Malá lesní škola

Malá lesní škola https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467626/bmid_mala-lesni-skolka-ZJh-467626.png 4 7 2

Když známý německý dokumentarista, spisovatel a dobrodruh Andreas Kieling procestoval celý svět, začal se na přírodu ve své rodné zemi dívat úplně jinak. Všímal si, že zatímco určité druhy hmyzu a obojživelníků vymírají, výr, sokol stěhovavý, čáp černý, rys nebo vlk se zase vracejí. Ve svém úspěšném videoblogu „Malá lesní škola“ (Kleine Waldschule), který je předlohou této knihy, poutavě vyzrazuje tajemství lesa, díky nimž si pobyt venku opravdu užijete. Dozvíte se, jak si poradit při bouřce či při setkání s divočákem, jak pozorovat zvířata, abyste je nevyplašili, a co všechno se dá zažít v lese při procházkách s dětmi. Nejzajímavější témata a svoje mnohaleté zkušenosti – coby dokumentarista, jako milovník zvířat a rostlin i jako otec, který svoje syny bral odmalička do přírody – shrnul v této knize. Vypráví o tažných ptácích, které přešla chuť cestovat, varuje před světelným znečištěním a nebezpečím větrných turbín. Vysvětluje, co může každý z nás udělat pro ochranu srnčat, dává tipy, jak na zahradu přilákat čmeláky a motýly, radí, kdy má smysl krmit ptáky, a popisuje, co nám prozrazují ptačí pera, skořápky vajíček či stopy zvířat.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata , Pro děti a mládež

Vydáno: , Kazda
Originální název:

Kielings kleine Waldschule: Vom Leben in der Natur , 2020


více info...

Přidat komentář

ivetka859
27.03.2024 5 z 5

Přišlo mi, že jsem četla dvě knížky za sebou. Prvních padesát stran znělo naléhavě, hotový ekologický manifest. Zbylé 3/4 knihy byly naopak vlídné, opravdu lesní škola od pana hajného, nauka o zvířatech a jejich životě v lese.
Možná to bylo množstvím informací na jednu kapitolu, možná množstvím informací, které jsem zrovna ne-/znala.

Sandalkar
29.04.2021 3 z 5

Za me trochu moc "letem svetem". Od kazdeho tematu jednohubka a zase sup jinam. Zajimave informace, uvitala bych fotky (zejmena, kdyz je autor fotograf a kameraman divociny).

Nepochybuji ovsem o tom, ze jako ochutnavkova vysec z jeho "Male lesni skoly na FB" se to mnoha lidem libit bude.


Štítky knihy

příroda člověk a příroda

Autorovy knížky

Andreas Kieling
německá, 1959
2021  80%Malá lesní škola

Kniha Malá lesní škola je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x