Neurozená hraběnka

Neurozená hraběnka https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158637/bmid_neurozena-hrabenka-TmP-158637.jpg 4 71 10

Mallorenovi série

< 11. díl >

Catesbymu není osud právě nakloněn. Po nuceném odchodu z armády se nepohodl se starším bratrem, čímž si uzavřel přístup do rodového sídla. A pak jednou navečer kráčí ulicí, pohroužen do chmurných úvah, když zahlédne skupinku pobudů, která přepadla mladou dámu. Alespoň této nepravosti může zabránit – a tak to i udělá. Prudence si nevybrali za oběť jen ti násilníci. Život jí ničí také sobecký bratr a arogantní snoubenec, avšak ona nese svůj úděl statečně. A pak se náhle všechno změní: ten neznámý dobrodinec ji zachrání nejprve před útočníky a následně i před dalšími strázněmi: ožení se s ní. Takovýto neuvážený skutek by možná Catesbyho vznešená rodina přešla pouhým pokrčením ramen, kdyby se po náhlé bratrově smrti nestal hrabětem. Takový skandál – dědice rodového titulu a jmění má povít neurozená žena! Catesby a Prudence se sice ještě pořádně neznají, ale v nastalé situaci jim nezbývá nic jiného, než být jeden druhému oporou. A kdo ví, možná mezi nimi vzklíčí i láska?... celý text

Přidat komentář

jaja1989
04.03.2020 5 z 5

Není moc knih, které jsem přečetla jedním dechem,ale tahle je jedna z nich.
Prožívala jsem s Prudence její rozhořčení nad bratrem deb...,ale i její strach z budoucnosti a jsem ráda,že si našla Cate.
Bohužel oproti jiným knihám tam není moc detektivní zápletka a ani moc erotiky, prostě sladarna pro děcka????

miruska1
02.01.2020 4 z 5

Ked som čítala hodnocení, tak sa mi tu knihu nechcelo ani otevřít. Ale.... Pre mna to bol pekny,ctivy pribeh. Ubrala som 1 hvězdičku , ale len preto, že v porovnani s predošlimy částmi bol příběh o poznanie jednodušší......


rampapa
22.08.2018 5 z 5

Krásná knížka

Monul.ka
02.04.2018 3 z 5

Jak jdou všechny problémy lehce vyřešit během pár dní po svatbě. Klidná romantika, bez akce. Jedna ze slabších knih autorky.

vcielka
28.11.2017 3 z 5

Nuda, nuda a este raz nuda. Nielen ze sa jedna o nezazivny roztahany pribeh, ktory sa nametom dost priblizuje knihe One Night For Love z 1999 od Mary Balogh (co je vlajkova knizka k jej Bedwyn sage, ale ktora na skodu slovenskych a ceskych citatelov nebola dodnes prelozena a ani ju vydavatelstva prelozit nechystaju), ale ani som sa nedokazala vzit do ziadnej z hlavnych postav. Hlavna hrdinka i ked autorka sa snazi silou mocou naznacit, ze je chytra, bola v skutocnosti je naivna a trochu prihlupla (ten dojem vo mne umocnuju tie jej uvahy a miestami kostrbate dialogy). V takom pripade to priroda zvykne vyvazit aspon krasou, no autorka ju krasnou nestvorila, iba pritazlivou pre hlavneho hrdinu, ktory bol intelektom na tom o nieco lepsie. Najzaujimavejsia postava z celeho pribehu bol podla mna jeho priatel Perry a nik viac.
Autorka sa snazila do knizky vlozit tolko opisov kazdodennych cinnosti a myslienok hlavnych postav, az zabila cely dej, ktory mal uz bez toho tak chabu zapletku az hruza. A to ani nehovorim o tom, ze napatie je v tejto knizke nulove. Keby autorka silnu polovicu knihy vyskrtala, mozno by ju este ako tak zachranila.
Mimochodom, co ma tento pribeh vlastne spolocneho s Mallorenovymi? To ze niekto raz spomenie grofku Dianu, ze ju raz videl v meste, alebo skoda ze si sa s nou neozenil ty (to mi pripomenulo inak Pistu Hufnagela :) ) a nasilu vsunutu Dianinu navstevu ku koncu, to este nedava knizke pravo stat sa clenom serie Mallorenovych :) Nie su ani pokrvne ani inak spriazneni a ziadnu dolezitu rolu ziadny Malloren v pribehu nehra. Radit sa moze tak max do postmallorenskej serie.
Mimochodom, ak niekto chce zistit ako sa zhruba v tej dobe nazivalo tato kniha vdaka tomu mnozstvu banalnych cinnosti, opisov a myslienok toho citatelovi vela napovie. Predpokladam, ze si ich autorka nevymysla, kedze mala prisup do archivu z tej doby.

Marci_Vaj
18.07.2017 4 z 5

Jedenáctý díl. Ale jo, bylo to pěkné čtení. Takové klidné, plynulé, volně napsané, žádná velká akce, jako v předchozích dílech, ale příběh hezký :-)

havrmoni
27.11.2015 4 z 5

Čekala jsem příběh podobný předcházejícím v této sérii a byla jsem zklamaná,protože to bylo jako dokument s romantikou. Sonda do určité doby do situací mezi šlechtou a ostatními,muži a ženami. Poslední třetina byla ovšem moc pěkná,hodna zařazení mezi Mallorenovi. Chtěla jsem dát 3*,ale po přečtení poznámky autorky,jsem jednu přidala. Byl to skutečný příběh,ale dopadl nešťasně a autorka ho přepsala. Jak sama píše, ,,ženy v 18.stol. to neměly snadné a myslím,že tyto problémy bychom v historických romancích neměli obcházet".

helenkan
29.10.2015 4 z 5

Pěkný,oddechový,romantický čtení.Líbilo se mi to.

LucieV
26.06.2013 4 z 5

Hezky čtivé. Kniha se mi líbila, ale přesto mě otravovalo, jak je hlavní hrdinka posedlá tím, jaké každé její slovo budí dojem a jak to autorka neskutečně detailně opisuje... je to lehce přiškrcené. Přesto dávám 4/5.

kofola33
03.06.2013 4 z 5

Docela prijemna kniha, historicky pribeh okoreneny troskou napeti a lasky, naprosto nenarocne cteni na destive odpoledne.

Štítky knihy

Anglie 18. století romance historické romance

Autorovy další knížky

Jo Beverley
britská, 1947 - 2016
2007  78%Smluvený sňatek
2004  84%Nespoutaná dáma
2002  85%Černý markýz
2005  83%Hříšná dáma
2005  79%Pokušení

Kniha Neurozená hraběnka je v

Přečtených130x
Doporučených6x
Knihotéce110x
Chystám se číst24x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x