Dohoda

Dohoda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485089/bmid_dohoda-Kq8-485089.jpg 3 103 30

Mala M. série

1. díl >

Když Mala pozná modrookého boha sexu, obrátí se její život vzhůru nohama. Zakouká se do něj a pak se zmatená a omámená rozhodne, že tohoto muže, který jí během půl hodiny poskytl více rozkoše než všichni její dosavadní chlapi dohromady, musí za každou cenu najít. Jako na potvoru se neznámo odkud vynoří „ten druhý“ – okouzlující, roztomilý a inteligentní soused, který je připraven učinit mnohé pro to, aby udržel dobré sousedské vztahy. Je lepší vrabec v hrsti, nebo holub na střeše? Ale to je asi nejmenší problém z těch, které se na Malu valí. Část z nich se týká i její nejlepší kamarádky Zuzy. A to se Male vůbec, ale vůbec nezamlouvá... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Mala M. , 2021


více info...

Přidat komentář

andy_nejedla
11.01.2024 1 z 5

(SPOILER) No... Nevím, kde začít. Dlouho jsem nečetla horší knížku. Popisy věcí, které mě nezajímají a navíc špatnej popis, nevím, jestli jsou tak špatné autorky nebo překlad, ale fakt hrůza. Děj celkem o ničem, na posledních dvaceti stránkách asi pokus o detektivku? Tím to fakt nezachránily. A otevřený konec, aby se čtenář nedozvěděl vůbec nic.

Normálně mám takovéhle oddechovky ráda, ale chce to i nějakou zápletku, i když jednoduchou a ne tohle. Další díl určitě číst nebudu.

monika0181
03.01.2024 odpad!

Nejsem fanouškem polských autorek, ale tato kniha je fakt vrchol hlouposti.
Nevím, zda zda se autorky rozhodly, že čím více vulgarit v knize bude, je asi lepší.
Nesedl mi styl a ani vulgarity, v některých knihách k příběhům patří a nevadí. Tady to na mě působilo snahou upozornit.
Už dlouho se mi nestalo, že jsem knihu ve dvou třetinách odložila, protože to byla totální ztráta času.


Monni
29.12.2023 2 z 5

Tak tohle byla hrůza. Většinou od tohoto žánru nic moc nečekám, jen prostě oddechovky u kterých nemusím moc přemýšlet, ale tohle bylo mučení :-D. Hlavní hrdina byla opravdu velice nesympatická, sprostá, postelová a ne moc chytrá tupka :-D. Celou knihu se čtenář vlastně nic moc nedozví. Pro mě to bylo nezáživné a na to, že má kniha pár stránek sem se s ní trápila celkem dlouho. Druhý díl číst určitě nebudu a konec si domyslim.

whiolet
11.06.2023 3 z 5

S knihami od polských autorů mám jeden velký problém a to, že hlavní hrdinka je většinou nesympatická sprostěnka
No ani tady to nebylo jinak. Bohužel.
Jinak to bylo odpočinkové čtení s dobře popsanými erotickými scénami ( kterých tam,ale nebylo mnoho).

Luna5000
04.06.2023 2 z 5

Tuhle knížku jsem absolutně neměla v plánu číst, ale s kamarádkami jsme se dohodli, že si ji společně přečteme. Řekla bych, že to byla naprostá ztráta času a papíru. Ještě že ta kniha je tak tenká. A ani jsme nevěděli,že to má pokračování, které ale už číst nebudu, jak to celé dopadlo si domyslim. Co opravdu nemám ráda jsou vulgarismy,které tady rozhodně nechyběli a hlavní hrdinka ze sebe neustále dělá tu nejhorší a nejhloupějsi osobu na celém světě.
Na druhou stranu kniha se nečetla až zase tak špatně, docela to utíkalo a mám ráda, když se v knize objeví věci, které jsem nečekala jako tomu bylo tady.
Nicméně příběh číst znovu opravdu nebudu a myslím že ani žádný jiný od těchto dvou autorek.

6591
26.05.2023 2 z 5

Tak horší erotiku jsem ještě nečetla. Pořádně se ani nic neděje celou knihu a ani erotické scény tam nejsou. Hlavní postava je nesympatická blbka. Kniha na konci ani nijak nekončí, takže velice nedoporučuji.

veverrka11
09.04.2023 2 z 5

Knížka patří do žánru erotických knih a podle toho taky vypadá děj. Nicméně jde o jednoduché lehké čtení, vhodné třeba v létě na pláž.
Mala je opravdu pitomá hlavní hrdinka, závislá na alkoholu a posteli. Její neschopnost a myšlenkové pochody mě v průběhu čtení docela ubíjely. Paula jsem si zamilovala, tedy až na samotný závěr knihy, kdy se objevila jeho pravá povaha. Piotr je typický bad-boy, gangster, který je mimo jiné i ne zcela typicky milovníkem hudebního umění.
Děj se točí zejména okolo tří výše zmíněných postav, což knize lehce škodí ve smyslu, že by mě zajímalo i pozadí některých událostí a myšlenkové pochody jiných postav

Lucyk01
04.03.2023 2 z 5

Máme tady další knižní recenzi. Tentokrát na erotický román od dvojice polských autorek.

Od začátku jsem věděla do čeho jdu, protože jsem asi před 3 týdny dočetla knihu Kolotoč od Pauliny Swist. Ale zajímalo mě i psaní té druhé autorky. Ale bohužel musím říct, že mě kniha moc nenadchla.

Styl psaní byl jednoduchý, nijak originální. Četlo se to samo, ale zdálo se mi, že kniha nemá konec přesto, že je krátká. Příběh byl docela nudný a pořád jsem přemýšlela, proč se to zrovna jmenuje dohoda. Podle názvu jsem myslela, že to bude originální a peprné, ale ono nic a až na konci ten název dával tak ze 30% smysl. A když jsem knihu konečně dočetla, byla jsem ráda, že byla už za mnou.

Hlavní postava Mala mi byla taková nemastná, neslaná. Moc mi nesedla. A vadilo mi na ni její slovník, protože nemám ráda, když postava si sama sobě nadává v myšlenkách a celkově používá další vulgarismy.

Erotická část, které tam nebylo mnoho, se mi asi líbila ze všeho nejvíc. A Ramses tam pěkně válel.

Každopádně ten konec byl lepší a navnadil na další díl. Díky tomu si plánuji přečíst další díly v sérii, protože jsem zvědavá, jak to dopadne.

Nicméně pro někoho to může být skvělá odpolední nebo víkendová oddechovka, se kterou můžete překonat tyhle dnešní hnusné, deštivé dny.

Áňa 998
07.01.2023 1 z 5

Tak tohle opravdu ne :-D Nejenže je hlavní hrdinka totální trubka, děj je plochý... bez překvapení... Série Prokurátor se mi líbila víc.

Jita160
03.01.2023 2 z 5

Takové nemastné, neslané bez jiskry a vzrušení,místy jsem se nudila.
Hlavní hrdinka je sprosta jak dlaždič a pije jak starej námořník.
Potká boha sexu a užije s ním noc i když kvůli pití si ji celou nepamatuje :⁠-⁠O
Příběh měl určitě dobře našlápnuto i zápletka se rozvíjela dobře,jen mě nějak unikla ta poinata "Dohoda,,

Knihom_olka_
19.11.2022 4 z 5

Tahle kniha je hrozně specifická, a proto věřím, že spoustě lidem nemusela sednout, přesto u mě přišla v ten pravý čas, a tak jsme ji dokázala docenit.
Hlavní hrdinka mi přišla na jednu stranu skvělá a vtipná, na druhou toho na mě z její strany bylo občas trochu moc. Její myšlenkové pochody jsem občas nepobírala, přesto mi to nějak zvlášť nevadilo.
Pointa už za mě byla lehce slabší. Taková lehce zplácaná a zmatená. Co jsem ale opravdu nedávala, byla ta polská jména. Nic proti, ale hrůza. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila celkem oba, ale jsem rozhodně tým Pavel, jelikož Ramses byl na mě až moc toxický.
Konec se mi taky líbil, a nechal toho dost otevřeného, a tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

Dela90
01.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Anotace:
Mala pozná boha sexu na jednom z večírků u své nejlepší kamarádky, od té doby se jí život převrátí vzhůru nohama. Pořád na něj myslí, ale mezitím život plyne dál. Pozná souseda, který o ní stojí. Ona, však moc ne. Stráví s ním nějaký čas a pak potká onoho boha a zjistí, kdo, že to je. Za rohem však číhá jeden problém za druhým a ani její nejlepší kamarádka Zuzka není v bezpečí.

S autorkami tohle byla moje první zkušenost, a musím konstatovat. Že byť mě to docela ze začátku bavilo a knížka se četla opravdu dobře. Hrozně moc mi vadily ty vulgární slova. Na můj vkus jich bylo prostě příliš. Co se týká hlavní hrdinky připadala mi trošku jako ztroskotanec, kterému je nejlíp, když se pořádně opije a ani psychické zdraví nebyla zrovna její nejsilnější stránka. Já měla ze začátku pocit, že si vůbec nevážila sama sebe. A ty její neobvyklé přirovnání, ještě teď se směju a nevycházím z údivu. Jako chilli a vanilka?

Moc jsem tu pointu ohledně Dohody nepochopila, přišlo mi to takové trošku přitažené za vlasy. Ovšem druhý díl může být zajímavý, jestli se holky budou mstít. Takže za mě je to taková průměrná oddechovka.

knihomolkaJani
07.10.2022 3 z 5

Knihy od Pauliny miluju, proto mě dost mrzí ta klesající kvalita. Hlavní hrdinka zde není nejostřejší tužka v penále a moc si asi neváží sama sebe. Ale kniha se čte dobře, rychle a místy mě i překvapila.. Konec mě nalákal na pokračování, tak uvidíme, jestli to bude stát za to.

Lovana
13.09.2022 3 z 5

Po přečtení sérií Prokurátor a Kolotoč jsem se pustila i do této knihy a byla jsem zvědavá na spolupráci autorek ( i když podle Goodreads je série psaná stylem jeden díl, jedna autorka, druhý díl druhá – stejně jako třeba Půlnoční kroniky v podání Laury Kneidl a Biancy Iosivoni, přičemž tento díl měla psát Paulina) a bohužel úrovní předchozích sérií tato kniha nedosahuje.
Mala je hodně zvláštní postava, pořád by pila (alkohol, ne vodu :-D), slovník je taky síla, ale celou dobu jsem přemýšlela, jestli je opravdu tak blbá nebo to jen dělá… Z pánů jsem si na zadek rozhodně taky nesedla… Asi jediná relativně normální postava je Zuzka, ale ani u ní jsem si tím v některých chvílích nebyla jistá…
První půlka knihy mě moc nebavila, přišlo mi, že se tam vůbec nic nedělo. Potom se to zlomilo a začalo se něco dít. Každopádně knížce nechybí čtivost, stejně jako u předchozích sérií Pauliny a i když mě tato kniha až tolik nebavila, tak jsem ji přečetla hodně rychle.
Konec mi přišel dost uspěchaný a trošku jsem se ztrácela, ale kniha má naprosto otevřený konec a jsem zvědavá, jak to teda bude dál, takže si další díl určitě přečtu.

Hodnocení 3,25*/5*

katallinka
10.09.2022 3 z 5

V podstatě to vůbec nebylo špatné, ale oproti předchozím knihám, to prostě nebylo ono. Zápletka i postavy mi celkem vyhovovaly. Nicméně na můj vkus se zde objevovalo zbytečně moc sprostých slov. Navíc konec mi připadá hodně nedomyšlený.

dencazrnu
08.09.2022 4 z 5

No upřímně mám z knihy takové rozporuplné pocity. Od Pauliny jsem byla zvyklá trošku na něco jiného, ale zase nemůžu říci, že by mě kniha zklamala nebo že se mi nelíbila. Bylo to hodně jednoduché a odpočinkové čtení s troškou mafiánské zápletky. O logice některých věcí se tady bavit asi úplně nebudeme, ale každopádně pokud se chcete odreagovat a místy i pousmát, určitě knihu doporučuji a osobně jsem zvědavá na další díl, protože plno věcí zůstalo nedořešených :-)

rampapa
24.08.2022 5 z 5

Mě se knížka moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

MAU256
16.07.2022 2 z 5

No nevím, co si o tom mám myslet. Mala - alkoholička, co nemůže přestat myslet na modrookého mafiána a na sex s ním. Co se mi na ní líbilo, že pro kamarádku Zuzku by udělala cokoli. A tím bude zřejmě pokračování, do kterého už se nepustím. Knihu jsem dočetla, ale s přemlouváním.

Emma27
30.06.2022 2 z 5

Začatek celkem dobrý,ale pak mě to moc nebavilo.

Zuzana215
22.06.2022 odpad!

Začátek se mi líbil..Malu - sarkasticky vtipnou alkoholičku jsem si oblíbila, vzpomínky na modrookého Boha se mi zamlouvaly, ale pak najednou BUM..začalo to být celé takové zvláštní, neucelené. Místy mi přišlo, že chybí řádky. Nejhorší je, že to má zřejmě pokračování, po kterém nesáhnu.