Malá kniha buddhismu

Malá kniha buddhismu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306360/bmid_mala-kniha-buddhismu-UJb-306360.jpg 4 29 5

Tato pozoruhodná knížka obsahuje základní teze buddhismu od Jeho Svatosti dalajlámy, jednoho z největších duchovních učitelů současnosti. Dalajlámovy epigramy o významu lásky, soucitu a potřebě osobní odpovědnosti nás nabádají k zamyšlení a zároveň jsou návodem, jak se skrze prastarou moudrost vypořádat s problémy našich současných životů a s nástrahami dnešní doby.... celý text

Přidat komentář

brunettlibrary
29.09.2021 4 z 5

Zajímavé buddhistické citáty na každý den. Já si snažím ke každé stránce napsat svou rukou malý komentář/rozbor, abych si citát lépe zapamatovala.

drakamena
07.07.2020 2 z 5

Vcelku zajímavé citáty, třebaže určené hlavně těm, kdo už o buddhismu přece jen něco vědí. Připadalo mi však, že třeba citáty o lásce si někdy protiřečily. Nevím ale, jestli to třeba nebylo překladem.


Marxt5
13.06.2020 5 z 5

Základní buddhistické myšlenky shrnuté v citátech, pěkná knížka. Přibližuje buddhismus v mnoha směrech.

Metroušek
14.10.2018 4 z 5

Moudrá kniha, jako už buddhistické knihy bývají. Jen jeden citát: "Pokud dojde ke ztrátě lásky ve vaší mysli a jiné bytosti vnímáte jako nepřátele, pak bez ohledu na to, jak jste chytří, vzdělaní nebo jakým materiálním komfortem oplýváte, bude následovat jen utrpení a zmatenost." Toto bych nechal vytesat ve sněmovně hned vedle "T. G. Masaryk Zasloužil se o stát", a vepsat jako motto nekrologu i pravdivé biografie jistého žlučovitého, uječeného, prolhaného, křiváckého, bohatého ubožáka.

SilviaKovacikov
28.06.2017 4 z 5

Dá sa otvoriť na ktorejkoľvek strane a čítať. Nič prevratné, knižôčka je malá, ponúka budhistickú múdrosť v krátkych vetách, výrokoch. Vhodná pre tých, ktorí sa budhizmu skutočne venujú, zaujímajú sa oň.