Smrt odpadlého bratra / Jediný den té zimy padal sníh

Smrt odpadlého bratra / Jediný den té zimy padal sníh https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14964/smrt-odpadleho-bratra-jediny-den-te-zimy-padal-snih-14964.jpg 3 3 2

Major Stanislav série

< 4. díl

Rozšířené vydání Smrti odpadlého bratra, doplněné o druhý příběh, jenž na první vzdáleně navazuje. Tentokrát půjde o ukradenou sbírku historických zbraní.

Přidat komentář

babicka_amalka
06.07.2017 2 z 5

Banální příběh (budiž, číst se to dá), trochu nadbytečný pokus o začlenění nepříliš povedených filosoficko-teologických úvah ve snaze dodat zřejmě knize "vyšší úroveň". Ale nejvíc mi na knize vadila autorova čeština - zachází s ní jako se svým nepřítelem, namísto aby využil její krásy a bohatosti. Jinak by jeho text nemohl být plný "perel" typu: "šlo vidět", "šlo cítit", "ošil sebou", "diskutoval něco", "daly se vidět", "bydleli na dříve kraji Prahy", "vizitka na mne" a nespočtu jiných, neméně hrozných.
Škoda - netradiční spojení majora kriminálky a mnicha - z toho se dalo vytěžit mnohem víc.

Shardlake
20.07.2014 2 z 5

Případ "Smrt odpadlého bratra" popisuje, jak 2 mniši Petr a Josef jednoho nejmenovaného řádu v Praze naleznou v noci v klášterní zahradě mrtvého mnicha Ondřeje. Vyšetřování se ujme major Stanislav, se kterým mnich Petr odjíždí do jeho rodné vesnice na Vysočině, aby spolu záhadu vyřešili. Jedná se o jednodušším způsobem popsanou detektivku, přesto je děj čtivý.

Případ "Jediný den té zimy padal sníh" volně navazuje na předchozí povídku. Jsou zde stejné hlavní postavy, major Stanislav, mnich Petr a řeší zde ztracené zbraně, které patřily rodu Odehnalů.


Štítky knihy

mnichové, mniši krimi historické zbraně

Autorovy další knížky

Jan Lipšanský
česká, 1968
2013  0%Básně pro 13
2009  84%Deník Václava II.
2015  0%Město, moře, kuře, stavení
2009  60%Smrt odpadlého bratra / Jediný den té zimy padal sníh
2005  60%Smrt odpadlého bratra

Kniha Smrt odpadlého bratra / Jediný den té zimy padal sníh je v

Přečtených3x
Knihotéce9x