Hrad lorda Valentina

Hrad lorda Valentina https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27261/bmid_hrad-lorda-valentina-fC6-27261.jpg 4 31 4

Majipoorská trilogie série

1. díl >

První kniha Majipoorské trilogie. Ve vládcově obrovské říši Majipooru existuje bezpočet zajímavých věcí. Čtyřrucí Skandaři, šupinatí Ghayrogové, maličcí Vrooni, kožovití Hjorti, stromy bez kořenů, masožravé rostliny... A mezi nimi chodí po přeplněných ulicích a opuštěných pláních podivný člověk, jdoucí za svým snem. Kejklíř Valentin. Jeho sen je dlouhý a děsivý - a hovoří o pohádkovém dědictví. Nastal čas, aby strážci snu povstali a vznesli nárok na své království...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic
Originální název:

Lord Valentine's Castle , 1980


více info...

Přidat komentář

kubakubikula
14.09.2020

Knihu jsem bohužel nedočetla. Líbil se mi nápad a i se to dobře četlo, ALE hrozně mi vadil větší formát knížky a malá písmena. Čtu to už několik měsíců a jsem v půlce, takže to vzdávám, ačkoliv to běžně nedělám.
Možná jednou v jiném vydání dočtu...

Jacck
06.02.2018 4 z 5

Číst to v tom správném věku, tak bych z toho byl nejspíš nadšený. Mix scifi a fantasy. Planeta ve vesmíru, 14 tisíc let po kolonizaci pozemšťany, většina technologie byla zapomenuta a společnost zregredovala asi na úroveň středověku. Několik různých mimozemských ras, co na planetě žijí pospolu. Epická zápletka, která partu hrdinů provede několika kontinenty napříč tajemnou planetou plnou podivuhodného života.... co víc si přát?


Xpackal
14.03.2017 3 z 5

Strašlivý překlad, který pravděpodobně neprošel rukama korektora a redaktora. Lituju, že jsem nesáhla po originálu

JohnMiller
16.03.2014 5 z 5

Ako tínedžer som doslova zhltol celú Majipoorsku trilógiu ktorá vyšla u našich českých susedov (Knihy síce Silverberg napísal o tomto pozoruhodnom svete viac ale čo viem tak v českom preklade nevyšli) Začítať sa do dobrodružstiev Lorda Valentina nie j absolútne žiadny problém . Prvá časť sa mi páčila najviac. Nádherne opísané prostredie obrovskej planéty plnej rozmanitých inteligentných živých tvorov. Interakcie medzi nimi, Boj o moc, neuveriteľné dobrodružstvá, putovanie ako v odyssey. Jeden zo svetov ktorý ma k sebe pritiahol. Toto sa u mňa podarilo iba Tolkienovi a jeho trilógií Pán Prsteňov. Je tu naozaj netradičná sociálna stratifikácia a rozdelená vláda medzi takým pozoruhodne obrovským svetom. Proste originalita..