Valdemar

Valdemar https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224915/mid_valdemar-224915.jpg 4 24 7

Malomocná série

>

Kniha volně navazuje na román Heleny Mniszkówny Malomocná, který vychází současně s ní v nakladatelství Taťána Kubátová. Ti, kdo Malomocnou neznají ani se o ni nezajímají (i když opravdu za přečtení stojí), mohou však knihu bez problémů číst také, protože vše podstatné z předchozího děje je v ní zmíněno. Děj románu Valdemar se odehrává těsně po první světové válce a líčí další osudy hlavního hrdiny knihy "Malomocná" Valdemara Michorowského devět let poté, co skončilo předchozí vyprávění. Po rozhodující bitvě na Němenu v září roku 1920 konečně nastává vytoužené příměří. Spolu s ostatními raněnými je do Glem­­­bowic přivezena sestra z polního lazaretu Anna a po celou dobu své rekon­­valescence je hostem v glem­bowickém zámku. V její pří­tom­­nosti najednou Valdemar zjišťuje, že jeho srdce není tak vyhaslé, jak se až do té doby domníval. Jenže Anna se z ně­ja­kého dů­vodu jejich lásce brání a odmítá vysvětlit, proč...... celý text

Přidat komentář

Aneleh
22.05.2022 5 z 5

Pokračování Malomocné se Táňa Kubátová zhostila velmi dobře. Jsme potěšeni, že Valdemar nezůstává po smrti Štěpánky sám, ale to už jsme věděli z Bukůvek, kde dožívá se svojí Aničkou. Historie do sebe krásně zapadá, setkáváme se stále se stejnými jmény, protože se dědí z generace na generaci. Pouštím se hned do posledního dílu Štěpánka a moc se na něj těším.

jankor
27.07.2021 4 z 5

Volné pokračování Malomocné, která byla pro mě příliš "červená knihovna". Tato kniha sice taky spadá do této kategorie, ale přece jen je čtivější, autorka tam vepsala českou stopu, trošku historických reálií, takže hodnotím o jednu hvězdu víc - 4*, přece jen to nebyl můj TOP.


JancaMia
04.12.2018 3 z 5

Četlo se to moc pěkně, škoda že teď už to nefunguje jako tehdy ..

bookcase
30.10.2018 4 z 5

Důstojné pokračování Malomocné, autorka dokázala zachovat dobovou atmosféru.

cori
26.12.2017 3 z 5

Červená knihovna o ženě, která bojuje s nepřízní osudu a nachází osudovou lásku, přináší samozřejmě happyend. Nenáročné oddychové čtivo, v němž nechybí akční scény (zdravotní sestra sbírající raněné v bitvě u Němenu či zabírání polské Volyně krajinskými bolševiky).

jitvav
11.03.2016 3 z 5

Pokračování románů psaných jiným autorem nebývají moc povedená, ale tady se toho Táňa Kubátová zhostila docela dobře. Jen mi děj přijde trochu nevěrohodný - tolik tragických událostí, tolikrát vypadá, že je vše ztraceno, ale nakonec se vše v dobré obrátí... Kniha je čtivá, ale člověk hned na začátku přesné pozná, jak to celé dopadne.

cibulka 8
06.06.2015 3 z 5

Trochu jiná knížka než na jakou jsem od T. Kubátové zvyklá, ale přitom je patrný její rukopis. Především v prostřední části, kdy se Valdemar Anně dvoří.
Anna je typická Tánina hrdinka - sebevědomá žena, která se dokáže o sebe postarat, ale ve věcech vztahů s muži nesmělá, optimistická i navzdory všem ranám osudu. Jen mi přišlo, že neštěstí zažila až přespříliš mnoho.