Štěpánka

Štěpánka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268335/stepanka-268335.jpg 4 39 10

Malomocná série

>

Jedenatřicetiletá Štěpánka se spolu s rodiči a bratrem podílí na chodu rodinné firmy, ale její hlavní profesí je genealogie. Do domu otce a syna Michorowských ji přivede zajímavá zakázka. Potomkům kdysi slavného polského rodu má pomoci zdokumentovat jejich historii. Zjištění, jakým způsobem se před více než sto lety poprvé propletly osudy členů její vlastní rodiny s Michorowskými, je pro ni velkým překvapením. Rozmotat záhady minulosti jí pomůže prababiččin deník, o jehož existenci sice od babičky věděla, ale za babiččina života do něj nikdy nesměla nahlédnout. Kdo jí ale pomůže poradit si se žhavou přítomností v podobě vytrvalého zájmu Valdemara Michorowského?... celý text

Aneleh
Aneleh
02.06.2022 5 z 5

Přiznám se, že jsem se chvílemi bála, že v pořadí čtvrtá Štěpánka v sérii Malomocná bude mít stejnou smůlu jako její předchůdkyně, ale historické neštěstí v lásce bylo prolomeno a současná Štěpánka je přece již moderní, více sebevědomá a méně pasivní. Láska je však stále stejná jako před staletími a my si jí v téhle poslední části můžeme opět se všemi radostmi i úskalími vychutnat. Tleskám paní spisovatelce, jak dokázala krásně skloubit životy všech zúčastněných, bylo zajímavé sledovat pokračování jejich příběhů, které jsme znali již z dřívějška. Doporučuji číst tuto sérii opravdu popořadě: tedy Malomocnou, Valdemara a Štěpánku, to vše doplnit Osudem a Bukůvkami. Já osobně si nenechám ujít ani Vrabčáka, abych se podrobně seznámila i se Štěpánčinou sestřenicí Julií.

JancaMia
JancaMia
25.07.2021 4 z 5

Další krásná knížka od autorky, už mi chybí jen "osud tančil charleston" a "bukůvky" , snad se jich brzo dočkám . Krásné pohlazení po duši ... i když mám poslední dobou pocit že je to trošku šablonovité ... inteligentní holka s mindrákem a narazí dříve nebo později na pana úžasného ...


Lofda
Lofda
07.01.2021 4 z 5

Autorku jsem objevila před rokem díky čtenářské výzvě a stala se jednou z těch, ke kterým se pravidelně vracím. Hrdinky jejích knih jsou si vesměs podobné, poněkud naivní holčiny co si kdysi prošly nějakým traumatem a přestaly chlapům věřit.. A pak se objeví vždycky ten Pan osudový a.. I příběh Štěpánky je podobný, tady je vše doplněno starým deníkem po prababičce a na konci to do sebe všechno hezky zapadne. Na úvod roku moc hezké čtení ❤️, už se těším na další příběhy.

tess.de.veles
tess.de.veles
03.08.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila.... Sympatické postavy... Dvě linie dějů... Příjemné počtení..... Občas jsem ale měla problém zorientovat se a zapamatovat si kdo je kdo...

medlovice
medlovice
30.12.2019 3 z 5

Pohodová knížka, nikam nespěchá , nic nevnucuje. Štěpánka je sympatická milá holka a všechno jí přeju .Pro tuto dobu vánoční a po vánoční, kdy je člověk přejezený je to fajn relax.

bookcase
bookcase
31.10.2018 4 z 5

Asi víc mě bavila historická část prababiččina deníku, ale ani současná linie nebyla marná, taková pohodovka. Jen mi lezlo na nervy až příliš časté používání slovesa "zavrčet", už jsem na to byla alergická. Vrrr. :D

EvikU.
EvikU.
24.04.2018 4 z 5

Knihy této autorky se čtou sami. Libi se mi její humor. Akorát mi přijdou už její hrdinky až moc dokonalé. Ale je to milé čtení na deštivé odpoledne.

cori
cori
05.11.2017 3 z 5

Červená knihovna, v níž se dva potomci šlechtických rodů v 21.století do sebe zamilují, přitom musí zdolat nejen rodové prokletí, kdy muži přichází o první manželku a ženy jménem Štěpánka nikdy nespočinou na manželském loži s představiteli rodu Michorowských. Namlouvání obou hrdinů je pokládáno pasážemi z prababiččina deníku a turistickým průvodcem po oblasti rakouského Wolfgangsee a Bad Ischlu.

raty
raty
10.08.2016 4 z 5

Milé, příjemně nenáročné čtení okořeněné autorčiným humorem, který se mi moc líbí.

jitvav
jitvav
12.04.2016 4 z 5

Knížka se mi líbila. Je to příjemné, pohodové čtení. Citlivě navazuje na předchozí díly. Kapitoly jsou proloženy prababiččiným deníkem, který nám trochu připomíná historii rodiny Štěpánky Rudecké (hlavní hrdinky z Malomocné) v období před 1. světovou válkou. Ano, není to nijak náročné čtení, ale v trošku složitém období, které jsem teď měla, mi kniha docela padla do noty.

Autorovy další knížky

Táňa Kubátová
česká, 1958
2019  83%Bukůvky
2017  63%Vánoční zázraky
2018  79%Osud tančil charleston
2006  83%Hrníček z lásky
2009  78%Abstinentka

Kniha Štěpánka je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce40x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x