Na útěku

Na útěku https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496975/bmid_na-uteku-hXn-496975.jpg 2 27 6

Mala M. série

< 2. díl

Povídačky o tom, že v tomto díle se všechno vysvětlí, hodně přeháněly. Naštěstí. Velká láska je úžasná věc, jenomže občas se s ní pojí velké problémy, zvlášť když se ukáže, že bůh sexu je současně i bohem války… Mala sice možná našla chlapa svých snů – respektive našel spíš on ji –, ale zároveň nenávratně přišla o možnost žít poklidně a v bezpečí. Její dřívější aférky a výstřelky náhle působí jako něco nudného a bezbarvého, protože teď dokonce i chvíle odpočinku po boku kamarádky Zuzky nabývají podoby něčeho naprosto šíleného. Malin život nikdy nebyl vzorem usedlé a uspořádané existence, ale aspoň čas od času si mohla namlouvat, že si o svém životě rozhoduje sama. Teď tato iluze praskla jako mýdlová bublina. Mala se stává pouhou figurkou ve hře, které sama nerozumí. Mala se tedy musí skrývat, nejprve v „luxusním vězení“, později dokonce na slunném jihu. Zdánlivě příjemný až idylický pobyt však brzy přeroste v tísnivou nejistotu a boj o holý život. Koneckonců, chaotičnost má v sobě odnepaměti a ti, jimž se nevědomky postavila do cesty, nemají ani tušení, s jak ničivým živlem mají co do činění. Občas však dokonce i ona zjišťuje, že by bylo fajn, kdyby se ten šílený kolotoč událostí, který s ní hází na všecky strany, přece jen točil o fous pomaleji…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Mala M. 2 , 2021


více info...

Přidat komentář

dominika55104
18.04.2023 odpad!

Jsem hodně zklamaná. Čekala jsem od druhého dílu více akce místo od Mali její hlouposti ve 30 letech. Tak se snad nechová ani 18 léta holka. Nevím jestli budu brát třetí díl jen protože tam bude ve hře zase Pavel a zajímalo by mě co bude s Piotrekem, ale myslím, že to raději ani vědět nechci. Tohle je slátanina všeho možného a autorka Lilka asi není moc zkušená kdežto Paulina je super. Poprvé co napíšu zápornou recenzi a to právě na tuto sérii. První díl se jakž takž ještě dal, ale dvojka katastrofa. Opravdový ,,mafiáni by dostali určitě pořádný záchvat smíchu. Chce to víc popřemýšlet a zjistit trochu více o tomhle světě mimo zákon, když ne podle skutečnosti, tak aspoň podle filmů a jiných knih. Tady ve dvojce se ukázala jen Mala a to za totální blbku bez mozku sorry, ale jinak se to nazvat nedá.

Natka29
23.02.2023 odpad!

Čekala jsem od knihy, že bude aspoň z poloviny tak dobrá a zajímavá, jako ty předchozí. Jak šíleně jsem se spletla.. v této knize se nestalo prakticky nic.. "žhavé" scény nebyly (nebo byly jen minimalni), napětí téměř žádné, překvapivý dej - vůbec.. jediné, co mě překvapilo, jak strašná ta kniha byla :D myslím si, že kdybych ji vynechala přečetla až další (vlastně ani nevím jestli si ji po téhle hrůze budu chtít koupit), vubec bych o nic nepřišla..


Jita160
04.01.2023

Pět hvězdiček si tentokrát zasloužím já za to,že jsem takovou hloupost vůbec dočetla.
Vůbec jsem ten příběh nepobrala a vlastně ani nepochopila.
Já vám ani nemůžu popsat o čem to bylo,protože to nevím :⁠-⁠D:⁠-⁠D:⁠-⁠D
Kravina na entou.
Za mě rozhodně NE!!!!

Ešína
31.12.2022 1 z 5

Bože můj! Co to bylo? Tak tohle bylo opravdu utrpení. Ani vlastně nevím o čem kniha byla. Přečetla jsem ji za pár hodin, až se divím jak je to možný. První díl nebyl úplný propadák, možná proto, že se na psaní podílela skvělá Paulina Swist. Její knihy jsou boží. Ovšem pokus Lilky se opravdu nezdařil.
PS: Doufám, že se brzy dočkám nové knihy od Pauliny a na tohle rychle zapomenu.

TerryDee
30.12.2022 1 z 5

Tak mám konečně dočteno, a že mi to dalo zabrat. Popravdě, tohle bylo jedno velké špatné. Řekla bych, že kniha je bez nějakého většího děje, protože se tam v podstatě nic neděje. Teda až na několik útěků hlavní hrdinky a "akci" na hřbitově. Ale jinak nic, co by stálo za to.‍️

Hlavní hrdinka Mala si ponechala všechny svoje "nejlepší" vlastnosti. Takže z vesela nasává, co hrdlo ráčí, a obšťastňuje nás svými myšlenkovými pochody, což je někdy hluboký zážitek. Opravdu holka k pohledání.

Když jsem se pouštěla do této knihy, tak jsem jaksi předpokládala, že je to závěrečný díl z duologie. Jenže konec tomu chtěl jinak. Ono to nejspíš bude mít pokračování!? Nejsem si jistá, zda budu mít odvahu se do toho pouštět.

Popravdě, nevím, zda bych Vám knihu doporučila. Nechám to na vašem uvážení, zda do toho půjdete.

Literarytwins
15.12.2022 1 z 5

Já asi ani upřímně nevím, zda se k této knize chci vyjadřovat. No něco málo přeci napíšu a snad tím zkrátím případné utrpení čtenářů, kteří by se do tohoto "příběhu" přece jen rozhodli pustit. Nechápejte mě špatně jo, jsem velká fanynka tvorby Pauliny Świst a její první kniha v této sérii ,,Dohoda", kterou s Lilkou napsaly společně, mě i bavila. Jo rozhodně to nebyl literární skvost, ale bylo to docela vtipné a za mě celkem zajímavý děj. O to zvědavější jsem byla na druhý díl ze tří (nevím, proč je označováno mylně za druhý díl ze 2), který už Lilka psala sama. Ještě, že jsem v prosinci četla Tenebris, jinak bych měla takovou čtenářskou depku, až by to hezké nebylo. Na útěku je za mě bohužel jedna z nejhorších knih, které jsem četla. Děj? Nulový, kromě jednoho momentu na hřbitově a tří přesunů hlavní hrdinky se tam v podstatě nestalo absolutně nic. Chcete si užít hrdiny z prvního dílu? Nemyslím si, skoro tam totiž nejsou. A o čem na útěku vlastně je? Víceméně o tom, že je hlavní hrdinka neustále v lihu a dělá ostudu a chová se jako *****. Opravdu dlouho se mi nestalo, že by mi hlavní hrdinka tak nesedla a nejraději bych jí propleskla, protože její existence jako taková je absolutně zbytečná. ,,Vzpamatuj se, ty krávo"...jo tak v tom jediném jsme se s hlavní hrdinkou shodly, v jejím pojmenování a v reakcích na její chování. Potkala jsem na na internetu recenzi hodnotící tuto knihu jako 5/5*. Jako já chápu, že každému to sedne jinak jo, ale tohle hodnocení je za mě totálně mimo mísu a kdo tak hodnotil ji musel mít jako z praku stejně jako hlavní hrdinka Mala. Jediné co se mi na této knize líbilo byla obálka a asi 2 vtipná přirovnání, toť vše. Bohužel zbytek je jen omáčka plná chlastu, sáhodlouhých popisů absolutně všeho a milionů rádoby vtipných přirovnání, která už asi na straně 25 ztratila své kouzlo. Bohužel za mě tvorba samotné Lilky prostě jedno velké NE. Tímto končím i s celou sérií.

Autoři knihy

Paulina Świst
polská, 1986

Kniha Na útěku je v

Právě čtených2x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce128x
Chystám se číst67x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x