alebo prosto len nemala svoje pisatelske obdobie, lebo uz ked to vyzeralo, ze to nieco zachrani a rozbehne sa to, tak to prosto slo znova dolu vodou, zatial najslabsia kniha aj ked ju zachranovali ostastny ale moj nazor je ze by som Anthonymu dopriala inu zenu ako Rose. A tej dala trocha viac rozumu a nie hlupeho spravania. A neodradzujem nikoho od citania pretoze to, ze sa to nepaci mne neznamena ze sa to niekomu inemu nezapaci

havrmoni
03.09.2023 5 z 5

Po druhém přečtení nechápu, že jsem dala plný počet. Asi jsem příliš podlehla Maloryovcům a Tonymu zvlášť. Roslyn mě bavila než začala být tak umanutá a to bylo cca po první třetině, pak už mě jenom neskutečné štvala. Nicméně, se slovy bože to je kráva, jsem dočetla a i když bych dnes dala o jednu * méně, nebyl příběh jako takový vůbec špatný.


Senza Jenka
01.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Četla jsem, jak mi to zatím přišlo pod ruku a posloupností jsem se až tolik nezabývala. Věděla jsem zajisté z následujících dílů, že Anthony a James byli v mládí opravdu velmi aktivní, co se žen týkalo. Ale slova svůdce, znalec žen či sukničkář v mých očích zdaleka nevystihují tu šokující chlípnou bezohlednost, kterou předvedli v tomto díle - zejména Tony.
Jeho ničím nepodložená domněnka, že Ros je už moc stará (v pětadvaceti), tudíž nemůže být panna, které se chytil, aby ji opravdu hooodně přímočaře dostal do postele... Ten frontální útok v zimní zahradě, doslova pár kroků od ostatních hostů... Vytrvalé zastrašování ostatních mužů, lži... Drew Anderson (Pirátská nevěsta) byl proti němu romantický puberťák.
Naprosto nestydatý, vilný, arogantní manipulátor s morálkou toulavého kocoura na jaře. A zničehonic ji požádá o ruku a jinou nechce.
Roslyn, do té doby pragmatická, rozumná střízlivě uvažující dívka, schopná se na ulici ubránit únoscům, nebo skočit z druhého patra, aby unikla zlotřilému bratranci se hned po svatbě mění v podezíravou, hysterickou a nesnesitelnou fůrii... Jistě, Anthony si zasloužil lekci za své předchozí chování (nejen) k ní, ale tohle bylo prostě divné.
Zvláštní spisek.

nina3905
30.07.2023 4 z 5

Mne sa veľmi páčia tieto knihy o Maloryovcoch. Takže môžem ju všetkým nadšencom romantikuš literatúry odporučiť.

karamelka57
22.07.2023 4 z 5

Bavila som sa. Ale suhlasim s tym, ze nakolko mi Roslynn na zaciatku sympaticka bola, v istej pasazi (dost dlhej) sa chovala ako uplna krava. Zo svojich relativne nizkych narokov na zenicha zrazu akoby zabudla, ze manzelstvo ju malo povodne iba vytiahnut z bryndy a zacala sa spravat ako narocna a ziarliva hysterka.
Zato Anthony, ach, tak to bol kusanec....

Ála1968
13.04.2023 4 z 5

Že začátku to bylo super,ale potom už mě Roslynn docela štvala tím,jak byla až do konce tvrdohlavá.Bylo to vlastně třičtvrtě knihy.Nebyla mi pak už moc sympatická.Ale stejně dám čtyři hvězdičky kvůli Anthonymu.Proto první díl vede.Reggi byla také svá,ale krásně.

lucie.dc
18.06.2022 2 z 5

Odkladam nedoctenou, byt mi chybi cca 60 str. BOŽE! Ta Roslynn je ale krava, uz ji nemuzu cist! Chudák Anthony, to chytil teda.

niky89
10.11.2021 5 z 5

Příběh se mi moc líbil, stejně jako celá série.

Šajler
15.06.2021 5 z 5

Příjemná klasika od autorky na jeden den. To mě nikdy nezklame :)

renulkam
26.04.2021 2 z 5

Nějak mi název Něžná rebelka k Roslynn nepasuje. Úplně mi hlavní hrdinka nesedla. Ale dojem z knížky opět jednoznačně zachránil Anthony s Jamesem. To je povedená dvojka. místy mě knížka až tak moc nebavila, ale celkově hodnotím jako milou, romantickou oddychovku.

katkaq
21.04.2021 3 z 5

Anthony byl dokonalý a pro mě byla tato kniha lepší než minulý díl. I tak to ale není má oblíbená série.

Zelvicka03
31.10.2020 4 z 5

Úžasná kniha

luci2
17.03.2020 5 z 5

Moc hezká knížka, která krásně plyne a nemá hlucha mista. Ideální pro pohodové odpoledne.

ariel platto
26.12.2019 1 z 5

Hrdinka byla od půlky nesnesitelná a já knihu skoro nedočetla. A to jsem i přeskakovala odstavce, abych to měla už za sebou.

petraj30
07.08.2019 5 z 5

Krásný příběh konečně dojde i na Anthonyho. Jsem moc ráda že celá série je založena na základu James a Anthony

MonaLisa42
14.07.2019 3 z 5

Dobrá kniha s jednoduchým dějem, proti skvělému minulému dílu pro mě byla trochu zklamáním.
Z předchozího dílu vím, že autorka umí psát velice čtivě a skvěle dokáže charakterizovat postavy a vytvářet komické situace. Bohužel v této knize jsem se zasmála jen minimálně. Tonyho jsem si moc oblíbila už v předešlé knize a ani zde nezklamal. Nevěřila bych, že se z něho může vyklubat dobrý manžel. Naopak Roslynn mě k srdci příliš nepřirostla, ani po dočtení knihy ji nedokážu popsat. V knize bylo málo zvratů a občas jsem se při čtení nudila. Ale všechny Malory prostě zbožňuji a miluji jejich zapojení. Moc se těším na příběh o Jamesovi, vypadá to, že bude velice zajímavý. Děkuji!!!
Jen vsuvka: Na příjmení Cameron jsem narazila už v mnoha romantických knihách o Skotsku - nevím, co na něm všichni mají...

Maruš.D
31.07.2018 4 z 5

Moc se mi líbil námět skotské dámy a jejího zachránce. Kniha mne zaujala. Občas mi neseděla postava Rosslyn, ale Anthony byl boží a zamilovala jsem se do něj velmi rychle. Je zde asi vše, co od tohoto žánru můžeme očekávat. Za mě super (:-))

cukrovka
26.06.2018 5 z 5

Další čtivý příběh z této série. Jednoduchá romantika pro odpočinek a odlehčení.

kikibo
02.02.2018

Dočteno všech 11 knížek, a chytilo mě to za srdce, nevím co teď budu čist protože jsem hlavou v oblacích, Četlo se to samo, Neví někdo jestli vyjde knížka o Jack ? nebo jestli už vyšla ale jen v angličtině? Vůbec se mi to prostředí nechce opouštět, bude mi trvat než zase budu nohama stát pevně na zemi :D Doporučuju !

nani_nka
28.11.2017 4 z 5

Ďalší príbeh o rodine Maloryovcov, tentokrát o najmladšom bratovi a vyhlásenom sukničkárovi Anthonym, ktorému sa dostane pod kožu Škótka Roslynn, ktorá unáhlene hľadá manžela, aby sa vyhla chamtivému bratrancovi. Znova musím pochváliť hlavnú hrdinku, ktorá tak ako aj v predošlom diely Regina, nebola žiadna chudinka, ale silná, dospelá žena. Miestami však aj dosť tvrdohlavá, čo sa týkalo najmä Anthonyho. No a Anthonymu ako hlavnému hrdinovi nemožno vytknúť naozaj nič.