Maigretovy Vánoce

Maigretovy Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487065/bmid_maigretovy-vanoce-So0-487065.jpg 5 9 4

Rozkošný příběh o Vánocích v Maigretově domácnosti. Ať se snaží sebevíc, Jules Maigret nemůže o svátcích zůstat v posteli, i když předstírá spánek, když se madam Maigretová vytratí, aby si v nedalekém obchodě vyzvedla čerstvé croissanty. Oba doufali, že "stráví klidné dopoledne ve svém bytě" na Boulevard Richard-Lenoir. Nebylo tomu tak. Ještě než vypijí první šálek kávy, někdo zaklepe na dveře. Dvě ženy z protější ulice potřebují jeho pomoc. Na první pohled se nezdá, že by šlo o profesionální záležitost, ale v Martinově bytě se stalo něco podivného. Otec Vánoc možná skutečně navštívil ložnici sedmileté Colette Martinové. I na ni se hodí slovo "rozkošná"! Asi před měsícem si poranila nohu a v současné době je upoutána na lůžko, ale má novou panenku. Může být její příběh o této návštěvě pravdivý? Mohl by Maigret navštívit Colette a přijít s vysvětlením?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Povídky

Vydáno: , Magnet Press (ČR)
Originální název:

Un Noël de Maigret , 1975


více info...

Emik87
Emik87
21.02.2024 5 z 5

Ani o Vánocích nemá Maigret klid. Ale jako obvykle si poradí.

Naďa2411
Naďa2411
09.11.2023 5 z 5

Blíží se adventní čas a náhodně jsem si vybrala tuto aknihu, ve které se děj odehrává v jeden den o vánocích. Komisař rychle musí zjistit, od koho děvčátko dostalo k vánocům panenku a co tím pachatel skrývá. Krátká oddychová povídka, líbila se mi.


janina66
janina66
16.07.2023 5 z 5

Jo to mě bavilo a líbilo. Jasné,kdo je kdo a proč?
Též jsem vyslechla jako rozhlasovou hru v podání R. Hrušínského.

sgjoli
sgjoli
23.01.2022 5 z 5

Poslouchala jsem v provedení pro Český rozhlas a neuvěřitelně jsem si tuto ani ne hodinovou jednohubku užila. Bavili mně herci, bavil mne námět, zápletka, zvukové a hudební doprovody. A jelikož to není tak dávno, co skončily Vánoce, tak mi to ještě přišlo více méně tematické. Tohle určitě moc doporučuju. Zabavilo mne to, užila jsem si to, přišla jsem na chvilku na jiné myšlenky - splnilo to pro mne všechno, co jsem momentálně potřebovala.