Nestoudná hraběnka

Nestoudná hraběnka https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233069/bmid_mallorenovi-nestoudna-hrabenka-CSr-233069.jpg 4 64 15

Mallorenovi série

< 12. díl >

Krásná Georgia se provdala v šestnácti letech za mladého hraběte Mayburyho, ale již po několika letech ovdověla – její manžel zahynul v souboji, který vyvolal ve společnosti skandál. Místní smetánka totiž nepochybuje o tom, že tragédii zavinila nespoutaná hraběnka svou údajnou nevěrou. Zlomená Georgia odjíždí na panství svých rodičů, kde drží celý rok smutek, a doufá, že nepodložené pomluvy nakonec utichnou a ona si najde nějakého jiného manžela – nejlépe bohatého a s co nejvyšším šlechtickým titulem – aby se mohla vrátit k životu, jaký vedla předtím. Těsně před ukončením období smutku se v otcovském domě setkává s nemajetným lordem Dracym, který nedávno odešel z námořnictva, protože zdědil rodový titul a musel se ujmout zchátralého panství, které mu působí jenom starosti. Ze služby si navíc odnesl zranění, jež mu poznamenalo celou pravou tvář. Georgiin otec lord Hernescroft i Dracy jsou milovníci koní a uspořádají závod, v němž změří síly jejich oblíbené klisny Cartagena a Fancy Free. Ten, jehož kůň zvítězí, bere vše a stává se majitelem obou zvířat. Lord Hernescroft se však nechce se svou klisnou rozloučit a nabídne Dracymu výměnný obchod – místo koně svou dceru za manželku…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Scandalous Countess , 2012


více info...

Přidat komentář

miruska1
07.01.2020 4 z 5

V prvej polovičke knihy som si vravela,že tato časť je asi najslabšia z celej serie / uplne jednochy pribeh/ ale niekde v polke knihy sa to zmenilo, a pribeh začal byť o dosť zaujimavejši a napinavy. Zaver mohol byť trošku dramatickejši,ale inač pekny a zaujimavy pribeh....

viki77
23.08.2019 4 z 5

Celkem hezký román.


Leona91
09.04.2019 4 z 5

Příjemné oddechové čtení, které neurazí. Byla to má první kniha od autorky a určitě sáhnu po jiných knihách.

NathalieVerdun
28.02.2019 5 z 5

Keď som na túto kniha narazila, vôbec som netušila, že patrí do série Mallorenovcov - to som zistila až oveľa neskôr a tak to asi bolo aj lepšie, lebo som si ju mohla dokonale vychutnať bez porovnávania s inými. Zaujímavý príbeh, ktorý cez všetky netradičnosti pôsobí stále vierohodne a realisticky - krásne vykreslené charaktery i doba.

Petule5
06.10.2018 5 z 5

Velmi dobře se mi četl příběh hraběnky. Hlavní hrdinka byla moc sympatická a styl vyprávění byl také vyhovující. Určitě budu v čtení pokračovat i v dalších dílech.

munka
17.09.2018 4 z 5

Pekné oddychové čítanie, ale prvé knihy z tejto série sa mi páčili viacej.

Marci_Vaj
25.07.2017 4 z 5

Dvanáctý příběh byl stejně jako předchozí, volně plynoucí bez větších "akcí", ale četl se hezky. Ačkoliv se mě příběhy kde přímo figurují Mallorenovi líbí více, nedá se říct, že bych se i k těmto volným pokračováním nikdy nevrátila. Doporučuji jako oddechové čtení :-)

EvikU.
07.04.2017 4 z 5

Kniha se pohodově četla a byla hezká. Určitě doporučuji.

jaja1989
07.04.2017 2 z 5

Nejslabší kniha od autorky.

ospalaa
12.01.2017 5 z 5

Moc hezká, oddychová četba. Knížka se četla sama. Narazila jsem na ni náhodně v knihovně a určitě se podívám i po dalších knihách této autorky.

JanaDor
07.06.2016 3 z 5

Kniha je hezká, milá, pohádková, ale něco navíc ji chybí. Je příjemná pro chvíle oddychu, ale vím, že už nebudu mít potřebu ji číst znovu.
Na příběhu se mi líbila romantika sbližování. Tajné dotyky, ukradené polibky, nenápadné pohledy a k intimnějšímu sblížení došlo v jemných náznacích až na konec knihy. Něco tato doba má do sebe. Sex až v manželství, ale pravé lásce to nevadí.
Jak sama autorka v doslovu poznamenala, vybrala si rysy románu, které pro tehdejší 18. století v Anglii nebyly až tak typické. Tím je vdova, skandál ve společnosti související se smrtí a muž s poznamenanou tváří. Pátrala v historických pramenech, aby tehdejší dobu v tomto vykreslila co nejvěrohodněji. Je to zajímavé i poučné.

havrmoni
29.11.2015 4 z 5

Hezký příběh o tom jak se rozvíjí povaha hl.hrdinky i vztah s Dracym. Příběhy této spisovatelky jsou takovou sondou do života lidí ve společnosti v určitém období. Není to jen bezduchá romantika,ale člověk se taky dozví spoustu zajímavých věcí.

Jindřich osmý
23.11.2015 4 z 5

Tato četba mě nikdy nezklame.Pohodové čtení.

Aracely
10.07.2015 4 z 5

Recenze v záložkách...

Maxina
06.02.2015 5 z 5

Knihu jsem si koupila 4.2. elektronickou a jako všechny historické romány této spisovatelky jsem ji přečetla jedním dechem. Opět zajímavý příběh a i když jsem takových románů přečetla spousty, tento má kromě romance i příjemnou detektivní zápletku a hrdinové se na sebe nevrhají hned po pěti stránkách knihy :-) Doporučuji a dávám 5 hvězdiček.