Bouřlivé vyznání

Bouřlivé vyznání https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269642/bmid_bourlive-vyznani-1d8-269642.jpg 4 108 22

Malory Family série

< 11. díl >

Judith Maloryová se už jednou zamilovala, když před lety potkala krásného ducha v opuštěném sídle. Teď ji čeká vstup do společnosti, stejně jako její sestřenici a nejlepší přítelkyni Jack. Při plavbě k americkým břehům, kde se mají dívky představit, však čeká Judith nejedno překvapení. Třeba že její duch je ve skutečnosti mladý pašerák Nathan Tremayne, který se vydal za moře očistit své jméno a získat zpět ukradenou loď. Nebo že pravá láska se neohlíží na původ a postavení těch, které zasáhne její žár.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Stormy Persuasion , 2014


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
07.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Chápu jistou míru nedůvěry, ale Judyina podezíravost a útočnost byla trochu přes. Štěkala na něj, že je zločinec - ano, pašeráctví je nezákonné, ale její vlastní strýc byl deset let pirátem a bratrancova manželka se 15 let živila jako zloděj. Obvinila ho ze vstupu na cizí pozemek, o čemž se přesvědčila tím, že sama vlezla na cizí pozemek. Když řekl, že dům mu patří, osočila ho ze lhaní, ale sama nevěděla, kdo je současný vlastník. Byla přesvědčená, že nemůže být tesař - ale to by se na lodi asi rychle ukázalo a zcela pravděpodobně si ho proklepli už před vyplutím... A dalo by se v tomto duchu pokračovat. Celkem povrchní a pokrytecké.
Podezření z krádeže nebylo úplně nelogické, ale její první reakce byla opět přehnaná. Udivilo mě jen, že se víc nezajímali o Andyho a Catherine - ta strávila v kajutách většinu plavby, navíc bez dozoru a uměla velice dobře šít. A různé skryté kapsičky a cennosti zašité do oblečení nebyly v té době nic neznámého.
Nathan se mi líbil víc, ale ani jeho postava nebyla úplně domyšlená. Jeho únik ze spárů justice a vzestup na společenském žebříčku byl poněkud pohádkový.
Ale bylo to výrazně lepší, než třeba Dáma a námořník, kterou jsem četla předtím.

nina3905
31.07.2023 5 z 5

Perfektne napísané od začiatku až po koniec. Príbeh je pútavý a vtipný. Potešila ma aj spoločnosť "starších" predstaviteľov z predchádzajúcich dielov.


petraj30
24.04.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Celou povedenou rodinku jsem si moc oblíbila, dokonce jsem si pamatovala většinu jmen. Nemůžu napsat, že Judith na mě udělala ohromný dojem. Její sestřenice Jack se mi líbila mnohem víc. Co mě moc mrzí je, že muži jako Nathan už zřejmě vymřeli.
Opravdu krásné

Lembac
03.02.2023 3 z 5

Celkově nebyl příběh až tak špatný, ale musím se přiznat, že chvílemi jsem se musela do čtení nutit. Těžko říct, co se mi na knížce nelíbilo. Možná množství vedlejších postav, jejichž příbuzenské vztahy se zmiňovaly velmi často. Jako já chápu, že je to 11. díl rodinné ságy, ale dvacáté připomenutí, jak to bylo se sestřenkou X, bratránkem Y a cikánskou prababičkou mě trochu iritovalo. Taky všudypřítomní otcové nezlomných kvalit, kteří vrhají vševědoucí pohledy na všechno a všechny okolo, ve mně nadšení nevzbudili.
Judith byla taková nemastná neslaná, až jsem si říkala, co na ní proboha ten Nathan viděl. Tak ano, dvakrát se vydala do opuštěného domu najít ducha, a asi to mělo podtrhnout její srdnatost, ale mně to u osmnáctileté slečny přišlo spíš pošetilé. Nicméně samotný milostný příběh mezi ní a Nathanem se mi líbil.
Moje hodnocení jsou tři hvězdy - solidní průměr.

Šajler
04.01.2021 3 z 5

Nebylo to špatné ale znám od autorky i lepší knihy,které mě více vtáhnou do děje. Ale i přesto je to příjemné odpočinkové čtení.

Zelvicka03
31.10.2020 4 z 5

Super kniha, autorka je úžasná.

Saraken
08.10.2020 5 z 5

Nemam co vytknut autorke ;) uzasne pise

Maruš.D
18.04.2020 5 z 5

Autorka má jednu výhodu a tou je vymyšlení příběhu. Její jsou poutavé a to mě nutí číst dál. Tato kniha sice vypadala, jakoby autorce docházela fantazie, takže zkombinovala již vzniklé zápletky, ale mě to i tak moc bavilo. Nathana jsem si velmi rychle zamilovala. Celkově na mě udělalo dojem, jak se příběh rozvíjel přiměřeným tempem. Oceňuji, jak se Judy a Nathan poznávali a opravdu jsem jim zamilování věřila. I Judy nebyla špatná. Kdo mě tu nepříjemně překvapil byla Jack, která se hlavně na začátku knihy chovala jak rozmazlený fracek. Nicméně vzhledem ke všem událostím, mne to nalákalo, přečíst si i poslední díl z této série. Kdyby všechny knihy byly psané jako tato, zařadily by se do mé TOP 10.

luci2
13.04.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem cetla dlouho a s přestávkami, ale ne proto, ze by mě obsah nebavil, jen jsem na ni neměla tolik času, kolik bych si představovala a příběh jsem si chtěla užit. A tak když se mi ji podařilo konečně přečíst musím říct, ze byla uzasna. Takže, kdo má rad tuhle serii určitě tenhle příběh nevynecha. Popravdě už ted se tesim na příběh Jack, který je tu mírně naznačen. Na cele serii se mi líbí, jak autorka dokáže udržet charakterove postavy a bez Jamase a Anthony si to proste nedokážu představit.

mariva
05.06.2019 3 z 5

Další z řady romantických příběhů. V rodině Maloryových už jsem se dávno přestala orientovat, ale i tak se dá každý další příběh přečíst jako příjemná oddychovka i přes snadno předvídatelný děj.

Lucuschka
24.05.2019 4 z 5

Hezká romantická oddechovka u které není potřeba příliš přemýšlet nad spletitým dějem, ale nechat se pouze unášet příběhem o lásce, která není úplně bez překážek :-) Odpočinek zaručen.

dudunka
15.10.2018 5 z 5

Nemohla jsem přestat číst rodina Maloryů je prostě návyková!!! :-))

Azeret233
13.07.2018 2 z 5

Bouřlivé chvilky, tak nějak bych román pojmenovala a rozhodně tím nemyslím bouři, která Vám vezme dech. Kniha mě strašně zklamala... Jakkoliv sérii Malory miluji, tohle byl slabý odvar a dvě hvězdy dávám jenom za Jack, která byla úžasná. Oproti tomu hlavní hrdinka, neslaná, nemastná a i na dobu, ve které se román odehrává, až moc způsobná, příběh srazila na dno. Přiznám se, že jsem ani nedočetla do konce. Předešlé díly jsem přelouskala během dvou dnů, k tomuhle jsem se z donucení vracela dva týdny, než jsem to definitivně vzdala. Judith selhala po všech stránkách a její rádoby napínavá setkání s pánem svého srdce se pro mě stávala utrpením. Slovní přestřelky nestály za nic, její povahové rysy byly mdlé a nevylepšilo to ani fakt, že se jednalo o Maloryovou. Tak se totiž rozhodně nechovala. Na druhou stranu někomu může poklidně plynoucí děj vyhovovat. Za mě ale dávám jedno velké NE, jakkoliv považuji Johannu Lindsey za odbornici a kvalitní spisovatelku ve svém odvětví, touhle knihou nepříjemně překvapila. Snad další díl bude opět tím, na co jsme od ní zvyklí.

cukrovka
05.07.2018 5 z 5

Další skvělé pokračování o klanu Maloryů. Opět se setkáváme se členy této úžasné rodiny a stále je to zajímavé. Dcery známých prostopášníků dospívají a zažívají svoje trable s láskou. Bylo to super a teď jen počkat na české vydání dílu o Jacqueline.

jaja1989
13.03.2018 4 z 5

Takze konecne dalsi dil ze serie Malloryovych.
Je super jen to chce brzo pokracovani:-)

kikibo
02.02.2018 5 z 5

Dočteno všech 11 knížek, a chytilo mě to za srdce, nevím co teď budu čist protože jsem hlavou v oblacích, Četlo se to samo, Neví někdo jestli vyjde knížka o Jack ? nebo jestli už vyšla ale jen v angličtině? Vůbec se mi to prostředí nechce opouštět, bude mi trvat než zase budu nohama stát pevně na zemi :D Doporučuju !
Beautiful Tempest- anglické pokračování příběhu o Jack, snad to vyjde i v češtině

Ivusak7
31.08.2017 5 z 5

Skvělý příběh o Judith a Nathanovy, příběh o lásce, kde Nathan pohrdá šlechtou a stejně se zamiluje do bohaté dívky. Natahan mi velmi připomínal Anthonyho a Jamse. Všechny Maloryovi knihy se mi líbí v této se mi líbilo, že se tam objevilo i více postav z předchozích knih a také, že bude navazovat na příběh o Jack Maloryové.

avalonek
13.06.2016 5 z 5

Tyhle knížky, mě vždycky chytnou za srdce.Má to krásný příběh,lásku,nějakou napínavou zápletku. Pokaždé když je dočtu,tak jsem tak spokojená,takže jen škoda,že jsou tak krátké.

biki
07.03.2016 5 z 5

Pár předchozích knih od Lindseyové mě trochu zklamalo, takže jsem k tomuto příběhu přistupovala poněkud opatrně, ale byla jsem velmi příjemně překvapena. Konečně opět Malloryovi v plné slávě, docela zajímavý a napínavý příběh, sympatický (jak jinak, že ?) hlavní hrdina, a jak už je zde níže uvedeno - šance na další slibné pokračování. V rámci žánru 5*.

miruska1
04.03.2016 5 z 5

tato seria patri k mojim obľubenym. Na knihu som sa veľmi tešila a autorka zase nezklamala. Pribeh sa mi veľmi pačil.

Štítky knihy

romance

Autorovy další knížky

Johanna Lindsey
americká, 1952 - 2019
2001  89%Bouřlivé objetí
1999  88%Řekni, že mě miluješ
2001  84%Okouzlení
2012  82%Dokonalá partie
2001  81%Zajatá nevěsta

Kniha Bouřlivé vyznání je v

Právě čtených1x
Přečtených161x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce126x
Chystám se číst27x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x