Komentáře knihy Makový mužíček

ditul
13.06.2026

Tento pěkný příběh nás provázel několik večerů před spaním a dětem se velice líbil.

ppheat
16.04.2026

Moc krásná knížka, ale přespříliš archaismů i pro dospělého s dobrou slovní zásobou. Pro samostatného dětského čtenáře bude řada vět zcela nesrozumitelná, což je škoda.

Akvabela
07.10.2023

Milé čtení. Spousta výrazů je na dnešní dobu již archaických, musela jsem je nahrazovat dnešními.

MíšaS.
22.07.2022

Milovala jsem ho jako malá. A když jsem se naučila číst, četla jsem si ho pořád dokola a dokola...

Péťa Z.
14.05.2022

Jooo, Makový mužíček! A při usazení do křesla a rozevření téhle knížky děti rychle utíkaly do postýlek a už se honem zachumlávaly pod peřinky, aby mohly poslouchat...

miri.f
06.05.2022

Kdyby za mne mluvilo moje dětství, hodnotila bych jednoznačně pěti hvězdami, jelikož kniha patřila mezi moje nejoblíbenější a četla jsem ji mockrát. Jenže časy se mění, člověk se vyvíjí a teď, když jsem se v dospělosti ke knize vrátila, abych z ní předčítala dcerce před spaním, moje pocity byly jiné. Původní kouzlo mezi řádky zůstalo, avšak bohužel jej přebíjely části, které opravdu dcerce předávat do života nechci. Hádání se, výhrůžky výpraskem a za mě snad nejhorší kapitola: "Jak Makový mužíček uplácel sojku". Zde jsem notnou část přeskočila, jelikož výhrůžky a strašení tohoto typu opravdu není vhodné pro dětské uši a divím se, že našim rodičům to nevadilo. Z nostalgie a za květnatou češtinu tedy tři hvězdy, ale více se ke knize vracet nebudu.

Stepka1989
12.10.2021

Oblibena kniha meho detstvi, kterou ctu ted malemu synovi. Nepilovy texty se ctou krasne :)

kristeen
12.04.2021

Co se týká mezilidských (i mezizvířecích) vztahů naprosto věrná kniha:) Co nepřečtou děti, to si mezi řádky mohou přečíst rodiče. Naprosto dokonalá je kapitola o pavoukovi, ze které citujeme dodnes. Příjemně strávený čas...

Rozari
06.11.2020

Knížku z mého dětství jsme si nedávno přivezli od babičky a čteme ji synům (5 a 6 let) na dobrou noc. Je to krásná čeština a příběhy jsou laskavé a v dnešní době velmi uklidňující.

Richisa
28.02.2019

Krásná pohádka, která minimálně svým jazykem pohladí na duši.

Jana283
06.07.2017

Pro mne je František Nepil jeden z nejlepších autorů dětských knih. Při četbě jeho líbezných a vtipných příběhů se pobaví i předčítající rodič. Stejně tak jsou krásné CD (a ještě i kazety) jeho příběhů, které načetl svým nezaměnitelným hlasem pro děti i dospělé.

witiko
03.04.2017

Ne, tak tahle knížka mi vyloženě nesedla. Zkoušel jsem ji číst dětem, ale je strašně upovídaná, přičemž polovinu z každé druhé kapitoly se jenom bába hádá s dědkem. Nepřišlo mi to ani vtipné ani kouzelné. Nádherné ilustrace tu dalece přesahují text.

Jadla
01.06.2016

Měly jsme ji se sestrou jako gramofonovou desku, naučily jsme se gramofon samy pouštět a dokola, pořád znovu ji poslouchaly. Teď mám sama malou holčičku, a když jsem jí chtěla tutéž desku pustit, zjistila jsem, že je tak opotřebovaná a poškrábaná, že skoro nehraje. Tak jsme v antikvariátu ukořistili knížku a čteme před spaním. Je báječná!

petra1394
25.05.2016

Jedna z nejkrásnějších a nejoblíbenějších knih mého dětství :)) Vlastně úplně ta nej.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi