Lovci ohně

Lovci ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362846/bmid_lovci-ohne-krT-362846.jpg 4 138 30

Devátý případ inspektorky Malin Forsové. Časného zářijového rána, dosud zahaleného tmou, zavede zlá předtucha Malin Forsovou do Rydského lesa. Z průmyslové oblasti na okraji Linköpingu se až sem šíří kouřová mračna z obrovského požáru. Jenomže pach spáleniny nepřichází pouze z hořící továrny. Před Malin leží na zemi ohořelé tělo jakési ženy. Den předtím byl v kontejneru nalezen mrtvý devítiletý chlapec. Zavražděný. Pocházel z rozvrácené rodiny, žil s osamělou matkou alkoholičkou a často v noci odcházel z domova. Ale kdo ho mohl chtít zabít? I když to tak na první pohled nevypadá, Malin tuší, že obě vraždy spolu souvisejí. Společně s kolegy se těžce dopátrávají stop, které je posléze dovedou až do zemí, z nichž se rekrutují současní otroci, lidé bez práva na život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Eldjägarna , 2015


více info...

Přidat komentář
Dumicek
Dumicek
08.09.2023 5 z 5

Dlouho jsem nečetla pokračování s Malin..nějak jsem prostě v tom množství nepřečtených knih co doma mám úplně zapomněla..no a jaká škoda! Tohle bylo super,smutný a silný příběh a opět jsem se utvrdila v tom,že knihy od Monse jsou prostě to,co mám tak ráda a nikdy mě nezklamou a vždy po nich ráda sáhnu..

RMarkéta
RMarkéta
03.05.2022 5 z 5

Klasická severská kriminálka, přesně taková, kterou mám moc ráda. Žádné zbytečně dlouhé kapitoly. Žádné zdlouhavé věty a souvětí. Žádné zbytečné pitvání a roztahování příběhu. Téma opět zajímavé a reálné. Jsem ráda, že Harry Hole v sukních, tedy Malin, se nevěnuje alkoholu. Mons Kallentoft stále umí. Dokonce jsem se těšila na rozmluvy mrtvých. Bylo jich tu méně, ale pořád stojí za to.


judith141
judith141
27.01.2022 4 z 5

Hodně zajímavé téma, kniha se mi četla dobře, jen ten konec byl nějak useknutý moc rychle.

apq
apq
29.01.2021 3 z 5

Kniha je čtivá a docela napínavá.

gad
gad
28.12.2020 4 z 5

Už to nebylo ono, předchozí díly mne držely v napětí přece jen více. Opět silná sociální linie i zajímavá zápletka. Jen mi chyběly promluvy mrtvých obětí, které rapidně ubyly. Malin už tolik neřeší chlast, ale našla si jinou závislost. Kdoví, jak to dopadne se Zekem. Takže přečtení dalšího dílu je nasnadě. :)

Eicherik
Eicherik
02.08.2020 4 z 5

Už to zkrátka není ono. Příběh je příliš překombinovaný a nepříliš uvěřitelný. V porovnání s jinými detektivkami tahle kniha obstojí, ale když ji srovnám se starými díly této série, tak jsme hluboko pod nastavenou laťkou. Román má také velmi silnou sociální linku. Manželé Per Wahlöö a Maj Sjöwall by měli radost.

blackoutzuzi
blackoutzuzi
12.05.2020 4 z 5

Kallentoft opět otevírá téma velmi aktuální a realistické, které se může odehrávat kdekoliv na světě. Chování některých postav je až děsivé - je to jejich arogance, sebestřednost a neúcta k životu druhých, ze které vás bude mrazit po těle.. Čeho si pravidelný Kallentoftův čtenář všimne, tak je to rapidní redukce vsuvek mrtvých – ač někomu mohou připadat úsměvné či dokonce rušivé, já osobně jsem se přistihla, že jsem je za každou kapitolou vyloženě hledala a čekala, kdy se k situaci konečně vyjádří oni mrtví. Ať už toto rozhodnutí vzniklo na základě zpětné vazby od fanoušků či na vlastním uvážení autora, tak doufám, že Kallentoft tento krok do budoucna přehodnotí a ony vnitřní monology mrtvých začne opět více začleňovat :)

SilvieSisinka
SilvieSisinka
11.03.2020 4 z 5

Opět velice spokojená. Jeho knihy miluji. Jen tak dál :-)

šipek
šipek
10.10.2019 4 z 5

Tento autor má zajímavý způsob psaní z pohledem již nežijících postav této detektivky. Kniha nastavuje neradostný pohled na současný zvrácený lidský svět. Jen škoda, že se mi nepodařilo číst tuto sérii postupně.

janastok
janastok
26.08.2019 4 z 5

Opět dobrý příběh ze série. Mnohem lepší než Vůně ďábla, kterou jsem omylem přečetla dříve. Jen ta alkoholová linka! Malin buď chlastá první ligu nebo nepije vůbec, ale neustále alkohol řeší. Podle mě to příběhu škodí.

Laura99
Laura99
01.07.2019 5 z 5

Dřív se mi dostala do ruky knížka Vůně ďábla, dočetla jsem ji s vypětím sil, hrůza,nuda,nejhorší. A proto mě kniha Lovci ohně příjemně překvapila. Vůbec se mi o Malin už nechtělo číst, a to jsem se vždy těšila.

katka.oo
katka.oo
28.06.2019 3 z 5

Malin ach Malin, mám tě moc ráda, ale ze začátku se mi ty knihy s tebou líbily mnohem víc. Nebylo to špatné, ale ani nejlepší, uvidíme co bude dál. Souhlasím s níže uvedeným komentářem whiolet, Malin sice už nepije, ale zase pořád přemýšlí jaké to bylo, když pila.

Vojslava
Vojslava
31.05.2019 4 z 5

Další příběh ve jménu živlu - protentokrát žhavého jako poušť a požár. Hlasy spíš komentují, než by radily. Malin spolu s celým týmem řeší případ, který obepíná planetu, a nakonec z toho vzejde četba, která není až tak hluboká, ale působivá. Neodpustím si další díl...

vasekv499
vasekv499
23.05.2019 4 z 5

Borec. Můj letošní objev. Kam se hrabe Nesbo.

Simstr
Simstr
11.02.2019 5 z 5

TOP !!! čím dál lepší !!!

whiolet
whiolet
10.01.2019 2 z 5

Tuhle sérii jsem měla celkem ráda,ale díl od dílu je to horší a horší.
Lovci ohně na mě nijak nezapůsobili. Kniha byla místy nudná, motiv jasný už na začátku a vůbec jsem nepochopila proč tam byla i Tove.
Díky tomu, že Malin už nechlastá, všude kde se pije Malin přemýšlí, jaká bývala asi ona,když se ožírala pod obraz....no a,když o tom přemýšlí i po desátý,tak už je to trapný.

Devil-Ivet
Devil-Ivet
25.12.2018 4 z 5

Na tento díl jsem se těšila jako nikdy. Na nový případ s Malin Forsovou a na její životní události. A přestože to nebylo dokonalé a nepředčilo to mé očekávání, četlo se to pěkně. Bylo to svižné, napínavé a její rodina mnou opět pohnula. Jen by nemusela být tak tvrdá a neustále hlídat Daniela. Ne každý má pro to pochopení…

konicekbily
konicekbily
20.11.2018 5 z 5

Hluboké zamyšlení nad nerovnoměrným vývojem světa a nad jeho nespravedlnostmi. Prolínáním osudů lidí z různých končin zeměkoule, navíc svým svérázným stylem psaní, vytvořil zrcadlo současného stavu lidské společnosti. Neradostné.

Saša57
Saša57
17.09.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Knihy s komisařkou Malin jsou vynikající. Doufám v další díly. Mohu jen doporučit!

helcab
helcab
19.08.2018 5 z 5

Opět zajímavá a čtivá kniha. Nezklamala...