Dáma a námořník

Dáma a námořník https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36671/bmid_dama-a-namornik-62H-36671.jpg 4 146 26

Malory Family série

< 9. díl >

Svým novým příběhem, plným vášně i půvabného humoru, Johanna Lindseyová opět dokazuje, že je „mistryní historické romance“. Tentokrát uvádí čtenáře do prostředí spjatého s aristokratickou rodinou Maloryů, v němž dochází ke strhujícím událostem. Mladá Američanka Katey Tylerová opouští po matčině smrti rodné město; chce vyhledat příbuzné v Anglii, cestovat po Evropě a konečně zažít nějaké dobrodružství. Už na lodi plující přes Atlantik upoutá pozornost mladého Boyda Andersona a v Londýně se stane svědkem i obětí únosu. Potkávají ji zajímavá překvapení a přitom se stále snaží odolat svůdné lásce, kterou jí tento přitažlivý muž nabízí. A brzy s ním prožije úžasné dobrodružství. Čtenáři si zamilují krásnou hrdinku, která má nejen nezdolnou povahu, ale i statečné srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

No choice but seduction , 2008


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
06.01.2024 2 z 5

Zmatené, nelogické. Prvních asi 50 stran bylo čiré utrpení - zdlouhavé, popisné pasáže, nuda.
Boyd je vykreslen jako chtíčem posedlé pako. Katey je... švihlá, prchlivá a bojí se vlastních citů. James a Anthony už začínají působit jako zastydlí puberťáci. Nejzajímavějšími postavami se tak pro mě stali Gordie Cameron (ano, zlotřilý bratranec Roslynn), malá Judy, teta Letitie a babička Sophie.
Ačkoliv motiv není špatný, dynamika příběhu je divná. Scéna s piráty je nevěrohodná. Vývoj vztahů mezi hlavními hrdiny je absurdní. Vadilo mi to Kateyino snění s otevřenýma očima, protože jsem chvílemi nevěděla, jestli si to zase vymýšlí, nebo se to skutečně odehrává.
Pár zábavných pasáží a hezkých scén, ale zbytek bohužel trochu chaos.

nina3905
31.07.2023 4 z 5

Uff, čo napísať, no z knihy som mierne sklamaná, pretože som bola "namaškrtená" z predchádzajúcich častí. Skúsim nájsť aspoň niečo zapamätateľné z tohto dielu a to je za mňa škola zvádzania v podaní milovníkov Jamesa a Antonyho. Hoci kniha bola slabšia, určite si však prečítam aj pokračovanie série.


Ála1968
02.05.2023 4 z 5

Asi nejlepší část je, když Anthony a James učí Boyda jak má svádět ženu.Musím říct, že jsem se musela tak strašně smát až jsem slzela . Příběh byl takový střední,ale tohle stálo za to.

MonaLisa42
15.03.2022 5 z 5

Tato kniha je naprosto úžasná, usmívala jsem se od začátku až do konce.
Moc mě bavilo Kateyno snění a fantazie, občas jsem si říkala, že musí být naprosto šílená a lehkomyslná, ale i proto mě nejspíš tolik zaujala. Boyd je další Anderson a jeho tajemství je naprosto dokonalé. Knize nechybělo napětí ani akce. Jediné co musím vytknout je velmi rychlý konec knihy, který mi přišel nedokončený.
Je to skvělá kniha, kterou si zase někdy ráda přečtu. Moc děkuji!!!

Kikim
06.02.2021 2 z 5

Na přebalu autorka slibuje, že si hlavní hrdinku oblíbíme. A to se tedy rozhodně nestalo. Její chování mě přímo iritovalo a nedokázala jsem se do ní vcítit. Být já námořníkem, tak už Katey letí přes palubu :D . Postava Boyda byla celkem sympatická, jen by si mohl odpustit občas až křečovitě znějící postelové poznámky. Jinak první půlka knihy byla velmi čtivá, v druhé polovině se děj začínal trochu "vléct". A jak již zmínili někteří čtenáři přede mnou, vyznání lásky jako takové jsme se dočkali jen minimálně.

Saraken
08.10.2020 5 z 5

Milujem tuto seriu knih

jaja1989
09.05.2020 3 z 5

Příběh usel, byly tam moje oblíbené postavy,ale...
Katey se ukázala jako kra.. co si jen vymyslí a chovala se jako fracek.
Žádná romantika a vyznání lásky bylo řečeno v 1 větě.
Trošku zklamání.

Maruš.D
16.04.2020 3 z 5

Achjo...
První polovina knihy mne docela bavila. Napětí kolem Judy už od začátku, a vážně to vypadalo slibně. Boyda jsem si taky vcelku oblíbila a příběh mi utíkal. Jenže pak to šlo z kopce. Naopak Katey mi začala vadit čim dál více. Absolutně jsem s ní nemohla sympatizovat. Její chování mne iritovalo a myslela jsem, že snad skočím do knihy a ukážu jí zrcadlo, aby viděla, jak se chová :D
Co se týče zápletky kolem rodiny, fajn, ok, ale více bych ocenila, kdyby se kniha trochu zaměřila na hlavní dvě postavy, které si to nakonec vyříkaly na sotva třech stránkách.. jako pokaždé mi tu od autorky chybělo popsat trochu jejich pocity, jejich myšlenky, více smysluplného dialogu. Knihy jsem četla jen kvůli příběhům, který mne zaujali, ale autorčin styl psaní mi nesedí.

luci2
01.04.2020 5 z 5

Původně jsem si myslela, ze tento příběh nebude stát za to, ale opak byl pravdou. Katey a Boyd byli roztomilí, ale Anthony a James byli jako obvykle úžasní!!! Neskutečně jsem se bavila a i když jsem si říkala jak bude probíhat dej nebylo to zdaleka pravdou. Takže jsem naprosto spokojena a rada se k tomuto příběhu vrátím.

petraj30
14.08.2019 2 z 5

Boyd je takový bručoun, hodně vybočuje z řady ostatních hrdinů a knihu bych o pár stránek prodloužila, přišlo mi to takové "useknuté"

moudivlacek
10.02.2019 4 z 5

Tuhle sérii si opravdu užívám, když chci opravdu vypnout a užít si romantiku s velkou dávkou humoru, sáhnu po tomto čtení. Sice to není nic světoborného na námět, ale přesto se to čte velmi dobře, děj svižný od začátku až do konce a rozhodně se nikdy člověk nenudí.
Miluji celou rodinu Malorovou i Andersonovou, jejich věčné půtky a slovní souboje, a nejen ty, ale také obrovskou rodinnou soudržnost a vzájemnou lásku a pochopení.
Moc se těším na další díl.

katinthebox
05.07.2018

V slovenčině vyšlo jako titul Neodolateľne zvodná.

cukrovka
02.07.2018 4 z 5

Opět velmi čtivá romantika. Katey mi přišla dost zarputilá, ale Boyd byl velmi zajímavý.

Dina007
05.01.2018 4 z 5

Zápletka se mi líbila, i to, že Boyd je jiný, než ostatní hlavní hrdinové v sérii. Díky tomu mi přišel trochu reálnější. Vedlejší postavy fungují skvěle, jako vždy.
Ale co ten konec? Nemyslím to jak to dopadlo, to je u tohoto žánru předem dané, ale jak rychle to skončilo a vše se vyřešilo na pár (a to doslova) stránkách. Přišlo mi to na tuto autorku vyloženě odfláknuté. Celou knihu se Katey snažila chovat jako emancipovaná žena a na konci najednou otočila chování o 180 stupňů, bez žádného hlubšího smyslu. Rozhodně by si na konci zasloužila více prostoru. Tak mě mrzelo, že mu alespoň trochu nevrátila to co jí prováděl on, že jsem si pro sebe musela napsat pár dalších stránek, kde si ho před šťastným koncem ještě pořádně vychutnala. Jinak by mi to přišlo nedokončené :D.

EvikU.
05.11.2017 3 z 5

Dá se to číst mezi jiné knihy. Číst jenom tuto sérii za sebou bych asi nedala. Ale mezi nějaký napínavý knihy jako milou oddychovku, proč ne.

mac.martina
18.11.2016 5 z 5

Příhěhy rodiny Maloryů mám ráda, přečetla jsem skoro všechny knížky ze série a vůbec jsem nenudila a ráda se k této sérii někdy vrátím...
Tenhle příběh se mi líbil, jak mezi sebou hlavní hrdinové Katey a Boyd bojovali s jejich přitažlivostí. A zase jeden nalezný ztracený člen do rodiny Maloryů.
Moc se mi líbí jak si James a Anthony utahují z Amerických členů rodiny, to jejich popichování mám hrozně ráda...
Knížku i celou sérii moc doporučuji :-)

avalonek
21.10.2016 5 z 5

Rodinu Maloryjů jsem si nesmírně oblíbila.Je to vtipné,romantické,akční a moc mě to bavilo..A ráda se k nim jednou zase vrátím...

jaja1989
20.04.2015 3 z 5

Ze série Malory je jedna z nejslabších.

havrmoni
11.12.2014 5 z 5

Opět pěkný příběh, jako všechny v této sérii.Konec byl takový rychlý jako kdyby musel být nacpán do co nějmíň odstavců kvůli nedostatku místa. Boyd se mi líbil a vůbec mi nevadilo,že není jako jiný hrdinové,chtěl se oženit a usadit. A ten romantický výlet na ostrov....... no kdo by odolal,já ne :-) No a Katey , možná míň paličatosti by neškodilo.

jaja10
12.07.2014 3 z 5

No nevím, jak tuto knihu okomentovat. Na jednu stranu se mi kniha líbila, na druhé mi na ní něco vadilo. Katey byla dle mého názoru příliš zarputilá, skoro až trochu sobecká, ale dá se to pochopit,když se ve městě ve kterém vyrůstala tak trochu nudila a chtěla něco zažít, než se usadí. A Boyd? No, ten se na první pohled zamiloval a zkrátka se z něho stal odhodlaný romantik s vůlí se co nejdřív oženit, ale vůbec né měkota,když porazil 12 pirátů jen s dřevěným klackem. :-)
Konec mohl být trochu víc obsáhlejší, než jen na jedné a půl stránce....

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Johanna Lindsey
americká, 1952 - 2019
2001  89%Bouřlivé objetí
1999  88%Řekni, že mě miluješ
2001  84%Okouzlení
2012  82%Dokonalá partie
2001  81%Zajatá nevěsta

Kniha Dáma a námořník je v

Právě čtených1x
Přečtených239x
Doporučených11x
Knihotéce150x
Chystám se číst22x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x