Tajemství noci

Tajemství noci https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15331/bmid_tajemstvi-noci-chC-15331.jpg 4 124 11

Mallorenovi série

< 4. díl >

Anglie 1762 Mladá a půvabná Rosamunda Overtonová uzavřela sňatek z rozumu s postarším mužem. Manželství plynulo poklidně až do chvíle, kdy jí její muž dal velmi neobvyklý úkol, a to zplodit dítě s cizím mužem a zajistit tak dědice obrovského rodinného jmění. Náhoda přivede Rosamundě do cesty zraněného cizince, mladého lorda Branda Mallorena. Rosamunda mu zachrání život a na oplátku ho požádá, aby jí pomohl splnit manželův úkol. Aby nebyla poznána, schází se s Brandem pouze v masce. Po několika schůzkách se do sebe mladí lidé zamilují. Brandovi se podaří odhalit totožnost své tajné milenky a to právě včas - Rosamundě a jejímu nenarozenému dítěti hrozí smrtelné nebezpečí..... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Secrets Of The Night , 1999


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
04.03.2022 4 z 5

Romantický vtipný příběh a zároveň připomínka života společnosti a jejích pravidel. Rosa je mladá žena, která se vypravila na "výpravu s tajným posláním", je jí to proti srsti, ale co by neudělala pro manžela a pro tamější obyvatelstvo. Všichni na ní spoléhají.
Jenže to by cestou domů z neúspěšné mise nesměla najít cizince, který je buď opilý nebo umírá. Každopádně její rozhodnutí ho vzít k sestřenici domů a tam se o něj postarat ovlivní pak život nejen jí.
A také mě napadla otázka "víry", zde je "někdo, kdo rozhoduje, jak správně žít". Otázkou je, jestli má na to právo a hlavně jakým způsobem to prosazuje.
Vtipné scénky, spousta nečekané romantiky i ukázka pospolitosti jedné mocné šlechtické rodiny - to vše vás čeká, pokud po této knize sáhnete.

ariel platto
06.08.2020 5 z 5

Tohle bylo slaďoučký :)
A slovo "ještě" si zamilujete. Krásný, něžný, super kniha! Série má vzestupnou tendenci. Doufám, že i další díl bude dobrý, jako byl tento.


miruska1
04.12.2019 5 z 5

Další skvělá část serie......

zimolka
02.07.2019 5 z 5

další krásný díl z řady Mallorenů

munka
11.12.2018 5 z 5

Pekný príbeh s troškou napätia. Samozrejme nechýba romantika. Ďalší zo súrodencov Mallorenovcov našiel osudovú lásku. Rosa a Diana boli super, Brand a Bey za nimi veľmi nezaostávali. Veľmi podarená séria.

ketvin
21.03.2018 5 z 5

Nechápala jsem, proč Branda někdo považuje za nejlepší postavu, protože mi přišlo, že v předchozích dílech se skoro neprojevil.... ALE v tomto dílu byl prostě úžasný a Bey také (i když tam klidně mohl být více a chyběl mi i Bryght...). Rosa byla také super postava, ale trošku lepší to být mohlo... :) Diana se krásně uvedla a bylo jasné, že se vrátí...
Příběh tohoto dílu byl napínavý a i když konec je vždy "jistý", tak cesta byla hezky klikatá s překvapeními :) Byly zde hezké, dojemné momenty, zábavné chvilky i typicky mallorenovské okamžiky, jako např. setkání bratrů po Brandově uspání... :) Hezká kniha, možná nejlepší díl!

účetní
21.02.2018 5 z 5

Moc pěkné, četla jsem tento díl již před mnoha lety a už tehdy se mi líbil, ale po přečtení pátého dílu mi to nedalo a přečetla jsem ho znovu. Brand se mi moc líbil, byl to milý a okouzlující chlapák, s Rosou se k sobě moc hodili, pojily je stejné zájmy, smích, vzájemná láska a respekt.

Lee7
03.02.2018 4 z 5

Pěkný čtvrtý díl. U této serie se pořád bavím.

Marci_Vaj
16.06.2017 5 z 5

Čtvrtý příběh také nezklamal. Další z Mallorenů našel svoji dámu. Velmi vydařená série. Ještě zbývá Černý markýz, nejstarší a stejně zajímavý jako ostatní v rodině :-)

Etule
26.03.2016 4 z 5

Knihu jsem četla po letech a opět se mi líbila. Mám ráda Branda, takže jsem se na jeho příběh velice těšila. Je pravda, že před lety mi připadala asi o něco uvěřitelnější. Nebo je to možná jen tím, že jsem stále cyničtější a nevěřím v lásku na první pohled. ;) Přesto jsem se do příběhu ráda ponořila a na chvíli, opravdu jen na malinkou chvíli, tomu zkusila uvěřit.
Krom toho s Mallorenem přece nic není nemožné. ;)

mac.martina
30.03.2013 5 z 5

velmi zajimavý příběh a Mallorovi opět dokázali že pro ně není skoro nic nemožné :-)