Malé jizerské ticho

Malé jizerské ticho https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77444/male-jizerske-ticho-77444.jpg 4 5 3

Poeticky laděný text doprovází nádherné fotografie Jizerských hor ve všech ročních obdobích.

Přidat komentář

Mánička178
29.12.2019 4 z 5

Ze stránek Malého jizerského ticha na vás bude sálat čirá láska... k nádheře a důmyslnosti přírody, ke kopcům, k tichu, k radosti utíkání se do nitra jizerských lesů. Občas z vyprávění ukápne slza stesku - nad zkázou, kterou může způsobit lidská činnost, nad nenávratností starých časů, nad tím, co pominulo a už se nebude nikdy opakovat. Ale vždy zbývá naděje, a pro Jizerské hory to platí rovněž :)

milamarus
20.09.2019 5 z 5

Osobité, nezanedbatelné a inspirativní čtení.

-----------------------------------------------------------------------
ÚRYVEK:
(…) Měl jsem to štěstí, že mi Jizerské hory hleděly přímo do oken. Vídal jsem je v oranžovém světle vycházejícího slunce i v dohasínajícím přísvitu večerních červánků, hleděly na mne zpod mraků i z průzračného nebe. A měl jsem na vybranou: zvyknout si na ně jako na okoukaný obraz, který přestaneme vnímat, anebo v tom zdánlivě neměnném panoramatu nacházet pokaždé něco nového, brát je jako malý výsek živé skutečnosti, která slibuje a přitahuje, která vybízí a vábí k objevování.
Ano, už ten pouhý pohled z oken byl neustálou výzvou. A mě nebylo třeba zvlášť naléhavě vyzývat.(…)


jprst
08.12.2011 3 z 5

Malý sourozenec obrazové publikace Jizerské ticho z roku 1978 od stejného autora. Jestlipak se narodí sourozenec ještě menší?