Dokonalá vražda

Dokonalá vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126200/dokonala-vrazda-126200.gif 4 46 7

Malcolm Fox série

< 2. díl >

Malcolm Fox s týmem policejní inspekce jsou zpět: tentokrát v městečku Kirkcaldy vyšetřují, zda již usvědčeného detektiva Cartera jeho kolegové nekryli. Jednoduchý případ – dokud ho nezkomplikuje smrt bývalého policisty. Stopy překvapivě vedou do bouřlivého roku 1985, kdy teroristé odhodlaní vybojovat Skotsku nezávislost rozesílali poštou bomby a spory antraxu, plánovali únosy i atentáty a pátrali po policejních provokatérech ve vlastních řadách. Inspektor Fox hodlá pravdu odhalit stůj co stůj, ačkoli tím na sebe přivolá hněv nadřízených a nakonec musí... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Impossible Dead , 2011


více info...

Přidat komentář

Jessie26
14.10.2019 3 z 5

Zápletka se mi líbila, ale chvíli trvalo než jsem se do knihy zacetla. Na mě tam bylo spousty postav, spousty jmen, spousty názvu míst. Některé části byly těžší pro orientaci.

barbara7379
24.02.2017 3 z 5

Takové nějaké kostrbaté, nepřirozené rozhovory, neuvěřitelné postavy... nevím, jestli je to knihou nebo překladem.
Příběh je ale zajímavý


Nikol18
23.10.2016 5 z 5

Skutečně realistická kriminálka, kde se většina věcí dělá postaru, bez použití té nejmodernější techniky a k tomu jak autor vylíčil prostředí Skotska a dob minulých, kde zemí zmítaly nepokoje, skvělé. Nadchlo mě to, člověka to donutí přemýšlet, kdo je vrah a jaké ho k tomu vedly pohnutky.
Dokonce i mírně nastínil problémy jednotlivých představitelů, tak jemně a nenásilně, že jste to s nimi prožívali taky a přáli si, aby to s nimi dopadlo dobře.

čef
16.05.2016 5 z 5

Detektivka je to také, ale pro mne spíše román o skotském nacionalismu v dobrém i hodně špatném významu tohoto slova. Zajímavé i z dnešního pohledu, kdy se rozhoduje o Skotsku v Evropě nebo v GB. Samotná kriminální zápletka je dost složitá, k řešení se dospěje spíše nahodile se štěstím záblesky inteligence než trpělivým sběrem a vyhodnocením důkazů. Překážky kladené do cesty hlavnímu detektivovi jsou také o dost větší než v převážné většině románů tohoto druhu literatury. Poměrně složité ale inspirativní čtení.

Merlinit
30.07.2015 4 z 5

Malcolm Fox je líbezný: v podstatě pacifista, trochu těžkopádný, zato však pořádně umanutý. Když pojme myšlenku, že je ten čtvrtstoletí starý případ nedotažený, jde za ní, jako buldok, bez ohledu na vysoké posty zúčastněných, na osobní ohrožení i na varování přátel. Zkrátka a dobře detektiv podle mých představ!

Plútarchos
19.01.2015 3 z 5

Malcolm Fox je příslušníkem policejní inspekce, takže prošetřuje a dohlíží na strážce pořádku. Není tedy tím nejoblíbenějším policistou a taky má problémy se svou sestrou a nemocným otcem. Případ, který musí nyní prošetřit se záhy zkomplikuje a obyčejná stížnost na policistu přeroste v několik vražd. Malcolm a jeho tým postupně odhalují dávnou minulost a hříchy z mládí dnes usedlých a ctěných občanů Skotska. Tuctová detektivka - nevím proč se kniha jmenuje "Dokonalá vražda", když se tam žádná taková nevyskytuje! Že by autor zaměnil názvy svých knih? Tři hvězdičky za čtivost a charakter postav.

LG73
06.06.2013 4 z 5

Velice dobře napsaná detektivka ze skotského prostředí. Hlavní hrdina člen policejní inspekce se trošku nechtěně zaplete do vyšetřování vražd, jejichž kořeny sahají až ke skotským teroristickým skupinám působícím v 80. letech. Postupně začne odkrývat skutečnosti, které by podle některých měly zůstat ukryty. Svým pátráním se dostává až k těm nejmocnějším a tím stále více ohrožuje svůj život. Ian Rankin napsal kvalitní příběh s vynikající detektivní zápletkou, která se skvěle čte.

Autorovy další knížky

Ian Rankin
britská, 1960
2000  74%Uzly a kříže
2011  89%Přehlídka
2001  79%Hra na schovávanou
2009  77%Jména mrtvých
2012  74%Dokonalá vražda

Kniha Dokonalá vražda je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce66x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x